Հայկական խոհանոց | All Cuisines With Ani
Հայկական խոհանոց

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Հայկական խոհանոցում շատ են քիչ բաղադրիչներով և յուրահատուկ համով ուտեստները: Սխտորածը այդ ուտեստների շարքից է: Այսօր Ձեզ կներկայացնեմ այս ուտեստի իմ տարբերակը, որը տարբերվում է դասական բաղադրատոմսից: Սխտորածը վարսակի փաթիլներով ստացվում է շատ համեղ ու օգտակար: Փորձեք և կիսվեք Ձեր տպավորություներով:

Ապրիլի 5 2017թ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Արագ պատրաստվող ուտեստները միշտ չէ որ վնասակար են։ Երբ գրեթե ժամանակ չունես, բայց միևնույն ժամանակ չես ուզում անորակ սնունդ ընդունել, օգնության կգա այս բաղադրատոմսը։ Այսօր որոշեցի համադրել ավելուկն ու բլղուրը։ Ստացվեց արտակարգ համեղ և օգտակար փլավ, որի պատրաստելը շատ քիչ ժամանակ կխլի ձեզանից։ Փորձեք և կիսվեք Ձեր տպավորություններով։

Մարտի 28 2017թ

Ձվով տապակած շրեշտ

Հայկական լեռնաշխարհը լի է ուտելի բույսերով։ Դեռ հին ժամանակներից մեր խոհանոցում շատ կարևոր տեղ է ունեցել բոլոր տեսակի ուտելի բույսերի օգտագործումը։ Գարնան գալով սկսվում է նաև կանաչիների մուտքը մեր խոհանոցներ։ Այսօր կպատրաստենք Շրեշտ։

Մարտի 27 2017թ

Միջինք (Տապլա)

Միջինքը Մեծ Պասը կիսող օրն է։ Այս օրը Պասը կիսվում է։ Այդ առիթով ընդունված է թխել Միջինքի գաթան կամ Տապլան։ Տապլայի մեջ դրվում է մետաղադրամ և բաժանվում է տան անդամների միջև։ Ըստ ավանդույթի, նրան, ում բաժին է ընկնում մետաղադրամը, սպասվում է հաջողակ տարի։

Մարտի 22 2017թ

Ավելուկով ոսպապուր

Հայկական խոհանոցը հարուստ է օգտակար և համեղ ապուրներով։ Ավելուկով պատրաստվող ապուրները դրա վառ ապոացույցն են։ Պահքի ժամանակ առավել կարևոր է պատրաստել բուսական ծագման օգտակար ուտեստներ։

Մարտի 12 2017թ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Փետրվարի 16 2017թ

Հաճարով և սնկով փլավ

Հայկական խոհանոցում ձավարեղենի կիրառությունը մեծ տարածում ունի: Մենք ունենք շատ կերակրատեսակներ, որոնք շատ համեղ են, չնայած իրենց պարզ բաղադրիչների: Այդպիսի սիրված կերակրատեսակներից մեկը հաճարով և սնկով փլավն է:

Սեպտեմբերի 25 2016թ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Հայկական խոհանոցում աղցանների մեջ անբաժանելի մաս է կազմում ընկույզը։ Այն օգտագործվում է և՛ ամառային աղցանների մեջ, և՛ ձմեռային։ Ընկույզը շատ համեղ է ստացվում նաև կանաչ լոբու հետ համադրությամբ։

Օգոստոսի 26 2016թ

Կաթով կարտոֆիլ

Ապրիլի 17 2016թ

Նեխուրով ոչխարի միս

Ապրիլի 14 2016թ