Սոուսներ | All Cuisines With Ani
Սոուսներ

Խորոված լոլիկով սոուս

Մսային ուտելիքները շատ հաճած շատ ձանձրալի կլինեին, եթե չմատուցվեին իրենց լրացնող համեղ սոուսներով: Լոլիկով պատրաստվող լոլիկների բազմաթիվ տարբերակներ կան, որոնք կարող են փոխարինել վտանգավոր կետչուպներին: Ահա այդպիսի սոուսի բաղադրատոմս եմ Ձեզ ներկայացնում:

Հոկտեմբերի 12 2016թ

Հոնով կետչուպ

Հոնից կարելի է պատրաստել ոչ միայն քաղցր մուրաբաները և կոմպոտներ, այլ նաև սոուս և կետչուպ մսի կամ ձկան համար: Հոնով այս կետչուպը կարող է փոխարինել նաև տոմատի մածուկին:

Սեպտեմբերի 18 2016թ

Չիչխանով սոուս

Չիչխանը շատ օգտակար հատապտուղ է: Չիչխանից կարելիէ պատրաստել տարբեր տեսակի դեսերտներ: Քչերը գիտեն, որ չիչխանից հնարավոր է նաև պատրաստել շատ համեղ սոուսներ, որոնք հրաշալի կերպով լրացնում են մսային և ձկնային ուտեստները:

Նոյեմբերի 7 2015թ

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Վրացական խոհանոցը հայտնի է իր հատապտղային թթու սոուսներով: Գրեթե նույն բաղադրիչներով կարելի է պատրաստել տարբեր տեսակի սոուսներ՝ փոխելով միայն հատապտուղը: Այսօր կպատրաստենք հոնով սոուս: Այն ավելի քիչ տարածում ունի, քան տխեմալին, բայց համային որակներով չի զիջում վերջինիս: Հատապտղային սոուսները մատուցվում են մսի և ձկան հետ:

Սեպտեմբերի 11 2015թ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Կանաչ սխտորի մածուկ պատրաստելու համր մեզ պետք կգա շատ քիչ մթերք ու ժամանակ: Արդյունքում մենք կունենանք մածուկ, որը կհարստացնի մեր ուտեստների համը:

Հուլիսի 14 2015թ

Թարխունով և սխտորով քացախ

Քացախը հարստացնում է աղցանների, ուտեստների և սոուսների համը, իսկ համեմունքներով և կանաչիներով համեմված քացախը ուտռեստներին փոխանցում է լրացուցիչ համ և հոտ: Կարելիէ օգտագործել տարբեր տեսակի կանաչիներ և համեմունքներ: Շատ հաճախ օգտագործվում են նաև հատապտուղները: Ձեզ եմ առաջարկում թարխունով քացախի բաղադրատոմս, որը շեշտում է ամառային աղցանների համը:

Հուլիսի 11 2015թ

Բլյու Չիզ

Բլյու Չիզ սոուսի պատրաստման համար օգտագործվում է բորբոսով պանիր, այստեղից էլ եկել է սոուսի անունը։

Հուլիսի 2 2015թ

Անանուխով չաթնի

Անանուխով չաթնին հնդկական սոուս է, որը թարմություն և հետաքրքիր համային երանգ է տալիս մի շարք նախուտեստների: Այն կարելի է օգտագործել նաև սենդվիչների մեջ լոլիկի, վարունգի և պանրի հետ:

Մարտի 25 2015թ

Սացեբիլի

Սացեբիլին վրացական սոուս է, որը մատուցվում է խորովածի, կոտլետների և չեբուրեկիի հետ։

Հունվարի 9 2015թ

Վարունգով սոուս

Աղցաններ պատրաստելիս մայոնեզը կարելի է փոխարինել վարունգով պատրաստվող այս թեթև սոուսով:

Դեկտեմբերի 10 2014թ