Բաղադրությունը`

  • 1 կապ անանուխ
  • 1 կապ համեմ
  • 1 հատ չիլի պղպեղ
  • 1 թ/գ կոճապղպեղ
  • 1/4 միջին չափի սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 2 ճ/գ լիմոնի հյութ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Անանուխի տերևները ցողուններից առանձնացնել:
2.Բլենդերի մեջ ավելացնել սոխը, կոճապղպեղը,սխտորը, չիլի պղպեղը և լիմոնի հյութը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
3.Ավելացնել անանուխի տերևները, կտրատած համեմը, աղը և շաքարավազը: Բլենդերը նորից միացնել և հարելի մինչև համասեռ զանգված ստացվի: Լցնել մատուցվող ամանի մեջ:
4.Անանուխով չաթնին կարելի է պահել սառնարանում 7-10 օր: Այն կարելի է նաև դնել սառցախցիկում և պահել սառցե խորանարդիկների տեսքով:
Բարի ախորժակ

անանուխ համեմ կոճապղպեղ չիլի պղպեղ սոխ սխտոր լիմոն Հնդկական խոհանոց Սոուսներ

Նմանատիպ գրառումներ

Խորոված լոլիկով սոուս

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Քարաճիկով աղցան

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Սոբա

Տոնական լցոնած հավ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Թաբուլե

Բլյու Չիզ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սնկի համով սմբուկ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կանաչ լոլիկով աղցան

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Ծաղկակաղամբով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Աջափսանդալի

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Կարմիր լոբով աղցան

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Իմամ Բայալդի

Խեկը բանջարեղենով

Հազարով և գազարով աղցան

Չիչխանով սոուս

Թարխունով և սխտորով քացախ

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Վարունգով սոուս

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Lյարդով տորթ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Սացեբիլի

Դդմիկով և գազարով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Ջուր Սասսի

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Սամոսա

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Դդումով և բրնձով փլավ

Գունեղ դանդուռ

Հոնով կետչուպ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Բազուկով չեխական դերունի

Դանդուռով թթու

Առողջ ծաղկակաղամբ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով

Ավելուկով սենդվիչ

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Սմբուկով կորեական աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ոսպով և բազուկով աղցան

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Ալու Գոբի

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Դդմիկով և սնկով սոտե

Հում դդմիկով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Ընկույզով ավելուկ

Դդումով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Մարինացված բազուկ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Սպանախով ոչխարի միս

Սպիտակ գինով իշխան

Lյարդով կոտլետ

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Դդմիկով կոտլետ

Ավելուկի աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Տապակած գազար

Լյարդը թթվասերով

Այծի մսով Կարրի

Սնկով ապուրը պանրով

Դանդուռով աղցան

Խորոված ջեռոցում

Դդմիկով տորթ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Հատիկավոր լոբով և բրինզայով աղցան

Կանաչ սմուզի

Խաշած լեզվով աղցան

Բազուկով կոտլետ

Կոտլետներ ջեռոցում

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Վարունգով աղցան

Կանաչ սխտորի մածուկ

Հավի մսով և նշով աղցան

Սրտաձև էկլեր

Գազարով տորթ

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Լավաշով իշխան

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Տժվժիկ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Դերունի

Բազուկով և սնկով աղցան

Հազարով աղցան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Դդումով կոտլետ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Մարինացված հում բազուկ

Տապակած հավը լիմոնով

Մարինացված կանաչ լոբի

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դալ

Դդմիկով օրզո

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ