Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ կարագ
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ կաթ
  • 5 ճ/գ կակաո
  • 2 հատ ձու
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 200-250 գրամ ալյուր
  • Կրեմի համար`
    • 5 ճ/գ թթվասեր (20 % յուղայնության)
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կարագ

    Պատրաստման եղանակը`


    1.Կաթսայի մեջ լցնել կարագը, կակաոն, շաքարավազը և կաթը: Հասցնել եռման աստիճանի և վերցնել կրակի վրայից: Թողնել, որ պաղի:
    2. Պաղած զանգվածի վրա ավելացնել 2 հատ ձու և հարել:
    3.Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը: Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ խմոր:
    4.Կեքսի ֆորմաներին մի փոքր կարագ քսել: Ֆորմաների 2/3 լցնել խմորով: 180 աստիճան ջերմաստիճանի ջեռոցում եփել 20-25 րոպե:
    5.Կրեմի համար կաթսայի մեջ խառնել թթվասերը, կակաոն, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և հասցնել եռման, հենց սկսեն պղպջակներ երևալ, կրակից վերցնել: Թողնել, որ պաղի: Կրեմը քսել կեքսերի վրա և մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ:
    Բարի ախորժակ

    կաթ կարագ թթվասեր ալյուր ձու կակաո Թխվածքներ և տորթեր

    Նմանատիպ գրառումներ

    Կիտրոնով թխվածք

    Շոկոլադե բիսկվիտ

    Տորտինո

    Տորթ <<Պանչո>>

    Էկլեր

    Կեֆիրով թխվածք

    Բալը ձյան տակ

    Սալորով թխվածք

    Շոկոլադե տորթ

    Սև հաղարջով մաֆին

    Սրտաձև միջուկով կեքս

    Lյարդով տորթ

    Սև հաղարջով կեքս

    Նուտելայով բրաունի

    Սրտաձև էկլեր

    Թաց շոկոլադե թխվածք

    Գազարով տորթ

    Գազարով կեքս

    Տիրամիսու

    Լեբկուխեն

    Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

    Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

    Ամերիկյան Փանքեյք

    Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

    Շոկոլադով կեքսեր

    Ռուլետ <<Վագրային>>

    Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

    Դդմիկով կոտլետ

    Մաղադանոսով կոտլետ

    Ծիրանով բիսկվիտ

    Ձվով տապակած թելուկ

    Շառլոտկա

    Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

    Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

    Նարնջով թխվածքաբլիթ

    Դերունի

    Ելակով ալադի

    Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

    Բազուկով չեխական դերունի

    Տապակած մանդակ

    Կուլչա

    Բանանով հաց

    Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

    Կարտոֆիլով տորթ

    Կոլդունի

    Պասի թխվածքաբլիթ

    Հաղարջով ալադի

    Գազարով թխվածքաբլիթ

    Կաթով կարտոֆիլ

    Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

    Վարսակի շիլա

    Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

    Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

    Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

    Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

    Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

    Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

    Բանանով հաց (Վեգան)

    Վեգան վաֆլի

    Ձվով տապակած շրեշտ

    Միջինք (Տապլա)

    Մսով կոտլետ

    Սոբա

    Հունական աղցան <<Հելեն>>

    Ավելուկով ոսպապուր

    Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

    Բրոկոլիով ձվածեղ

    Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

    Դդմիկը թթվասերի սոուսով

    Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

    Ամանորյա

    Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

    Ձվով աղցան-նախաճաշ

    Լյարդը թթվասերով

    Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

    Վարունգով սոուս

    Սմուզի

    Նշով տորթ անանասի միջուկով

    Աղցան <<Արքայազն>>

    Տնային կոնֆետներ

    Խմորիչով պատրաստած պիցցա

    Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

    Գազարով և լապշայով աղցան

    Սամոսա

    Լավաշով իշխան

    Արագ պատրաստվող միս

    Հավի կրծքամիսը թթվասերով

    Չաշուշուլի դդմի սերմերով

    Տապակած խառը բանջար

    Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

    Մայոնեզ տնային պայմաններում

    Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

    Ղազան խորոված

    Գլուխ սոխով ալադի

    Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

    Մածունով թխվածքաբլիթ

    Բլյու Չիզ

    Դանդուռով ձվածեղ

    Սպանախով ձվածեղ