Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ կարագ
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ կաթ
  • 5 ճ/գ կակաո
  • 2 հատ ձու
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 200-250 գրամ ալյուր
  • Կրեմի համար`
    • 5 ճ/գ թթվասեր (20 % յուղայնության)
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կարագ

    Պատրաստման եղանակը`


    1.Կաթսայի մեջ լցնել կարագը, կակաոն, շաքարավազը և կաթը: Հասցնել եռման աստիճանի և վերցնել կրակի վրայից: Թողնել, որ պաղի:
    2. Պաղած զանգվածի վրա ավելացնել 2 հատ ձու և հարել:
    3.Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը: Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ խմոր:
    4.Կեքսի ֆորմաներին մի փոքր կարագ քսել: Ֆորմաների 2/3 լցնել խմորով: 180 աստիճան ջերմաստիճանի ջեռոցում եփել 20-25 րոպե:
    5.Կրեմի համար կաթսայի մեջ խառնել թթվասերը, կակաոն, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և հասցնել եռման, հենց սկսեն պղպջակներ երևալ, կրակից վերցնել: Թողնել, որ պաղի: Կրեմը քսել կեքսերի վրա և մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ:
    Բարի ախորժակ

    կաթ կարագ թթվասեր ալյուր ձու կակաո Թխվածքներ և տորթեր

    Նմանատիպ գրառումներ

    Կիտրոնով թխվածք

    Էկլեր

    Շոկոլադե բիսկվիտ

    Տորտինո

    Տորթ <<Պանչո>>

    Շոկոլադե տորթ

    Կեֆիրով թխվածք

    Բալը ձյան տակ

    Սալորով թխվածք

    Սրտաձև միջուկով կեքս

    Սև հաղարջով մաֆին

    Սրտաձև էկլեր

    Գազարով տորթ

    Լեբկուխեն

    Lյարդով տորթ

    Թաց շոկոլադե թխվածք

    Ամերիկյան Փանքեյք

    Սև հաղարջով կեքս

    Գազարով կեքս

    Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

    Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

    Տիրամիսու

    Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

    Նուտելայով բրաունի

    Շառլոտկա

    Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

    Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

    Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

    Գազարով թխվածքաբլիթ

    Վարսակի շիլա

    Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

    Տապակած մանդակ

    Ձվով տապակած թելուկ

    Բազուկով չեխական դերունի

    Դդմիկով կոտլետ

    Դերունի

    Կաթով կարտոֆիլ

    Մաղադանոսով կոտլետ

    Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

    Ծիրանով բիսկվիտ

    Բանանով հաց

    Ռուլետ <<Վագրային>>

    Պասի թխվածքաբլիթ

    Կուլչա

    Կոլդունի

    Շոկոլադով կեքսեր

    Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

    Նրբություն

    Կարտոֆիլով տորթ

    Հաղարջով ալադի

    Ելակով ալադի

    Հունական աղցան <<Հելեն>>

    Խմորիչով պատրաստած պիցցա

    Սոբա

    Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

    Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

    Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

    Ավելուկով ոսպապուր

    Վարունգով սոուս

    Մսով կոտլետ

    Միջինք (Տապլա)

    Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

    Սմուզի

    Նշով տորթ անանասի միջուկով

    Մայոնեզ տնային պայմաններում

    Աղցան <<Արքայազն>>

    Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

    Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

    Ձվով տապակած շրեշտ

    Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

    Տնային կոնֆետներ

    Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

    Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

    Կատալոնական աղցան

    Գլուխ սոխով ալադի

    Սամոսա

    Բրոկոլիով ձվածեղ

    Արագ պատրաստվող միս

    Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

    Բլյու Չիզ

    Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

    Ղազան խորոված

    Մածունով թխվածքաբլիթ

    Դանդուռով ձվածեղ

    Գազարով և լապշայով աղցան

    Լավաշով իշխան

    Տապակած խառը բանջար

    Ամանորյա

    Սպանախով ձվածեղ

    Դդմիկը թթվասերի սոուսով

    Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

    Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

    Հավի կրծքամիսը թթվասերով

    Ձվով աղցան-նախաճաշ

    Լյարդը թթվասերով

    Չաշուշուլի դդմի սերմերով

    Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ