Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ կարագ
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ կաթ
  • 5 ճ/գ կակաո
  • 2 հատ ձու
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 200-250 գրամ ալյուր
  • Կրեմի համար`
    • 5 ճ/գ թթվասեր (20 % յուղայնության)
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կարագ

    Պատրաստման եղանակը`


    1.Կաթսայի մեջ լցնել կարագը, կակաոն, շաքարավազը և կաթը: Հասցնել եռման աստիճանի և վերցնել կրակի վրայից: Թողնել, որ պաղի:
    2. Պաղած զանգվածի վրա ավելացնել 2 հատ ձու և հարել:
    3.Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը: Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ խմոր:
    4.Կեքսի ֆորմաներին մի փոքր կարագ քսել: Ֆորմաների 2/3 լցնել խմորով: 180 աստիճան ջերմաստիճանի ջեռոցում եփել 20-25 րոպե:
    5.Կրեմի համար կաթսայի մեջ խառնել թթվասերը, կակաոն, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և հասցնել եռման, հենց սկսեն պղպջակներ երևալ, կրակից վերցնել: Թողնել, որ պաղի: Կրեմը քսել կեքսերի վրա և մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ:
    Բարի ախորժակ

    կաթ կարագ թթվասեր ալյուր ձու կակաո Թխվածքներ և տորթեր

    Նմանատիպ գրառումներ

    Կիտրոնով թխվածք

    Շոկոլադե բիսկվիտ

    Էկլեր

    Տորթ <<Պանչո>>

    Տորտինո

    Բալը ձյան տակ

    Շոկոլադե տորթ

    Սև հաղարջով մաֆին

    Սրտաձև միջուկով կեքս

    Կեֆիրով թխվածք

    Թաց շոկոլադե թխվածք

    Ամերիկյան Փանքեյք

    Lյարդով տորթ

    Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

    Գազարով կեքս

    Նուտելայով բրաունի

    Տիրամիսու

    Գազարով տորթ

    Լեբկուխեն

    Սրտաձև էկլեր

    Սև հաղարջով կեքս

    Բազուկով չեխական դերունի

    Ծիրանով բիսկվիտ

    Նրբություն

    Շոկոլադով կեքսեր

    Ելակով ալադի

    Շառլոտկա

    Տապակած մանդակ

    Ձվով տապակած թելուկ

    Մաղադանոսով կոտլետ

    Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

    Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

    Վարսակի շիլա

    Դդմիկով կոտլետ

    Կոլդունի

    Հաղարջով ալադի

    Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

    Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

    Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

    Գազարով թխվածքաբլիթ

    Դերունի

    Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

    Կաթով կարտոֆիլ

    Ռուլետ <<Վագրային>>

    Պասի թխվածքաբլիթ

    Կարտոֆիլով տորթ

    Կուլչա

    Բանանով հաց

    Տապակած խառը բանջար

    Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

    Սպանախով ձվածեղ

    Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

    Ավելուկով ոսպապուր

    Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

    Միջինք (Տապլա)

    Ձվով տապակած շրեշտ

    Հունական աղցան <<Հելեն>>

    Սոբա

    Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

    Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

    Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

    Մսով կոտլետ

    Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

    Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

    Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

    Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

    Դդմիկը թթվասերի սոուսով

    Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

    Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

    Ամանորյա

    Վարունգով սոուս

    Խմորիչով պատրաստած պիցցա

    Նշով տորթ անանասի միջուկով

    Մայոնեզ տնային պայմաններում

    Սմուզի

    Աղցան <<Արքայազն>>

    Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

    Տնային կոնֆետներ

    Լյարդը թթվասերով

    Ձվով աղցան-նախաճաշ

    Կատալոնական աղցան

    Բլյու Չիզ

    Բրոկոլիով ձվածեղ

    Արագ պատրաստվող միս

    Հավի կրծքամիսը թթվասերով

    Լավաշով իշխան

    Դանդուռով ձվածեղ

    Մածունով թխվածքաբլիթ

    Սամոսա

    Գազարով և լապշայով աղցան

    Գլուխ սոխով ալադի

    Ղազան խորոված

    Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

    Չաշուշուլի դդմի սերմերով