Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ կարագ
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ կաթ
  • 5 ճ/գ կակաո
  • 2 հատ ձու
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 200-250 գրամ ալյուր
  • Կրեմի համար`
    • 5 ճ/գ թթվասեր (20 % յուղայնության)
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կարագ

    Պատրաստման եղանակը`


    1.Կաթսայի մեջ լցնել կարագը, կակաոն, շաքարավազը և կաթը: Հասցնել եռման աստիճանի և վերցնել կրակի վրայից: Թողնել, որ պաղի:
    2. Պաղած զանգվածի վրա ավելացնել 2 հատ ձու և հարել:
    3.Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը: Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ խմոր:
    4.Կեքսի ֆորմաներին մի փոքր կարագ քսել: Ֆորմաների 2/3 լցնել խմորով: 180 աստիճան ջերմաստիճանի ջեռոցում եփել 20-25 րոպե:
    5.Կրեմի համար կաթսայի մեջ խառնել թթվասերը, կակաոն, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և հասցնել եռման, հենց սկսեն պղպջակներ երևալ, կրակից վերցնել: Թողնել, որ պաղի: Կրեմը քսել կեքսերի վրա և մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ:
    Բարի ախորժակ

    կաթ կարագ թթվասեր ալյուր ձու կակաո Թխվածքներ և տորթեր

    Նմանատիպ գրառումներ

    Կիտրոնով թխվածք

    Էկլեր

    Տորտինո

    Շոկոլադե բիսկվիտ

    Տորթ <<Պանչո>>

    Սալորով թխվածք

    Սև հաղարջով մաֆին

    Կեֆիրով թխվածք

    Սրտաձև միջուկով կեքս

    Բալը ձյան տակ

    Շոկոլադե տորթ

    Lյարդով տորթ

    Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

    Գազարով կեքս

    Սրտաձև էկլեր

    Ամերիկյան Փանքեյք

    Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

    Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

    Տիրամիսու

    Նուտելայով բրաունի

    Լեբկուխեն

    Թաց շոկոլադե թխվածք

    Գազարով տորթ

    Սև հաղարջով կեքս

    Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

    Շառլոտկա

    Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

    Գազարով թխվածքաբլիթ

    Ծիրանով բիսկվիտ

    Տապակած մանդակ

    Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

    Շոկոլադով կեքսեր

    Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

    Բազուկով չեխական դերունի

    Կաթով կարտոֆիլ

    Մաղադանոսով կոտլետ

    Դերունի

    Ձվով տապակած թելուկ

    Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

    Ռուլետ <<Վագրային>>

    Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

    Հաղարջով ալադի

    Նարնջով թխվածքաբլիթ

    Պասի թխվածքաբլիթ

    Կոլդունի

    Կուլչա

    Կարտոֆիլով տորթ

    Բանանով հաց

    Վարսակի շիլա

    Նրբություն

    Ելակով ալադի

    Դդմիկով կոտլետ

    Աղցան <<Արքայազն>>

    Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

    Մսով կոտլետ

    Բանանով հաց (Վեգան)

    Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

    Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

    Տնային կոնֆետներ

    Վեգան Վաֆլի

    Սոբա

    Մայոնեզ տնային պայմաններում

    Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

    Նշով տորթ անանասի միջուկով

    Միջինք (Տապլա)

    Ավելուկով ոսպապուր

    Սմուզի

    Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

    Հունական աղցան <<Հելեն>>

    Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

    Ձվով տապակած շրեշտ

    Չաշուշուլի դդմի սերմերով

    Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

    Ամանորյա

    Դդմիկը թթվասերի սոուսով

    Մածունով թխվածքաբլիթ

    Բլյու Չիզ

    Դանդուռով ձվածեղ

    Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

    Ղազան խորոված

    Գազարով և լապշայով աղցան

    Լյարդը թթվասերով

    Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

    Սամոսա

    Գլուխ սոխով ալադի

    Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

    Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

    Խմորիչով պատրաստած պիցցա

    Ձվով աղցան-նախաճաշ

    Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

    Տապակած խառը բանջար

    Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

    Սպանախով ձվածեղ

    Վարունգով սոուս

    Հավի կրծքամիսը թթվասերով

    Բրոկոլիով ձվածեղ

    Կատալոնական աղցան

    Արագ պատրաստվող միս

    Լավաշով իշխան

    Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

    Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ