Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ կարագ
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 100 մլ կաթ
  • 5 ճ/գ կակաո
  • 2 հատ ձու
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 200-250 գրամ ալյուր
  • Կրեմի համար`
    • 5 ճ/գ թթվասեր (20 % յուղայնության)
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 1 ճ/գ կարագ

    Պատրաստման եղանակը`


    1.Կաթսայի մեջ լցնել կարագը, կակաոն, շաքարավազը և կաթը: Հասցնել եռման աստիճանի և վերցնել կրակի վրայից: Թողնել, որ պաղի:
    2. Պաղած զանգվածի վրա ավելացնել 2 հատ ձու և հարել:
    3.Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը: Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ խմոր:
    4.Կեքսի ֆորմաներին մի փոքր կարագ քսել: Ֆորմաների 2/3 լցնել խմորով: 180 աստիճան ջերմաստիճանի ջեռոցում եփել 20-25 րոպե:
    5.Կրեմի համար կաթսայի մեջ խառնել թթվասերը, կակաոն, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և հասցնել եռման, հենց սկսեն պղպջակներ երևալ, կրակից վերցնել: Թողնել, որ պաղի: Կրեմը քսել կեքսերի վրա և մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ:
    Բարի ախորժակ

    կաթ կարագ թթվասեր ալյուր ձու կակաո Թխվածքներ և տորթեր

    Նմանատիպ գրառումներ

    Կիտրոնով թխվածք

    Էկլեր

    Տորթ <<Պանչո>>

    Շոկոլադե բիսկվիտ

    Տորտինո

    Կեֆիրով թխվածք

    Սրտաձև միջուկով կեքս

    Սալորով թխվածք

    Բալը ձյան տակ

    Սև հաղարջով մաֆին

    Շոկոլադե տորթ

    Լեբկուխեն

    Սրտաձև էկլեր

    Տիրամիսու

    Նուտելայով բրաունի

    Lյարդով տորթ

    Թաց շոկոլադե թխվածք

    Գազարով կեքս

    Ամերիկյան Փանքեյք

    Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

    Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

    Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

    Գազարով տորթ

    Սև հաղարջով կեքս

    Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

    Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

    Շոկոլադով կեքսեր

    Ծիրանով բիսկվիտ

    Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

    Դերունի

    Ձվով տապակած թելուկ

    Տապակած մանդակ

    Վարսակի շիլա

    Նրբություն

    Նարնջով թխվածքաբլիթ

    Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

    Գազարով թխվածքաբլիթ

    Մաղադանոսով կոտլետ

    Բազուկով չեխական դերունի

    Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

    Կաթով կարտոֆիլ

    Շառլոտկա

    Ռուլետ <<Վագրային>>

    Կոլդունի

    Բանանով հաց

    Կարտոֆիլով տորթ

    Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

    Հաղարջով ալադի

    Պասի թխվածքաբլիթ

    Կուլչա

    Ելակով ալադի

    Դդմիկով կոտլետ

    Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

    Ձվով աղցան-նախաճաշ

    Միջինք (Տապլա)

    Ձվով տապակած շրեշտ

    Ավելուկով ոսպապուր

    Լյարդը թթվասերով

    Սոբա

    Հունական աղցան <<Հելեն>>

    Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

    Մսով կոտլետ

    Մայոնեզ տնային պայմաններում

    Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

    Դանդուռով ձվածեղ

    Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

    Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

    Մածունով թխվածքաբլիթ

    Դդմիկը թթվասերի սոուսով

    Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

    Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

    Խմորիչով պատրաստած պիցցա

    Ամանորյա

    Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

    Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

    Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

    Գլուխ սոխով ալադի

    Հավի կրծքամիսը թթվասերով

    Սամոսա

    Կատալոնական աղցան

    Ղազան խորոված

    Լավաշով իշխան

    Բրոկոլիով ձվածեղ

    Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

    Արագ պատրաստվող միս

    Վարունգով սոուս

    Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

    Չաշուշուլի դդմի սերմերով

    Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

    Նշով տորթ անանասի միջուկով

    Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

    Տնային կոնֆետներ

    Սմուզի

    Գազարով և լապշայով աղցան

    Աղցան <<Արքայազն>>

    Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

    Տապակած խառը բանջար

    Սպանախով ձվածեղ

    Բլյու Չիզ