Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ չորացրած ավելուկ
  • 2 գրամ սխտոր
  • 50 գրամ գինու քացախ
  • աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը`


Չորացրած ավելուկը կտրտել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի մաքրվի և փափկի, լցնել եռացող ջրով լի կաթսայի մեջ և եփել մինչև ավելուկի լրիվ պատրաստ լինելը։ Դրանից հետո ավելուկը քամիչով քամել և համեմել կեղևահանված, շատ մանր կտրտած սխտորով և քացախով։
Բարի ախորժակ

ավելուկ սխտոր քացախ Հայկական խոհանոց հայկական խոհանոց 1963 պահք

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ընկույզով ավելուկ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Սնկի համով սմբուկ

Մարինացված կանաչ լոբի

Կարմիր լոբով աղցան

Հազարով աղցան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Խորոված լոլիկով սոուս

Թարխունով և սխտորով քացախ

Մարինացված բազուկ

Սպանախով աղցան

Դանդուռով աղցան

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Ավելուկով սենդվիչ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Բազուկով չեխական դերունի

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Հաճարով և սնկով փլավ

Քարաճիկով աղցան

Դանդուռով թթու

Իմամ Բայալդի

Աջափսանդալի

Կաթով կարտոֆիլ

Տապակած խառը բանջար

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Պարոն Բանջար Ձվով

Լոբով կոլոլակ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Բանջարեղենային միքս

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Սոբա

Տոնական լցոնած հավ

Սմբուկով կորեական աղցան

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Դդմիկով և գազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Դդմիկով և սնկով սոտե

Դդումով և բրնձով փլավ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Ղազան խորոված

Բազուկով խավիար

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Անանուխով չաթնի

Եղինջապուր

Մարինացված կարմիր բողկ

Բլյու Չիզ

Թաբուլե

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Եղինջով աղցան

Սամոսա

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Խաշած լեզվով աղցան

Վարունգով սոուս

Խորոված ջեռոցում

Դդմիկով տորթ

Տապակած գազար

Կորեական գազարը մսով

Կարմիր կաղամբով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Լահմաջո

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լավաշով իշխան

Ծաղկակաղամբով աղցան

Դդումով կոտլետ

Դալ

Հավի մսով և նշով աղցան

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հազարով և գազարով աղցան

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Չիչխանով սոուս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դդմիկով սոտե

Կարմիր աղցան

Մարինացված հում բազուկ

Այլազան

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Դդմիկով օրզո

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Տժվժիկ