Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ չորացրած ավելուկ
  • 2 գրամ սխտոր
  • 50 գրամ գինու քացախ
  • աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը`


Չորացրած ավելուկը կտրտել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի մաքրվի և փափկի, լցնել եռացող ջրով լի կաթսայի մեջ և եփել մինչև ավելուկի լրիվ պատրաստ լինելը։ Դրանից հետո ավելուկը քամիչով քամել և համեմել կեղևահանված, շատ մանր կտրտած սխտորով և քացախով։
Բարի ախորժակ

ավելուկ սխտոր քացախ Հայկական խոհանոց հայկական խոհանոց 1963 պահք

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով ավելուկ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Մարինացված կանաչ լոբի

Սպանախով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Խորոված լոլիկով սոուս

Մարինացված բազուկ

Սնկի համով սմբուկ

Դանդուռով աղցան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Կարմիր լոբով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Հազարով աղցան

Թարխունով և սխտորով քացախ

Կաթով կարտոֆիլ

Աջափսանդալի

Բազուկով չեխական դերունի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Տապակած խառը բանջար

Տժվժիկ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Նեխուրով ոչխարի միս

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Սմբուկով կորեական աղցան

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Հաճարով և սնկով փլավ

Դանդուռով թթու

Տոնական լցոնած հավ

Սոբա

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Հավի կծու սրտիկներ

Իմամ Բայալդի

Լավաշով իշխան

Սպիտակ գինով իշխան

Ղազան խորոված

Սպանախով ոչխարի միս

Անանուխով չաթնի

Սամոսա

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Եղինջով աղցան

Մարինացված կարմիր բողկ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Վարունգով սոուս

Խորոված ջեռոցում

Դդմիկով տորթ

Խաշած լեզվով աղցան

Տապակած գազար

Գազարով և լապշայով աղցան

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Բլյու Չիզ

Թաբուլե

Դալ

Չիչխանով սոուս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դդմիկով օրզո

Դդումով կոտլետ

Ծաղկակաղամբով աղցան

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Հավի մսով և նշով աղցան

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Կարմիր աղցան

Մարինացված հում բազուկ

Լահմաջո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Դդմիկով սոտե

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Բամիայով ոչխարի միս

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Այլազան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ