Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ չորացրած ավելուկ
  • 2 գրամ սխտոր
  • 50 գրամ գինու քացախ
  • աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը`


Չորացրած ավելուկը կտրտել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի մաքրվի և փափկի, լցնել եռացող ջրով լի կաթսայի մեջ և եփել մինչև ավելուկի լրիվ պատրաստ լինելը։ Դրանից հետո ավելուկը քամիչով քամել և համեմել կեղևահանված, շատ մանր կտրտած սխտորով և քացախով։
Բարի ախորժակ

ավելուկ սխտոր քացախ Հայկական խոհանոց հայկական խոհանոց 1963 պահք

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ավելուկով ոսպապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Դանդուռով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Խորոված լոլիկով սոուս

Սնկի համով սմբուկ

Մարինացված կանաչ լոբի

Թարխունով և սխտորով քացախ

Կարմիր լոբով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Մարինացված բազուկ

Հազարով աղցան

Սպանախով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Նեխուրով ոչխարի միս

Սմբուկով կորեական աղցան

Տապակած խառը բանջար

Սոբա

Հավի կծու սրտիկներ

Տոնական լցոնած հավ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Աջափսանդալի

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Բազուկով չեխական դերունի

Վարունգով սոուս

Իմամ Բայալդի

Կաթով կարտոֆիլ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Դանդուռով թթու

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Դդմիկով և գազարով աղցան

Դդումով և բրնձով փլավ

Դդմիկով և սնկով սոտե

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Քարաճիկով աղցան

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Պարոն Բանջար Ձվով

Դանդուռով սպաս

Լոբով կոլոլակ

Ավելուկով սենդվիչ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Խորոված ջեռոցում

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Դդմիկով տորթ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Եղինջով աղցան

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Մարինացված կարմիր բողկ

Եղինջապուր

Բազուկով խավիար

Դդմիկով կոտլետ

Բլյու Չիզ

Մարինացված հում բազուկ

Լահմաջո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Թաբուլե

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ղազան խորոված

Lյարդով տորթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Տապակած գազար

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Անանուխով չաթնի

Սամոսա

Կարմիր աղցան

Դդմիկով սոտե

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Հավի մսով և նշով աղցան

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Խաշած լեզվով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ծաղկակաղամբով աղցան

Դդումով կոտլետ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դալ

Չիչխանով սոուս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դդմիկով օրզո

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)