Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ չորացրած ավելուկ
  • 2 գրամ սխտոր
  • 50 գրամ գինու քացախ
  • աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը`


Չորացրած ավելուկը կտրտել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի մաքրվի և փափկի, լցնել եռացող ջրով լի կաթսայի մեջ և եփել մինչև ավելուկի լրիվ պատրաստ լինելը։ Դրանից հետո ավելուկը քամիչով քամել և համեմել կեղևահանված, շատ մանր կտրտած սխտորով և քացախով։
Բարի ախորժակ

ավելուկ սխտոր քացախ Հայկական խոհանոց հայկական խոհանոց 1963 պահք

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Մարինացված կանաչ լոբի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Խորոված լոլիկով սոուս

Սնկի համով սմբուկ

Թարխունով և սխտորով քացախ

Սպանախով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Կարմիր լոբով աղցան

Մարինացված բազուկ

Դանդուռով աղցան

Հազարով աղցան

Իմամ Բայալդի

Կաղամբով և գազարով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դանդուռով թթու

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Հաճարով և սնկով փլավ

Աջափսանդալի

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Կաթով կարտոֆիլ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Բազուկով չեխական դերունի

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար

Հավի կծու սրտիկներ

Բանջարեղենային միքս

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Դդմիկով և սնկով սոտե

Դդմիկով և գազարով աղցան

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Քարաճիկով աղցան

Դդումով և բրնձով փլավ

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Տժվժիկ

Սոբա

Տոնական լցոնած հավ

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Սմբուկով կորեական աղցան

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Ղազան խորոված

Բազուկով խավիար

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Անանուխով չաթնի

Եղինջապուր

Մարինացված կարմիր բողկ

Բլյու Չիզ

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Եղինջով աղցան

Սամոսա

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Խաշած լեզվով աղցան

Վարունգով սոուս

Խորոված ջեռոցում

Դդմիկով տորթ

Տապակած գազար

Կորեական գազարը մսով

Կարմիր կաղամբով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Թաբուլե

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Ծաղկակաղամբով աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Դդումով կոտլետ

Դալ

Չիչխանով սոուս

Լավաշով իշխան

Հավի մսով և նշով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դդմիկով օրզո

Դդմիկով սոտե

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Կարմիր աղցան

Մարինացված հում բազուկ

Լահմաջո

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Այլազան

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան