Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ չորացրած ավելուկ
  • 2 գրամ սխտոր
  • 50 գրամ գինու քացախ
  • աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը`


Չորացրած ավելուկը կտրտել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի մաքրվի և փափկի, լցնել եռացող ջրով լի կաթսայի մեջ և եփել մինչև ավելուկի լրիվ պատրաստ լինելը։ Դրանից հետո ավելուկը քամիչով քամել և համեմել կեղևահանված, շատ մանր կտրտած սխտորով և քացախով։
Բարի ախորժակ

ավելուկ սխտոր քացախ Հայկական խոհանոց հայկական խոհանոց 1963 պահք

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ավելուկով ոսպապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Սպանախով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Մարինացված բազուկ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սնկի համով սմբուկ

Դանդուռով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Թարխունով և սխտորով քացախ

Խորոված լոլիկով սոուս

Հազարով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Բազուկով չեխական դերունի

Աջափսանդալի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Տապակած խառը բանջար

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Իմամ Բայալդի

Կաթով կարտոֆիլ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Դդմիկով և սնկով սոտե

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Սմբուկով կորեական աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Հաճարով և սնկով փլավ

Տոնական լցոնած հավ

Սոբա

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Հավի կծու սրտիկներ

Դանդուռով թթու

Լավաշով իշխան

Սպիտակ գինով իշխան

Ղազան խորոված

Սպանախով ոչխարի միս

Անանուխով չաթնի

Սամոսա

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Եղինջով աղցան

Մարինացված կարմիր բողկ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Վարունգով սոուս

Խորոված ջեռոցում

Դդմիկով տորթ

Խաշած լեզվով աղցան

Տապակած գազար

Գազարով և լապշայով աղցան

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Բլյու Չիզ

Թաբուլե

Դալ

Չիչխանով սոուս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դդմիկով օրզո

Դդումով կոտլետ

Ծաղկակաղամբով աղցան

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Հավի մսով և նշով աղցան

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Կարմիր աղցան

Մարինացված հում բազուկ

Լահմաջո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Դդմիկով սոտե

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Բամիայով ոչխարի միս

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Այլազան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ