• Խմորի համար`
    • 1 բաժակ մածուն
    • 1 թ/գ սոդա
    • աղ
    • ալյուր
  • Միջուկի համար`
    • 500 գրամ հորթի միս
    • 2 հատ մեծ լոլիկ
    • 1 հատ կծու կարմիր պղպեղ
    • 5-6 պճեղ միջին չափի սխտոր
    • 2 հատ գլուխ սոխ
    • չորացրած կամ թարմ անանուխ
    • 0.5 կապ մաղադանոս
    • աղ
    • սև և կարմիր պղպեղ


1. Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու: >
2.Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել և հեռացնել կեղևը: Կծու պղպեղը լվանալ, մեջտեղից կիսել և հեռացնել սերմերը:
3. Բլենդերի մեջ մանրացնել մաքրած լոլիկը, կծու պղպեղը, մաղադանոսը, անանուխը, սոխը, սխտորը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Ստացված պյուրեանման զանգվածը լցնել աղացած հորթի մսի վրա և լավ խառնել:
4. Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով: Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե: Երբ խմորի ծայրերը սկսեն կարմրել, լահամաջոն պատրաստ է: Պետք չէ շատ եփել, լահմաջոյի ծայրերը պետք է չոր լինեն, իսկ մեջտեղը՝ փափուկ: Մատուցել լիմոնի կտորներով և թանով:
Բարի ախորժակ

հորթի միս լոլիկ կծու կարմիր պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Բամիայով ոչխարի միս

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Տժվժիկ

Ալու Գոբի

Կատալոնական աղցան

Հում դանդուռով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Դդմիկով պեննե

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Իմամ Բայալդի

Աջափսանդալի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ընկույզով ավելուկ

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Խեկը բանջարեղենով

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Տապակած խառը բանջար

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Նեխուրով ոչխարի միս

Սմբուկով կորեական աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ամերիկյան Փանքեյք

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Լյարդով աղցան

Այծի միսը գինով եփված

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ավելուկով ոսպապուր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Խորոված լոլիկով սոուս

Մարինացված կանաչ լոբի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Հունական աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Եղինջապուր

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Այծի մսով Կարրի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Թաթարական Ազու

Ավելուկի աղցան

Դանդուռով ամառային աղցան

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Այլազան

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Տապակած հավը լիմոնով

Սիրամարգի պոչ

Դդմիկով սոտե

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Դդմիկով խավիար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>