• Խմորի համար`
    • 1 բաժակ մածուն
    • 1 թ/գ սոդա
    • աղ
    • ալյուր
  • Միջուկի համար`
    • 500 գրամ հորթի միս
    • 2 հատ մեծ լոլիկ
    • 1 հատ կծու կարմիր պղպեղ
    • 5-6 պճեղ միջին չափի սխտոր
    • 2 հատ գլուխ սոխ
    • չորացրած կամ թարմ անանուխ
    • 0.5 կապ մաղադանոս
    • աղ
    • սև և կարմիր պղպեղ


1. Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու: >
2.Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել և հեռացնել կեղևը: Կծու պղպեղը լվանալ, մեջտեղից կիսել և հեռացնել սերմերը:
3. Բլենդերի մեջ մանրացնել մաքրած լոլիկը, կծու պղպեղը, մաղադանոսը, անանուխը, սոխը, սխտորը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Ստացված պյուրեանման զանգվածը լցնել աղացած հորթի մսի վրա և լավ խառնել:
4. Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով: Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե: Երբ խմորի ծայրերը սկսեն կարմրել, լահամաջոն պատրաստ է: Պետք չէ շատ եփել, լահմաջոյի ծայրերը պետք է չոր լինեն, իսկ մեջտեղը՝ փափուկ: Մատուցել լիմոնի կտորներով և թանով:
Բարի ախորժակ

հորթի միս լոլիկ կծու կարմիր պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Տժվժիկ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Բամիայով ոչխարի միս

Ալու Գոբի

Կատալոնական աղցան

Հում դանդուռով աղցան

Դդմիկով պեննե

Աջափսանդալի

Իմամ Բայալդի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Լավաշով իշխան

Հաճարով և սնկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խեկը բանջարեղենով

Նեխուրով ոչխարի միս

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով ավելուկ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Հում դդմիկով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Բաբա Գանուշ

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ավելուկով ոսպապուր

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լյարդով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սմբուկով կորեական աղցան

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Հունական աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Եղինջապուր

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Այծի մսով Կարրի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Թաթարական Ազու

Ավելուկի աղցան

Դանդուռով ամառային աղցան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Այլազան

Սիրամարգի պոչ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Դդմիկով սոտե

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Դդմիկով խավիար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Այծի միսը գինով եփված