• Խմորի համար`
    • 1 բաժակ մածուն
    • 1 թ/գ սոդա
    • աղ
    • ալյուր
  • Միջուկի համար`
    • 500 գրամ հորթի միս
    • 2 հատ մեծ լոլիկ
    • 1 հատ կծու կարմիր պղպեղ
    • 5-6 պճեղ միջին չափի սխտոր
    • 2 հատ գլուխ սոխ
    • չորացրած կամ թարմ անանուխ
    • 0.5 կապ մաղադանոս
    • աղ
    • սև և կարմիր պղպեղ


1. Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու: >
2.Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել և հեռացնել կեղևը: Կծու պղպեղը լվանալ, մեջտեղից կիսել և հեռացնել սերմերը:
3. Բլենդերի մեջ մանրացնել մաքրած լոլիկը, կծու պղպեղը, մաղադանոսը, անանուխը, սոխը, սխտորը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Ստացված պյուրեանման զանգվածը լցնել աղացած հորթի մսի վրա և լավ խառնել:
4. Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով: Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե: Երբ խմորի ծայրերը սկսեն կարմրել, լահամաջոն պատրաստ է: Պետք չէ շատ եփել, լահմաջոյի ծայրերը պետք է չոր լինեն, իսկ մեջտեղը՝ փափուկ: Մատուցել լիմոնի կտորներով և թանով:
Բարի ախորժակ

հորթի միս լոլիկ կծու կարմիր պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կատալոնական աղցան

Ալու Գոբի

Բամիայով ոչխարի միս

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Տժվժիկ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Հում դանդուռով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Լյարդով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Աջափսանդալի

Դդմիկով պեննե

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Հաճարով և սնկով փլավ

Իմամ Բայալդի

Խորոված լոլիկով սոուս

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Լոբով կոլոլակ

Սնկով և սպանախով սոտե

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Պարոն Բանջար Ձվով

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Գունեղ դանդուռ

Դանդուռով սպաս

Կոտեմ ու ռուկոլա

Բաբա Գանուշ

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ամերիկյան Փանքեյք

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ընկույզով ավելուկ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հունական աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Եղինջապուր

Ռուկոլայով աղցան

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Դանդուռով ամառային աղցան

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Խեկը բանջարեղենով

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Դդմիկով խավիար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դդմիկով սոտե

Չաշուշուլի դդմի սերմերով