• Խմորի համար`
    • 1 բաժակ մածուն
    • 1 թ/գ սոդա
    • աղ
    • ալյուր
  • Միջուկի համար`
    • 500 գրամ հորթի միս
    • 2 հատ մեծ լոլիկ
    • 1 հատ կծու կարմիր պղպեղ
    • 5-6 պճեղ միջին չափի սխտոր
    • 2 հատ գլուխ սոխ
    • չորացրած կամ թարմ անանուխ
    • 0.5 կապ մաղադանոս
    • աղ
    • սև և կարմիր պղպեղ


1. Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու: >
2.Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել և հեռացնել կեղևը: Կծու պղպեղը լվանալ, մեջտեղից կիսել և հեռացնել սերմերը:
3. Բլենդերի մեջ մանրացնել մաքրած լոլիկը, կծու պղպեղը, մաղադանոսը, անանուխը, սոխը, սխտորը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Ստացված պյուրեանման զանգվածը լցնել աղացած հորթի մսի վրա և լավ խառնել:
4. Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով: Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե: Երբ խմորի ծայրերը սկսեն կարմրել, լահամաջոն պատրաստ է: Պետք չէ շատ եփել, լահմաջոյի ծայրերը պետք է չոր լինեն, իսկ մեջտեղը՝ փափուկ: Մատուցել լիմոնի կտորներով և թանով:
Բարի ախորժակ

հորթի միս լոլիկ կծու կարմիր պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Տժվժիկ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Ալու Գոբի

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Հում դանդուռով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Կատալոնական աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Ընկույզով կանաչ լոբի

Դդմիկով պեննե

Իմամ Բայալդի

Տապակած խառը բանջար

Աջափսանդալի

Այծի միսը գինով եփված

Ընկույզով ավելուկ

Լավաշով իշխան

Խեկը բանջարեղենով

Հաճարով և սնկով փլավ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խորոված լոլիկով սոուս

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ամերիկյան Փանքեյք

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Սմբուկով կորեական աղցան

Լյարդով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Տապակած հավը լիմոնով

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հունական աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Եղինջապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Այծի մսով Կարրի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Թաթարական Ազու

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դդմիկով սոտե

Դանդուռով աղցան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Մարինացված կանաչ լոբի

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Դանդուռով ամառային աղցան

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Դդմիկով խավիար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Ծաղկակաղամբով կոտլետ