• Խմորի համար`
    • 1 բաժակ մածուն
    • 1 թ/գ սոդա
    • աղ
    • ալյուր
  • Միջուկի համար`
    • 500 գրամ հորթի միս
    • 2 հատ մեծ լոլիկ
    • 1 հատ կծու կարմիր պղպեղ
    • 5-6 պճեղ միջին չափի սխտոր
    • 2 հատ գլուխ սոխ
    • չորացրած կամ թարմ անանուխ
    • 0.5 կապ մաղադանոս
    • աղ
    • սև և կարմիր պղպեղ


1. Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու: >
2.Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել և հեռացնել կեղևը: Կծու պղպեղը լվանալ, մեջտեղից կիսել և հեռացնել սերմերը:
3. Բլենդերի մեջ մանրացնել մաքրած լոլիկը, կծու պղպեղը, մաղադանոսը, անանուխը, սոխը, սխտորը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Ստացված պյուրեանման զանգվածը լցնել աղացած հորթի մսի վրա և լավ խառնել:
4. Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով: Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե: Երբ խմորի ծայրերը սկսեն կարմրել, լահամաջոն պատրաստ է: Պետք չէ շատ եփել, լահմաջոյի ծայրերը պետք է չոր լինեն, իսկ մեջտեղը՝ փափուկ: Մատուցել լիմոնի կտորներով և թանով:
Բարի ախորժակ

հորթի միս լոլիկ կծու կարմիր պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բամիայով ոչխարի միս

Հում դանդուռով աղցան

Կատալոնական աղցան

Տժվժիկ

Ալու Գոբի

Խորոված լոլիկով սոուս

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Լյարդով աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Սմբուկով կորեական աղցան

Իմամ Բայալդի

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ընկույզով կանաչ լոբի

Աջափսանդալի

Հաճարով և սնկով փլավ

Միջինք (Տապլա)

Դդմիկով պեննե

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Բաբա Գանուշ

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Սնկով և սպանախով սոտե

Կոտեմ ու ռուկոլա

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Պարոն Բանջար Ձվով

Լոբով կոլոլակ

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Լավաշով իշխան

Հունական աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Եղինջապուր

Դանդուռով ամառային աղցան

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Թաթարական Ազու

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած հավը լիմոնով

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Մարինացված կանաչ լոբի

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Ընկույզով ավելուկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Դդմիկով խավիար

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դդմիկով սոտե

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Խեկը բանջարեղենով