• Խմորի համար`
    • 1 բաժակ մածուն
    • 1 թ/գ սոդա
    • աղ
    • ալյուր
  • Միջուկի համար`
    • 500 գրամ հորթի միս
    • 2 հատ մեծ լոլիկ
    • 1 հատ կծու կարմիր պղպեղ
    • 5-6 պճեղ միջին չափի սխտոր
    • 2 հատ գլուխ սոխ
    • չորացրած կամ թարմ անանուխ
    • 0.5 կապ մաղադանոս
    • աղ
    • սև և կարմիր պղպեղ


1. Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու: >
2.Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել և հեռացնել կեղևը: Կծու պղպեղը լվանալ, մեջտեղից կիսել և հեռացնել սերմերը:
3. Բլենդերի մեջ մանրացնել մաքրած լոլիկը, կծու պղպեղը, մաղադանոսը, անանուխը, սոխը, սխտորը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Ստացված պյուրեանման զանգվածը լցնել աղացած հորթի մսի վրա և լավ խառնել:
4. Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով: Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե: Երբ խմորի ծայրերը սկսեն կարմրել, լահամաջոն պատրաստ է: Պետք չէ շատ եփել, լահմաջոյի ծայրերը պետք է չոր լինեն, իսկ մեջտեղը՝ փափուկ: Մատուցել լիմոնի կտորներով և թանով:
Բարի ախորժակ

հորթի միս լոլիկ կծու կարմիր պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Տժվժիկ

Հում դանդուռով աղցան

Կատալոնական աղցան

Ալու Գոբի

Բամիայով ոչխարի միս

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Լյարդով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Հաճարով և սնկով փլավ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Աջափսանդալի

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Խեկը բանջարեղենով

Նեխուրով ոչխարի միս

Կաթով կարտոֆիլ

Դդմիկով պեննե

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ընկույզով կանաչ լոբի

Իմամ Բայալդի

Ձվով տապակած շրեշտ

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Բաբա Գանուշ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Լոբով կոլոլակ

Սնկով և սպանախով սոտե

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ընկույզով ավելուկ

Միջինք (Տապլա)

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ավելուկով ոսպապուր

Այծի միսը գինով եփված

Հունական աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Եղինջապուր

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Թաթարական Ազու

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Դանդուռով ամառային աղցան

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Տապակած հավը լիմոնով

Մարինացված կանաչ լոբի

Սերկևիլով ոչխարի միս

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դդմիկով խավիար

Դդմիկով սոտե

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Լավաշով իշխան