• Խմորի համար`
    • 1 բաժակ մածուն
    • 1 թ/գ սոդա
    • աղ
    • ալյուր
  • Միջուկի համար`
    • 500 գրամ հորթի միս
    • 2 հատ մեծ լոլիկ
    • 1 հատ կծու կարմիր պղպեղ
    • 5-6 պճեղ միջին չափի սխտոր
    • 2 հատ գլուխ սոխ
    • չորացրած կամ թարմ անանուխ
    • 0.5 կապ մաղադանոս
    • աղ
    • սև և կարմիր պղպեղ


1. Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու: >
2.Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել և հեռացնել կեղևը: Կծու պղպեղը լվանալ, մեջտեղից կիսել և հեռացնել սերմերը:
3. Բլենդերի մեջ մանրացնել մաքրած լոլիկը, կծու պղպեղը, մաղադանոսը, անանուխը, սոխը, սխտորը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Ստացված պյուրեանման զանգվածը լցնել աղացած հորթի մսի վրա և լավ խառնել:
4. Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով: Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե: Երբ խմորի ծայրերը սկսեն կարմրել, լահամաջոն պատրաստ է: Պետք չէ շատ եփել, լահմաջոյի ծայրերը պետք է չոր լինեն, իսկ մեջտեղը՝ փափուկ: Մատուցել լիմոնի կտորներով և թանով:
Բարի ախորժակ

հորթի միս լոլիկ կծու կարմիր պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Ալու Գոբի

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բամիայով ոչխարի միս

Տժվժիկ

Նեխուրով ոչխարի միս

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Միջինք (Տապլա)

Տապակած խառը բանջար

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Լյարդով աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Սմբուկով կորեական աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Իմամ Բայալդի

Դդմիկով պեննե

Աջափսանդալի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Խորոված լոլիկով սոուս

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Պարոն Բանջար Ձվով

Լոբով կոլոլակ

Սնկով և սպանախով սոտե

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Կոտեմ ու ռուկոլա

Բրնձով պուդինգ (վեգան)

Շոգեխաշած Բամիա

Դանդուռով սպաս

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Բաբա Գանուշ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Եղինջապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հունական աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ռուկոլայով աղցան

Եղինջով աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Դանդուռով ամառային աղցան

Ավելուկի աղցան

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Թաթարական Ազու

Կոտլետներ ջեռոցում

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Սիրամարգի պոչ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Այծի միսը գինով եփված

Խեկը բանջարեղենով

Ընկույզով ավելուկ

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Դդմիկով խավիար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Դդմիկով սոտե

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Նշով տորթ անանասի միջուկով