Բլղուրով և թարխունով աղցան

Անի Նալբանդյան · մարտ 24 2016
Դիտումներ 29496

Թարխունը գարնանային կանաչիների թագուհին է։ Չգիտես ինչու մենք շատ քիչ ենք այն օգտագործում աղցանների մեջ։ Այդ սխալը ուղղելու համար հորինեցի այս աղցանը, որը առաջին հայացքից նման է թաբուլեին, բայց թարխունային նոտաները այն դարձնում են լրիվ ուրիշ՝ տարբերվող աղցան։

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ խոշոր աղացած բլղուր
  • 2 կապ թարխուն
  • 0,5 կապ սոխ
  • 0,5 կապ համեմ
  • 0․5 կապ մաղադանոս
  • 4 ճ/գ ձեթ
  • 1 ճ/գ Թարխունի քացախ
  • 1 ճ/գ տոմատի մածուկ
  • 1 ճ/գ լիմոնի հյութ
  • 1 ճ/գ սումախ
  • 1 ճ/գ կարմիր պղպեղ/
  • չաման
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․1 բաժակ խոշոր աղացած բլղուրը լվանալ, վրան ավելացնել եռացած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի և թողնել 30 րոպե փակ կափարիչի տակ։ Այս ընթացքում բլղուրը կհասցնի ջուրը կլանել և փափկել։ 30 րոպե հետո բլղուրը քամել և լցնել աղցանամանի մեջ։
2Կանաչիները և սոխը լվանալ, չորացնել,կտրատել և ավելացնել բլղուրի վրա։
3․Այստեղ ավելացնել նաև բոլոր համեմուննքերը, տոմատի մածուկը, քացախը, լիմոնի հյութը և ձեթը։ Բոլորը միասին լավ խառնել։ Թողնել 30 րոպե, որպեսզի համերը միանան։ Փորձել աղցանը, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել այս կամ այն համեմունքը ըստ նախասիրության։
Բարի ախորժակ

մաղադանոսաղցաններսոխհամեմպահքթարխունսումախբլղուրչաման

Նմանատիպ գրառումներ
Հազարով և գազարով աղցան
Հազարով աղցան
Սնկի համով սմբուկ
Թաբուլե
Սպանախով աղցան
Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով
Կանաչ լոբով և գազարով աղցան
Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Սիսեռով և դանդուռով աղցան
Գազարով և նեխուրով աղցան
Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան
Աղցան կաղամբով և վարունգով
Բաբա Գանուշ
Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան
Հավի մսով և նշով աղցան
Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան