Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ մասկարպոնե
  • 400 գրամ սավոյարդի
  • 5 հատ ձու
  • 250 մլ սերուցք
  • 175 գրամ շաքարի փոշի
  • 400 մլ սուրճ
  • 100 գրամ կակաո
  • 2 ճ/գ կոնյակ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցը առանձնացնել: Դեղնուցը հարել շաքարի փոշու հետ: Հարել սերուցքը: Մասկարպոնեն միացնել հարած դեղնուցի և սերուցքի հետ:
2.Սրճեփի մեջ լցնել 400 մլ ջուր, ավելացնել 2 ճ/գ սև սուրճ և եփել մարմանդ կրակի վրա: Հենց սկսեն պղպղջակներ հայտնվել, խառնել ու վերցնել կրակից: Սուրճը պետք չէ եռացնել, այլապես կկորցնի իր համային հատկությունները: Պատրաստի սուրճը քամել, լցնել 5սմ խորությամբ ամանի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ կոնյակ կամ ռոմ: Սավոյարդիները ընկղմել սուրճի մեջը 2 վայրկյան և դասավորել նախատեսված ամանի մեջ: Կարելի է վերցնել ինչպես կլոր, այնպես էլ քառակուսի տարա: Տարայի հատակին և պատերին թեթևակի կրեմ քսել ու սկսել հավաքել տիրամիսուն: Սավոյարդիները և կրեմը բաժանել 3 հավասար մասի:Վերևի շերտի վրա ցանել կակաո: Կարելի է պատրաստել նաև տորթի տեսքով: Այդ դեպքում երկու շերտ անել, իսկ մնացած թխվածքաբլիթները շարել կողքերին ինչպես ցույց է տրված նկարում: Պահել սառնարանում 15-60 րոպե:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Տիրամիսուի համար օգտագործում ենք հում ձվեր, դրա համար շատ կարևոր է այն ճիշտ մշակելը: Ձվերը պետք է լվանալ սոդայաջրով, իսկ առանձնացված դեղնուցներ 2 րոպե պահել սառցախցիկում, որ վնասակար մանրէները ոչնչանան:
2.Սավոյարդիները 2 վայրկյանից ավել չի կարելի պահել սուրճի մեջ, այլապես շատ փափուկ կլինի:

մասկարպոնե սավոյարդի ձու կակաո շաքարի փոշի սերուցք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Շոկոլադե տորթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Շոկոլադե կեքս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սալորով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով մաֆին

Նուտելայով բրաունի

Էկլեր

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Ծիրանով բիսկվիտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սև հաղարջով կեքս

Գազարով տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բալը ձյան տակ

Մաղադանոսով կոտլետ

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Պաստա Կարբոնարա

Բազուկով չեխական դերունի

Վեգան վաֆլի

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Բանանով հաց (Վեգան)

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Մսով կոտլետ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Ձվով տապակած թելուկ

Արագ պատրաստվող միս

Lյարդով տորթ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Կարտոֆիլով տորթ

Բանանով հաց

Կոլդունի

Գազարով և լապշայով աղցան

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Շոկոլադով կեքսեր

Աղցան <<Արքայազն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տնային կոնֆետներ

Հաղարջով ալադի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Պասի թխվածքաբլիթ

Գլուխ սոխով ալադի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բրոկոլիով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Շառլոտկա

Լեբկուխեն

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Գազարով կեքս

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ