Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ մասկարպոնե
  • 400 գրամ սավոյարդի
  • 5 հատ ձու
  • 250 մլ սերուցք
  • 175 գրամ շաքարի փոշի
  • 400 մլ սուրճ
  • 100 գրամ կակաո
  • 2 ճ/գ կոնյակ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցը առանձնացնել: Դեղնուցը հարել շաքարի փոշու հետ: Հարել սերուցքը: Մասկարպոնեն միացնել հարած դեղնուցի և սերուցքի հետ:
2.Սրճեփի մեջ լցնել 400 մլ ջուր, ավելացնել 2 ճ/գ սև սուրճ և եփել մարմանդ կրակի վրա: Հենց սկսեն պղպղջակներ հայտնվել, խառնել ու վերցնել կրակից: Սուրճը պետք չէ եռացնել, այլապես կկորցնի իր համային հատկությունները: Պատրաստի սուրճը քամել, լցնել 5սմ խորությամբ ամանի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ կոնյակ կամ ռոմ: Սավոյարդիները ընկղմել սուրճի մեջը 2 վայրկյան և դասավորել նախատեսված ամանի մեջ: Կարելի է վերցնել ինչպես կլոր, այնպես էլ քառակուսի տարա: Տարայի հատակին և պատերին թեթևակի կրեմ քսել ու սկսել հավաքել տիրամիսուն: Սավոյարդիները և կրեմը բաժանել 3 հավասար մասի:Վերևի շերտի վրա ցանել կակաո: Կարելի է պատրաստել նաև տորթի տեսքով: Այդ դեպքում երկու շերտ անել, իսկ մնացած թխվածքաբլիթները շարել կողքերին ինչպես ցույց է տրված նկարում: Պահել սառնարանում 15-60 րոպե:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Տիրամիսուի համար օգտագործում ենք հում ձվեր, դրա համար շատ կարևոր է այն ճիշտ մշակելը: Ձվերը պետք է լվանալ սոդայաջրով, իսկ առանձնացված դեղնուցներ 2 րոպե պահել սառցախցիկում, որ վնասակար մանրէները ոչնչանան:
2.Սավոյարդիները 2 վայրկյանից ավել չի կարելի պահել սուրճի մեջ, այլապես շատ փափուկ կլինի:

մասկարպոնե սավոյարդի ձու կակաո շաքարի փոշի սերուցք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե տորթ

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Ծիրանով բիսկվիտ

Կեֆիրով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Սրտաձև էկլեր

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Էկլեր

Գազարով տորթ

Սև հաղարջով կեքս

Թաց շոկոլադե թխվածք

Նրբություն

Բազուկով չեխական դերունի

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Աղցան <<Արքայազն>>

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Բալը ձյան տակ

Պաստա Կարբոնարա

Դերունի

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Շոկոլադով կեքսեր

Մսով կոտլետ

Մաղադանոսով կոտլետ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Տապակած մանդակ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Կիվիով կոկտեյլ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ձվով տապակած շրեշտ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Սոբա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Գազարով կեքս

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գազարով և լապշայով աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Կոլդունի

Lյարդով տորթ

Գլուխ սոխով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շառլոտկա

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Լեբկուխեն

Բանանով հաց

Տնային կոնֆետներ

Արագ պատրաստվող միս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ամանորյա

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Հաղարջով ալադի

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Ռուլետ <<Վագրային>>