Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ մասկարպոնե
  • 400 գրամ սավոյարդի
  • 5 հատ ձու
  • 250 մլ սերուցք
  • 175 գրամ շաքարի փոշի
  • 400 մլ սուրճ
  • 100 գրամ կակաո
  • 2 ճ/գ կոնյակ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցը առանձնացնել: Դեղնուցը հարել շաքարի փոշու հետ: Հարել սերուցքը: Մասկարպոնեն միացնել հարած դեղնուցի և սերուցքի հետ:
2.Սրճեփի մեջ լցնել 400 մլ ջուր, ավելացնել 2 ճ/գ սև սուրճ և եփել մարմանդ կրակի վրա: Հենց սկսեն պղպղջակներ հայտնվել, խառնել ու վերցնել կրակից: Սուրճը պետք չէ եռացնել, այլապես կկորցնի իր համային հատկությունները: Պատրաստի սուրճը քամել, լցնել 5սմ խորությամբ ամանի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ կոնյակ կամ ռոմ: Սավոյարդիները ընկղմել սուրճի մեջը 2 վայրկյան և դասավորել նախատեսված ամանի մեջ: Կարելի է վերցնել ինչպես կլոր, այնպես էլ քառակուսի տարա: Տարայի հատակին և պատերին թեթևակի կրեմ քսել ու սկսել հավաքել տիրամիսուն: Սավոյարդիները և կրեմը բաժանել 3 հավասար մասի:Վերևի շերտի վրա ցանել կակաո: Կարելի է պատրաստել նաև տորթի տեսքով: Այդ դեպքում երկու շերտ անել, իսկ մնացած թխվածքաբլիթները շարել կողքերին ինչպես ցույց է տրված նկարում: Պահել սառնարանում 15-60 րոպե:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Տիրամիսուի համար օգտագործում ենք հում ձվեր, դրա համար շատ կարևոր է այն ճիշտ մշակելը: Ձվերը պետք է լվանալ սոդայաջրով, իսկ առանձնացված դեղնուցներ 2 րոպե պահել սառցախցիկում, որ վնասակար մանրէները ոչնչանան:
2.Սավոյարդիները 2 վայրկյանից ավել չի կարելի պահել սուրճի մեջ, այլապես շատ փափուկ կլինի:

մասկարպոնե սավոյարդի ձու կակաո շաքարի փոշի սերուցք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Կիտրոնով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Էկլեր

Սրտաձև էկլեր

Գազարով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ծիրանով բիսկվիտ

Նրբություն

Պաստա Կարբոնարա

Մաղադանոսով կոտլետ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Դերունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Աղցան <<Արքայազն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ձվով տապակած թելուկ

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Կիվիով կոկտեյլ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Լեբկուխեն

Շոկոլադով կեքսեր

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ամանորյա

Գազարով կեքս

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Գլուխ սոխով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց

Կարտոֆիլով տորթ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գազարով և լապշայով աղցան

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Կոլդունի

Հաղարջով ալադի

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Արագ պատրաստվող միս

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շառլոտկա

Տնային կոնֆետներ

Կատալոնական աղցան

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Lյարդով տորթ