Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ մասկարպոնե
  • 400 գրամ սավոյարդի
  • 5 հատ ձու
  • 250 մլ սերուցք
  • 175 գրամ շաքարի փոշի
  • 400 մլ սուրճ
  • 100 գրամ կակաո
  • 2 ճ/գ կոնյակ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցը առանձնացնել: Դեղնուցը հարել շաքարի փոշու հետ: Հարել սերուցքը: Մասկարպոնեն միացնել հարած դեղնուցի և սերուցքի հետ:
2.Սրճեփի մեջ լցնել 400 մլ ջուր, ավելացնել 2 ճ/գ սև սուրճ և եփել մարմանդ կրակի վրա: Հենց սկսեն պղպղջակներ հայտնվել, խառնել ու վերցնել կրակից: Սուրճը պետք չէ եռացնել, այլապես կկորցնի իր համային հատկությունները: Պատրաստի սուրճը քամել, լցնել 5սմ խորությամբ ամանի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ կոնյակ կամ ռոմ: Սավոյարդիները ընկղմել սուրճի մեջը 2 վայրկյան և դասավորել նախատեսված ամանի մեջ: Կարելի է վերցնել ինչպես կլոր, այնպես էլ քառակուսի տարա: Տարայի հատակին և պատերին թեթևակի կրեմ քսել ու սկսել հավաքել տիրամիսուն: Սավոյարդիները և կրեմը բաժանել 3 հավասար մասի:Վերևի շերտի վրա ցանել կակաո: Կարելի է պատրաստել նաև տորթի տեսքով: Այդ դեպքում երկու շերտ անել, իսկ մնացած թխվածքաբլիթները շարել կողքերին ինչպես ցույց է տրված նկարում: Պահել սառնարանում 15-60 րոպե:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Տիրամիսուի համար օգտագործում ենք հում ձվեր, դրա համար շատ կարևոր է այն ճիշտ մշակելը: Ձվերը պետք է լվանալ սոդայաջրով, իսկ առանձնացված դեղնուցներ 2 րոպե պահել սառցախցիկում, որ վնասակար մանրէները ոչնչանան:
2.Սավոյարդիները 2 վայրկյանից ավել չի կարելի պահել սուրճի մեջ, այլապես շատ փափուկ կլինի:

մասկարպոնե սավոյարդի ձու կակաո շաքարի փոշի սերուցք Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Կիտրոնով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով մաֆին

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Կեֆիրով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Նրբություն

Սրտաձև էկլեր

Էկլեր

Գազարով տորթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սալորով թխվածք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սև հաղարջով կեքս

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բալը ձյան տակ

Տապակած խառը բանջար

Բազուկով չեխական դերունի

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Մաղադանոսով կոտլետ

Պաստա Կարբոնարա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Մսով կոտլետ

Ամերիկյան Փանքեյք

Տապակած մանդակ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վեգան Վաֆլի

Բանանով հաց (Վեգան)

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած թելուկ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Lյարդով տորթ

Բանանով հաց

Կարտոֆիլով տորթ

Հաղարջով ալադի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Կիվիով կոկտեյլ

Աղցան <<Արքայազն>>

Շոկոլադով կեքսեր

Տնային կոնֆետներ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Գազարով և լապշայով աղցան

Կոլդունի

Կատալոնական աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Արագ պատրաստվող միս

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շառլոտկա

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գլուխ սոխով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Գազարով կեքս

Ելակով ալադի

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դդմիկով կոտլետ

Լեբկուխեն