Քարաճիկով աղցան

Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 5 2019
Դիտումներ 7662

Համեղ լանչի համար պետք են համեղ աղցաններ: Այսպիսի աղցաններից մեկը կներկայացնեմ այսօր: Կարող եք պատրաստել երեկոյան ու հաջորդ օրվա լանչի մասին էլ չանհանգստանալ:

Բաղադրությունը`

  • 400 գրամ քարաճիկ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 1 հատ գազար
  • 1 հատ պղպեղ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 2 սմ կոճապղպեղ
  • 1 ճ/գ բալզամիկ քացախ
  • 1 ճ/գ սոյայի սոուս
  • 1ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • քունջութ
  • համեմ
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Քարաճիկը լվանալ և եփել սառը ջրով 1.5 ժամ: Եփվելուց 5-10 րոպե առաջ աղ ավելացնել: Պատրաստի քարաճիկը ջրքամել և կտրատել 2-3 մասի:
2.Սոխը կտրատել օղակաձև և տապակել զեյթունի ձեթի մեջ, ապա ավելացնել քերած գազարը, մանր կտրատած պղպեղը, բարակ շերտերով կտրատած սխտորն ու կոճապղպեղը: Բոլորը միասին տապակել 5-7 րոպե:
3.Աղցանամանի մեջ լցնել կտրատած քարաճիկը, ավելացնել տապակված բանջարեղենը, մանր կտրատած համեմը: Ավելացնել նաև սոյայի սոուսը, բալզամիկ քացախը, սև և կարմիր պղպեղները: Բոլորը միասին լավ խառնել և թողնել սառնարանում 2 ժամ, որպեսզի աղցանը մարինացվի և համերը միաձուլվեն:Մատուցելիս զարդարել քունջութով:
Բարի ախորժակ

գազարսխտորաղցաններսոխկոճապղպեղպղպեղքարաճիկ

Նմանատիպ գրառումներ
Դդմիկով և գազարով աղցան
Բանջարեղենային միքս
Կարմիր լոբով աղցան
Կանաչ լոբով և գազարով աղցան
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Սպանախով աղցան
Գազարով և լապշայով աղցան
Կորեական գազարը մսով
Բազուկով և հալած պանրով խավիար
Տոնական լցոնած հավ
Դդմիկով կոտլետ
Տապակած գազար
Դդմիկով տորթ