Բաղադրությունը`

  • 100-150 գրամ միս
  • 15 գրամ յուղ
  • 1 հատ լոլիկ
  • 15 գրամ տոմատի մածուկ
  • 50 գրամ թթու վարունգ
  • 150 գրամ կարտոֆիլ
  • 35 գրամ սոխ
  • սխտոր
  • աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Միսը կտրատել 2х4 սմ երկարությամբ:Կարտոֆիլը, գազարը և թթու վարունգը ևս աշխատում ենք կտրատել երկարությամբ: Կարտոֆիլը համեմատաբար ավելի մեծ կտորներով ենք կտրում, իսկ գազարը և թթու վարունգը ավելի փոքր:Սոխը կտրատում ենք կիսալուսնաձև: Կարտոֆիլի վրա լցնում ենք ջուր և դնում կողքի: Մսի կտորները տապակել յուղի մեջ, բայց բոլոր միասին պետք չի տապակել: Երբ թավայի մեջ մսի կտորները քիչ են և ազատ տարածությունը շատ է, միը շուտ էպատվում թաղանթով և հյութը դուրս չի գալիս: Տապակած միսը տեղադրում ենք կաթսայի մեջ, վրան շարում ենք կտրատած սոխը, լոլիկը, լցնում ենք ջուր կամ արգանակ այնքան, որ բանջարեղենը ծածկի և թույլ կրակի վրա եփել 35-40 րոպե:Այս ընթացքում քիչ ջրով խաշում ենք վարունգը: Նույն թավայի մեջ տապակում ենք նաև կարտոֆիլը հասնելով կիսաեփ վիճակի: 40 րոպե հետո կաթսայի մեջ ավելացնում ենք կարտոֆիլը և վարունգը մինչև կարտոֆիլի պատրաստ լինելը: Սովորաբար 5-7 րոպեի ընթացքում կարտոֆիլը պատրաստ է լինում: Վերջում ավելացնում ենք կտրատած կանաչի,աղ և պղպեղ:
Աղբյուրը

տավարի միս թթու վարունգ լոլիկ կարտոֆիլ գազար Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Օլիվյե

Այծի մսով Կարրի

Ալու Գոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Կեֆտեդես

Կոլդունի

Դդմիկով կոտլետ

Սնկով ապուրը պանրով

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Դդմիկով պեննե

Դդմիկով սոտե

Սամոսա

Դդմիկով խավիար

Հնդկաձավարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Բազուկով կոտլետ

Հում դդմիկով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Կորեական գազարը մսով

Աղցան <<Արքայազն>>

Այծի միսը գինով եփված

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Խեկը բանջարեղենով

Կամդի-չա

Աջափսանդալի

Խորոված լոլիկով սոուս

Իմամ Բայալդի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Կաղամբով և գազարով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Տժվժիկ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հազարով և գազարով աղցան

Դերունի

Սմբուկով կորեական աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Կաթով կարտոֆիլ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բանջարեղենային միքս

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Քարաճիկով աղցան

Դդմիկով և գազարով աղցան

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Մսով կոտլետ

Սոբա

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Լյարդով աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Գյուղական կարտոֆիլ

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Կանաչ լոլիկով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Սպանախով աղցան

Դդումով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Եղինջապուր

Ռուկոլայով աղցան

Բազուկով խավիար

Հունական աղցան

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Կարտոֆիլով պիցցա

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Դդմիկով տորթ

Կատալոնական աղցան

Գազարով քաղցր աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Խաշած լեզու

Գազարով կեքս

Դանդուռով ամառային աղցան

Սիրամարգի պոչ

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Հում դանդուռով աղցան

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Գազարով տորթ

Կարմիր լոբով աղցան

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Դալ

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Lյարդով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Լահմաջո

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Կարմիր աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Գունավոր խառնաշփոթ