Բաղադրությունը`

  • 100-150 գրամ միս
  • 15 գրամ յուղ
  • 1 հատ լոլիկ
  • 15 գրամ տոմատի մածուկ
  • 50 գրամ թթու վարունգ
  • 150 գրամ կարտոֆիլ
  • 35 գրամ սոխ
  • սխտոր
  • աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Միսը կտրատել 2х4 սմ երկարությամբ:Կարտոֆիլը, գազարը և թթու վարունգը ևս աշխատում ենք կտրատել երկարությամբ: Կարտոֆիլը համեմատաբար ավելի մեծ կտորներով ենք կտրում, իսկ գազարը և թթու վարունգը ավելի փոքր:Սոխը կտրատում ենք կիսալուսնաձև: Կարտոֆիլի վրա լցնում ենք ջուր և դնում կողքի: Մսի կտորները տապակել յուղի մեջ, բայց բոլոր միասին պետք չի տապակել: Երբ թավայի մեջ մսի կտորները քիչ են և ազատ տարածությունը շատ է, միը շուտ էպատվում թաղանթով և հյութը դուրս չի գալիս: Տապակած միսը տեղադրում ենք կաթսայի մեջ, վրան շարում ենք կտրատած սոխը, լոլիկը, լցնում ենք ջուր կամ արգանակ այնքան, որ բանջարեղենը ծածկի և թույլ կրակի վրա եփել 35-40 րոպե:Այս ընթացքում քիչ ջրով խաշում ենք վարունգը: Նույն թավայի մեջ տապակում ենք նաև կարտոֆիլը հասնելով կիսաեփ վիճակի: 40 րոպե հետո կաթսայի մեջ ավելացնում ենք կարտոֆիլը և վարունգը մինչև կարտոֆիլի պատրաստ լինելը: Սովորաբար 5-7 րոպեի ընթացքում կարտոֆիլը պատրաստ է լինում: Վերջում ավելացնում ենք կտրատած կանաչի,աղ և պղպեղ:
Աղբյուրը

տավարի միս թթու վարունգ լոլիկ կարտոֆիլ գազար Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Օլիվյե

Ալու Գոբի

Այծի մսով Կարրի

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Կամդի-չա

Դդմիկով սոտե

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Կեֆտեդես

Սամոսա

Դդմիկով խավիար

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած հավը լիմոնով

Դդմիկով պեննե

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Կոլդունի

Բազուկով կոտլետ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կորեական գազարը մսով

Կոտլետներ ջեռոցում

Այծի միսը գինով եփված

Աղցան <<Արքայազն>>

Սնկով ապուրը պանրով

Խեկը բանջարեղենով

Հնդկաձավարով ապուր

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Իմամ Բայալդի

Կաղամբով և գազարով աղցան

Գյուղական կարտոֆիլ

Տժվժիկ

Գունավոր խառնաշփոթ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հազարով և գազարով աղցան

Աջափսանդալի

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Դերունի

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Լյարդով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Գազարով տորթ

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Մսով կոտլետ

Սոբա

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Խորոված լոլիկով սոուս

Բամիայով ոչխարի միս

Սպանախով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Դդումով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Հունական աղցան

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Կարտոֆիլով պիցցա

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Դդմիկով տորթ

Կատալոնական աղցան

Գազարով քաղցր աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գազարով և նեխուրով աղցան

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Խաշած լեզու

Ռուկոլայով աղցան

Գազարով կեքս

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Այլազան

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Սիրամարգի պոչ

Հում դանդուռով աղցան

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Դալ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Մարինացված կանաչ լոբի

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Lյարդով կոտլետ

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Դանդուռով ամառային աղցան

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Կարմիր աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Լահմաջո

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան