- Սագախոտը լավ լվանում ենք հոսող սառը ջրի տակ մոտ 30-40 վայրկյան, որպեսզի դառնությունը գնա։ Լվացած սագախոտի վրա ավելացնում եք ջուր 1։2 հարաբերակցությամբ և խաշում ենք մինչև պատրաստ լինելը։
- Մածունը և ձուն միասին հարում ենք այնքան, մինչև որ ստացվի համասեռ զանգված։ Մածնային զանգվածը տեղափոխում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք տաք ջուրը և դնում գազօջախին: Փայտե գդալով անընդհատ խառնում ենք այնքան ժամանակ, մինչև որ սկսի եռ գալ։
- Եփ գալուց անմիջապես հետո ավելացնում ենք խաշած քինոան և միասին եփում ևս 5 րոպե։
- Բազուկի տերևները նախապես լավ լվանում ենք, առանձնացնում ենք ցողունները, կտրատում ենք 3-4 սմ երկարությամբ։ Ավելացնում ենք ապուրի մեջ քինոան ավելացնելուց հետո։
- Կարմիր սոխը մանր կտրատում ենք, լցնում ենք զեյթունի ձեթի մեջ, մի փոքր աղ ենք ավելացնում և շոգեխաշում։ Ավեացնում ենք ապուրի մեջ, եփում ևս 2-3 րոպե և կրակը անջատում։
- Անջատելուց հետո ավելացնում ենք մանր կտրատած համեմը, առանց կափարիչը փակելու թողնում ենք 10-15 րոպե և մատուցում։ Աղը ավելացնել մատուցելիս։
- Բարի ախորժակ