Հաճարով և սնկով փլավ
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 25 2016Հայկական խոհանոցում ձավարեղենի կիրառությունը մեծ տարածում ունի: Մենք ունենք շատ կերակրատեսակներ, որոնք շատ համեղ են, չնայած իրենց պարզ բաղադրիչների: Այդպիսի սիրված կերակրատեսակներից մեկը հաճարով և սնկով փլավն է:
Բաղադրությունը`
- 300 գրամ հաճար
- 400 գրամ սունկ
- 600 մլ ջուր
- 2 հատ մեծ գլուխ սոխ
- 60 գրամ կարագ
- 100 մլ ձեթ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Հաճարը սառը ջրով լավ լվանալ և եփել աղ արած եռացող ջրի մեջ: Ընթացքում անընդհատ հետևել, անհրաժեշտության դեպքում եռացրած ջուր ավելացնել:
2.Սունկը լավ լվանալ հոսող ջրի տակ և կտրատել ուղղահայաց: Գլուխ սոխը մաքրել և կտրատել կիսալուսնաձև: Թավայի մեջ տաքացնել ձեթն ու կարագը, ավելացնել սոխը, տապակել մինչև սոխը թափանցիկ դառնա: Ավելացնել կտրատած սունկը և տապակել մինչև պատրաստ լինելը:
3.Պատրաստի սունկը ավելացնե եփած հաճարի վրա, խառնել և մարամնդ կրակով եփել ևս երեք րոպե: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ