Կանաչ սխտորով կորեական աղցան
Անի Նալբանդյան · հուլիս 8 2015Դիտումներ 4347
Բաղադրությունը`
- 300 գրամ կանաչ սխտոր
- 2 հատ դափնու տերև
- 1 ճ/գ քացախ
- 1 ճ/գ կորեական գազարի համեմունք
- 0,5 թ/գ շաքարավազ
- 3 պճեղ սխտոր
- բուսայուղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Կանաչ սխտորը լվանալ սառը ջրով, կտրատել 3-4 սմ երկարությամբ։ Լավ տաքացրած ձեթի մեջ տապակել, մինչև որ սկսի փափկել։ Ավելացնել դափնու տերևը, քացախը, շաքարավազը, աղը, տապակել ևս 2-3 րոպե և անջատել կրակը, թողնել, որ հովանա։
2․Հովանալուց հետո միայն ավելացնել ճզմած սխտորը և կորեական գազարի համեմունքը։ Թողնել սառնարանում 1 ժամ, որպեսզի համերը միանան։
Բարի ախորժակ