Խմորիչով պատրաստած պիցցա
Անի Նալբանդյան · դեկտեմբեր 10 2014Դիտումներ 5842
Արագ ու համեղ բան պատրաստելու հարցում Ձեզ միշտ օգնության է գալիս պիցցան: Համալրեք Ձեր իմացած բաղադրատոմսերը ևս մեկով:
Բաղադրությունը`
- 175 գրամ ալյուր
- 1/4 թ/գ աղ
- 1 թ/գ չոր խմորիչ
- 125 մլ տաք ջուր
- 1 ճ/գ զեյթունի ձեթ
- 300 գրամ ծխեցրած երշիկ
- 200 գրամ պանիր
- 100 գրամ զեյթուն
- 3 միջին չափի լոլիկ
- 2 ճ/գ մայոնեզ
Պատրաստման եղանակը`
Ալյուրը, խմորիչը և աղը խառնել իրար, ավելացնել զեյթունի ձեթը և ջուրը, հունցել, որ ստացվի բավականին պինդ խմոր: Ծածկել թաց անձեռոցիկով և դնել տաք տեղում 20-30 րոպե: Խմորը շատ բարակ գրտնակել, վրան բարակ շերտով քսել մայոնեզը,շարել կտրատած լոլիկը, երշիկը և զեյթունը:Ամբողջ մակերեսով ցանել պանիրը: 180-200 աստիճան ջեռոցում թխել 25-30 րոպե: