Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով
Անի Նալբանդյան · դեկտեմբեր 5 2014Դիտումներ 4205
Ջեռոցում դրած սաղմոնին յուրահատուկ համ է հաղորդում մեղրա-մանանեխային սոուսը:Այն պարզապես հալվում է բերանում:
Բաղադրությունը`
- 6 կտոր սաղմոն, յուրաքանչյուրը 150-170 գրամ
- 50 գրամ կարագ
- 1 ճ/գ մեղր
- 1 ճ/գ հատիկավոր մանանեխ
- 2 ճ/գ սոյայի սոուս
- աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
Կարագը, մեղրը, մանանեխը և սոյայի սոուսը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակին: Անընդհատ խառնել մինչև կարագի հալելը: Ձկի կտորները դնել նախապես փայլաթիթեղով պատված տապակայի վրա, համեմել աղով և պղպեղով: Պատրաստի սոուսը լցնել ձկան կտորների վրա և դնել 200 աստիճան տաքությամբ ջեռոցը 10-15 րոպե: Մատուցել տապակայի մեջ մնացած սոսուսով: