Շոգեխաշած Բամիա
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 16 2020Դիտումներ 4400
Ամենահամեղ բանջարեղեններից մեկը բամիան է, որի սեզոնը շատ կարճ է տևում: Պետք է սովորել նաև ժամանակը ճիշտ տնօրինել սննդակարգ կազմելիս ու սեզոնային բանջարեղեններից հնարավորինս շատ վիտամիններ ստանալ:Ուրեմն եկեք այս ընթացքում ավելի հաճախ բամիա պատրաստենք:
Բաղադրությունը`
- 300 գրամ բամիա
- 0.5 հատ գկուխ սոխ
- 1 ատամիկ սխտոր
- 1 ճ/գ զեյթունի ձեթ
- քունջութ
- մաղադանոս
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Բամիան լվանալ, մաքրել և կտրատել շեղանկյունաձև:
2.Թավայի մեջ լցնել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և մանրացրած սխտորը: Վրան ավելացնել 1 ճ/գ զեյթունի ձեթը, մի փոքր աղ անել,դնել մարմանդ կրակին և շոգեխաշել:
3.Երբ սոխը արդեն թափանցիկ է, ավելացնել կտրատած բամիան, մի փոքր աղ անել և շարունակել շոգեխաշել 10-15 րոպե: Պատրաստ լինելուց 1 րոպե առաջ համեմել սև պղպեղով և մանրացրած մաղադանոսով: Զարդարել քունջութով:
Բարի ախորժակ