Նեխուրով ոչխարի միս

Անի Նալբանդյան · ապրիլ 14 2016
Դիտումներ 4652

Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ոչխարի միս
  • 100 գրամ նեխուր
  • 100 գրամ սոխ
  • համեմ
  • հալած յուղ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Պատրաստի ոչխարի միսը կտրտել և յուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը։Սոխարած անել։ Նեխուրը ընտրել, լվանալ և և երկարությամբ մանր կտորներով կտրտել։ Ոչխարի տապակած միսը դնել խոր կաթսայի մեջ, ավելացնել սոխառածը, նեխուրը, աղ, պղպեղ համեմ և վրան այնքան տաքք ջուր լցնել, որ մթերքը ծածկվի։ Կաթսան ամուր փակել և միսը այսպես խաշել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

նեխուրհայկական խոհանոցոչխարի միսգլուխ սոխ