Բաղադրությունը`

  • 600 գրամ ոչխարի միս
  • 50 գրամ գլուխ սոխ
  • 80 գրամ հալած յուղ
  • 1000 գրամ սպանախ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Ոչխարի մսի փափուկ մասը մանր կտրտել և յուղով տապակել: Նույն կաթսայի մեջ գցել մանր կտրատած գլուխ սոխ և տապակելը շարունակել մինչև սոխի պատրաստ լինելը: Դրանից հետո ավելացնել աղ, պղպեղ, լվացած և խոշոր կտրատած սպանախ և վրան եռման ջուր լցնել այնքան, որ մթերքը ծածկվի: Ոչխարի միսը այդպես խաշել փակ կաթսայում մինչև պատրաստ լինելը:
Բարի ախորժակ

սպանախ ոչխարի միս սոխ Հայկական խոհանոց <<Հայկական Խոհանոց>>1963

Նմանատիպ գրառումներ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Բամիայով ոչխարի միս

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ընկույզով ավելուկ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Տժվժիկ

Նեխուրով ոչխարի միս

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Խորոված լոլիկով սոուս

Սմբուկով կորեական աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Սպանախով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Իմամ Բայալդի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Աջափսանդալի

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Հաճարով և սնկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Քարաճիկով աղցան

Դդմիկով և գազարով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Սնկով և սպանախով սոտե

Դանդուռով սպաս

Պարոն Բանջար Ձվով

Լոբով կոլոլակ

Բանջարեղենային միքս

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Դերունի

Ավելուկով ոսպապուր

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Ոսպով և բազուկով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Անանուխով չաթնի

Լյարդով և գազարով աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Եղինջապուր

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Կոտլետներ ջեռոցում

Բազուկով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Կորեական գազարը մսով

Լյարդը թթվասերով

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Lյարդով կոտլետ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հազարով և գազարով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Կաղամբով և գազարով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Այծի մսով Կարրի

Բազուկով և սնկով աղցան

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Լահմաջո

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Այլազան

Կարմիր լոբով աղցան

Լավաշով իշխան

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Բլղուրով և թարխունով աղցան