Բաղադրությունը`

  • 1-1,5 կգ այծի միս
  • 200-250 գրամ գարեջուր
  • 3-4 ճ/գ լեչո
  • 50 գրամ կարագ
  • 2 հատ գլուխ սոխ
  • կանաչիներ ըստ ցանկության
  • կարմիր և սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Միսը բաժանել միջին չափի կտորների և մարինացնել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, երկարությամբ կտրատած սոխով և կանաչիներով։ Թողնել առնվազն 2 ժամ, իսկ ժամանակ ունենալու դեպքում կարելի է ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանում։
2.Պատրաստի միսը շարել փայտիկների վրա և դասավորել կաթսայի մեջ խաչաձև այնպես, որ մեջտեղի հատվածը բաց մնա։ Ամեն շերտի վրա լեչո լցնել, իսկ ամռանը լեչոն կարելի է փոխարինել թարմ լոլիկով և պղպեղով։
3.Գարեջուրը ավելացնել այնքան, որ առաջին երկու շարքը միայն ծածկվի։ Ցանկության դեպքում կարելի է գարեջուրը բացել ջրով 1։1 հարաբերությամբ։ Վերջում ավելացնել կարագը։ Կափարիչը փաթաթել սրբիչով, փակել կաթսայի բերանը և մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

այծի միս լեչո կարագ գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Հաճարով և սնկով փլավ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լավաշով իշխան

Նեխուրով ոչխարի միս

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Մածունով կանաչ լոբի

Լյարդով աղցան

Ձվով տապակած թելուկ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Ավելուկով ոսպապուր

Բալը ձյան տակ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ձվով տապակած շրեշտ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Վարսակի շիլա

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Սալորով թխվածք

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Տապակած մանդակ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Էկլեր

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կիտրոնով թխվածք

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Սրտաձև էկլեր

Շոկոլադե կեքս

Հավի միս «Բան-Բան»

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Գազարով կեքս

Սպիտակ գինով իշխան

Գլուխ սոխով ալադի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Այծի մսով Կարրի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ավելուկի աղցան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Բամիայով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Լեբկուխեն

Ընկույզով ավելուկ

Շոկոլադով կեքսեր

Այլազան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կամդի-չա

Տորտինո

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Տժվժիկ