Բաղադրությունը`

  • 1-1,5 կգ այծի միս
  • 200-250 գրամ գարեջուր
  • 3-4 ճ/գ լեչո
  • 50 գրամ կարագ
  • 2 հատ գլուխ սոխ
  • կանաչիներ ըստ ցանկության
  • կարմիր և սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Միսը բաժանել միջին չափի կտորների և մարինացնել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, երկարությամբ կտրատած սոխով և կանաչիներով։ Թողնել առնվազն 2 ժամ, իսկ ժամանակ ունենալու դեպքում կարելի է ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանում։
2.Պատրաստի միսը շարել փայտիկների վրա և դասավորել կաթսայի մեջ խաչաձև այնպես, որ մեջտեղի հատվածը բաց մնա։ Ամեն շերտի վրա լեչո լցնել, իսկ ամռանը լեչոն կարելի է փոխարինել թարմ լոլիկով և պղպեղով։
3.Գարեջուրը ավելացնել այնքան, որ առաջին երկու շարքը միայն ծածկվի։ Ցանկության դեպքում կարելի է գարեջուրը բացել ջրով 1։1 հարաբերությամբ։ Վերջում ավելացնել կարագը։ Կափարիչը փաթաթել սրբիչով, փակել կաթսայի բերանը և մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

այծի միս լեչո կարագ գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Կաթով կարտոֆիլ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Նեխուրով ոչխարի միս

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ձվով տապակած թելուկ

Մածունով կանաչ լոբի

Էկլեր

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Լյարդով աղցան

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Ավելուկով ոսպապուր

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Տապակած մանդակ

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Վարսակի շիլա

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Կիտրոնով թխվածք

Միջինք (Տապլա)

Տժվժիկ

Ձվով տապակած շրեշտ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Լեբկուխեն

Շոկոլադե կեքս

Հավի միս «Բան-Բան»

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Գազարով կեքս

Սպիտակ գինով իշխան

Գլուխ սոխով ալադի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Այծի մսով Կարրի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ավելուկի աղցան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Բամիայով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Շոկոլադով կեքսեր

Սրտաձև էկլեր

Այլազան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կամդի-չա

Տորտինո

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Ընկույզով ավելուկ