Բաղադրությունը`

  • 1-1,5 կգ այծի միս
  • 200-250 գրամ գարեջուր
  • 3-4 ճ/գ լեչո
  • 50 գրամ կարագ
  • 2 հատ գլուխ սոխ
  • կանաչիներ ըստ ցանկության
  • կարմիր և սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Միսը բաժանել միջին չափի կտորների և մարինացնել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, երկարությամբ կտրատած սոխով և կանաչիներով։ Թողնել առնվազն 2 ժամ, իսկ ժամանակ ունենալու դեպքում կարելի է ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանում։
2.Պատրաստի միսը շարել փայտիկների վրա և դասավորել կաթսայի մեջ խաչաձև այնպես, որ մեջտեղի հատվածը բաց մնա։ Ամեն շերտի վրա լեչո լցնել, իսկ ամռանը լեչոն կարելի է փոխարինել թարմ լոլիկով և պղպեղով։
3.Գարեջուրը ավելացնել այնքան, որ առաջին երկու շարքը միայն ծածկվի։ Ցանկության դեպքում կարելի է գարեջուրը բացել ջրով 1։1 հարաբերությամբ։ Վերջում ավելացնել կարագը։ Կափարիչը փաթաթել սրբիչով, փակել կաթսայի բերանը և մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

այծի միս լեչո կարագ գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Հաճարով և սնկով փլավ

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Նեխուրով ոչխարի միս

Լյարդով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Մածունով կանաչ լոբի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Տապակած խառը բանջար

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ձվով տապակած թելուկ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Սալորով թխվածք

Վարսակի շիլա

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Լոբով կոլոլակ

Դանդուռով սպաս

Պարոն Բանջար Ձվով

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Կիտրոնով թխվածք

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Տապակած մանդակ

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Տժվժիկ

Բազուկով խավիար

Շոկոլադե կեքս

Եղինջապուր

Գազարով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Եղինջով աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Այծի մսով Կարրի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Ավելուկի աղցան

Տորտինո

Այծի միսը գինով եփված

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լեբկուխեն

Սրտաձև էկլեր

Շոկոլադով կեքսեր

Ընկույզով ավելուկ

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դանդուռով ձվածեղ

Կամդի-չա

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Էկլեր