Բաղադրությունը`

  • 1-1,5 կգ այծի միս
  • 200-250 գրամ գարեջուր
  • 3-4 ճ/գ լեչո
  • 50 գրամ կարագ
  • 2 հատ գլուխ սոխ
  • կանաչիներ ըստ ցանկության
  • կարմիր և սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Միսը բաժանել միջին չափի կտորների և մարինացնել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, երկարությամբ կտրատած սոխով և կանաչիներով։ Թողնել առնվազն 2 ժամ, իսկ ժամանակ ունենալու դեպքում կարելի է ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանում։
2.Պատրաստի միսը շարել փայտիկների վրա և դասավորել կաթսայի մեջ խաչաձև այնպես, որ մեջտեղի հատվածը բաց մնա։ Ամեն շերտի վրա լեչո լցնել, իսկ ամռանը լեչոն կարելի է փոխարինել թարմ լոլիկով և պղպեղով։
3.Գարեջուրը ավելացնել այնքան, որ առաջին երկու շարքը միայն ծածկվի։ Ցանկության դեպքում կարելի է գարեջուրը բացել ջրով 1։1 հարաբերությամբ։ Վերջում ավելացնել կարագը։ Կափարիչը փաթաթել սրբիչով, փակել կաթսայի բերանը և մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

այծի միս լեչո կարագ գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Լավաշով իշխան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Մածունով կանաչ լոբի

Լյարդով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ձվով տապակած թելուկ

Տապակած խառը բանջար

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ավելուկով ոսպապուր

Բալը ձյան տակ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ձվով տապակած շրեշտ

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Վարսակի շիլա

Սալորով թխվածք

Լոբով կոլոլակ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Էկլեր

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կիտրոնով թխվածք

Տապակած մանդակ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Ընկույզով ավելուկ

Շոկոլադե կեքս

Հավի միս «Բան-Բան»

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Գազարով կեքս

Սպիտակ գինով իշխան

Գլուխ սոխով ալադի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Այծի մսով Կարրի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ավելուկի աղցան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Բամիայով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Լեբկուխեն

Շոկոլադով կեքսեր

Սրտաձև էկլեր

Այլազան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կամդի-չա

Տորտինո

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Տժվժիկ