Բաղադրությունը`

  • 1-1,5 կգ այծի միս
  • 200-250 գրամ գարեջուր
  • 3-4 ճ/գ լեչո
  • 50 գրամ կարագ
  • 2 հատ գլուխ սոխ
  • կանաչիներ ըստ ցանկության
  • կարմիր և սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Միսը բաժանել միջին չափի կտորների և մարինացնել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, երկարությամբ կտրատած սոխով և կանաչիներով։ Թողնել առնվազն 2 ժամ, իսկ ժամանակ ունենալու դեպքում կարելի է ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանում։
2.Պատրաստի միսը շարել փայտիկների վրա և դասավորել կաթսայի մեջ խաչաձև այնպես, որ մեջտեղի հատվածը բաց մնա։ Ամեն շերտի վրա լեչո լցնել, իսկ ամռանը լեչոն կարելի է փոխարինել թարմ լոլիկով և պղպեղով։
3.Գարեջուրը ավելացնել այնքան, որ առաջին երկու շարքը միայն ծածկվի։ Ցանկության դեպքում կարելի է գարեջուրը բացել ջրով 1։1 հարաբերությամբ։ Վերջում ավելացնել կարագը։ Կափարիչը փաթաթել սրբիչով, փակել կաթսայի բերանը և մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

այծի միս լեչո կարագ գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Հաճարով և սնկով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լավաշով իշխան

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Ավելուկով ոսպապուր

Լյարդով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Մածունով կանաչ լոբի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Տապակած խառը բանջար

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած թելուկ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Վարսակի շիլա

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Սալորով թխվածք

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Պարոն Բանջար Ձվով

Լոբով կոլոլակ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Կիտրոնով թխվածք

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Տապակած մանդակ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ընկույզով ավելուկ

Բազուկով խավիար

Շոկոլադե կեքս

Եղինջապուր

Գազարով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Եղինջով աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Այծի մսով Կարրի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Ավելուկի աղցան

Տորտինո

Այծի միսը գինով եփված

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լեբկուխեն

Սրտաձև էկլեր

Տժվժիկ

Շոկոլադով կեքսեր

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դանդուռով ձվածեղ

Կամդի-չա

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Էկլեր