Բաղադրությունը`

  • 200 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ կանաչ սոխ
  • 20 գրամ մաղադանոս
  • 30 գրամ ընկույզի միջուկ
  • քացախ
  • ձեթ
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Եռացող թույլ աղաջրի մեջ լցնել նախօրոք լվացած եղինջը և թողնել 2-3 րոպե։ 2-3 րոպե շոգեհարելուց հետո եղինջը հանել ջրից, քամել և կտրատել։ Կանաչ սոխը և մաղադանոսը ևս կտրատել և կտրատածի կեսը ավելացնել եղինջի վրա։
2․Առանձին ամանի մեջ լցնել մանրացրած ընկույզը, մնացած կանաչ սոխը և մաղադանոսը, ձեթը, քացախը, սև պղպեղը, մի փոքր եղինջի ջրից և լավ խառնել։ Ստացված սոուսանման զանգվածը լցնել եղինջի վրա, խառնել և մատուցել։
Բարի ախորժակ

եղինջ կանաչ սոխ մաղադանոս ընկույզ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Եղինջապուր

Լոբով կոլոլակ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ընկույզով ավելուկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սպիտակ գինով իշխան

Ավելուկով ոսպապուր

Սպանախով աղցան

Եղինջով ապուր

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Հաճարով և սնկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Դդումով և բլղուրով կոտլետ

Պարոն Բանջար Ձվով

Դանդուռով սպաս

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Ավելուկով սենդվիչ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Հում դդմիկով աղցան

Աղցան կաղամբով և վարունգով

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Նեխուրով ոչխարի միս

Ավելուկի աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Թաբուլե

Լահմաջո

Այլազան

Ղազան խորոված

Սպանախով ոչխարի միս

Գազարով քաղցր աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Խաշած լեզվով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Աղցան <<Արքայազն>>

Կաթով կարտոֆիլ

Հազարով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Կարմիր լոբով կոտլետ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Լավաշով իշխան

Տժվժիկ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ