Բաղադրությունը`

  • 200 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ կանաչ սոխ
  • 20 գրամ մաղադանոս
  • 30 գրամ ընկույզի միջուկ
  • քացախ
  • ձեթ
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Եռացող թույլ աղաջրի մեջ լցնել նախօրոք լվացած եղինջը և թողնել 2-3 րոպե։ 2-3 րոպե շոգեհարելուց հետո եղինջը հանել ջրից, քամել և կտրատել։ Կանաչ սոխը և մաղադանոսը ևս կտրատել և կտրատածի կեսը ավելացնել եղինջի վրա։
2․Առանձին ամանի մեջ լցնել մանրացրած ընկույզը, մնացած կանաչ սոխը և մաղադանոսը, ձեթը, քացախը, սև պղպեղը, մի փոքր եղինջի ջրից և լավ խառնել։ Ստացված սոուսանման զանգվածը լցնել եղինջի վրա, խառնել և մատուցել։
Բարի ախորժակ

եղինջ կանաչ սոխ մաղադանոս ընկույզ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Եղինջապուր

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով ավելուկ

Սպիտակ գինով իշխան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սպանախով աղցան

Նեխուրով ոչխարի միս

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Հաճարով և սնկով փլավ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Հում դդմիկով աղցան

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Միջինք (Տապլա)

Տժվժիկ

Ղազան խորոված

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկի աղցան

Թաբուլե

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Գազարով քաղցր աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Խաշած լեզվով աղցան

Լահմաջո

Այլազան

Աղցան <<Արքայազն>>

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Հազարով աղցան

Լավաշով իշխան

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կարմիր լոբով կոտլետ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)