Բաղադրությունը`

  • 200 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ կանաչ սոխ
  • 20 գրամ մաղադանոս
  • 30 գրամ ընկույզի միջուկ
  • քացախ
  • ձեթ
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Եռացող թույլ աղաջրի մեջ լցնել նախօրոք լվացած եղինջը և թողնել 2-3 րոպե։ 2-3 րոպե շոգեհարելուց հետո եղինջը հանել ջրից, քամել և կտրատել։ Կանաչ սոխը և մաղադանոսը ևս կտրատել և կտրատածի կեսը ավելացնել եղինջի վրա։
2․Առանձին ամանի մեջ լցնել մանրացրած ընկույզը, մնացած կանաչ սոխը և մաղադանոսը, ձեթը, քացախը, սև պղպեղը, մի փոքր եղինջի ջրից և լավ խառնել։ Ստացված սոուսանման զանգվածը լցնել եղինջի վրա, խառնել և մատուցել։
Բարի ախորժակ

եղինջ կանաչ սոխ մաղադանոս ընկույզ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Եղինջապուր

Ընկույզով ավելուկ

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով կանաչ լոբի

Սպիտակ գինով իշխան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Լոբով կոլոլակ

Եղինջով ապուր

Սպանախով աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Դդումով և բլղուրով կոտլետ

Միջինք (Տապլա)

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Հում դդմիկով աղցան

Աղցան կաղամբով և վարունգով

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Ավելուկով սենդվիչ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկի աղցան

Թաբուլե

Լահմաջո

Ղազան խորոված

Սպանախով ոչխարի միս

Գազարով քաղցր աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Խաշած լեզվով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Այլազան

Բամիայով ոչխարի միս

Հազարով աղցան

Աղցան <<Արքայազն>>

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Տժվժիկ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կարմիր լոբով կոտլետ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Լավաշով իշխան

Կաթով կարտոֆիլ