Բաղադրությունը`

  • 1 հատ մեծ սմբուկ
  • 3-4 ճ/գ մայոնեզ
  • 5-6 ճյուղ կանաչ սոխ
  • մի քանի ճյուղ համեմ
  • մի քանի ճյուղ ռեհան
  • 2-3 պճեղ սխտոր
  • 1 թ/գ աջիկայի փոշի
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը լվանալ և կտրատել 1 սմ հաստությամբ կտորների, վրան աղ հանել և թողնել 15-20 րոպե, որպեսզի լեղվությունը անցնի։ Չորացնել խոհանոցային անձեռոցիկներով և տապակել տաքացրած ձեթի մեջ։ Տապակած սմբուկները տեղափոխել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա ավելորդ ձեթը հեռացնելու համար։
2․Սոուսի համար մայոնեզի վրա ավելացնել մանր կտրատած սոխը, կանաչիները, ճզմած սխտորը և համեմունքերը։ Բոլորը միասին խառնել և քսել տապակած սմբուկներ վրա։ Մատուցել սառը վիճակում։
Բարի ախորժակ

սմբուկ աջիկա Վրացական խոհանոց Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սիրամարգի պոչ

Իմամ Բայալդի

Դանդուռով թթու

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Աջափսանդալի

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Սմբուկով կորեական աղցան

Հնդկաձավարը սմբուկով

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Մարինացված խորոված կարմիր պղպեղ

Բաբա Գանուշ

Մութաբալ

Դդմիկով տորթ

Տոնական լցոնած հավ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Lյարդով տորթ

Մարինացված բազուկ

Բազուկով խավիար

Մարինացված կարմիր բողկ

Խաշած լեզու

Սացեբիլի

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Ամանորյա

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Մարինացված հում բազուկ

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Այլազան

Հավով լցոնված սմբուկ

Տապակած դդմիկ

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Սնկի համով սմբուկ

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Ռուլետ <<Վագրային>>