Բաղադրությունը`

  • 1 հատ մեծ սմբուկ
  • 3-4 ճ/գ մայոնեզ
  • 5-6 ճյուղ կանաչ սոխ
  • մի քանի ճյուղ համեմ
  • մի քանի ճյուղ ռեհան
  • 2-3 պճեղ սխտոր
  • 1 թ/գ աջիկայի փոշի
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը լվանալ և կտրատել 1 սմ հաստությամբ կտորների, վրան աղ հանել և թողնել 15-20 րոպե, որպեսզի լեղվությունը անցնի։ Չորացնել խոհանոցային անձեռոցիկներով և տապակել տաքացրած ձեթի մեջ։ Տապակած սմբուկները տեղափոխել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա ավելորդ ձեթը հեռացնելու համար։
2․Սոուսի համար մայոնեզի վրա ավելացնել մանր կտրատած սոխը, կանաչիները, ճզմած սխտորը և համեմունքերը։ Բոլորը միասին խառնել և քսել տապակած սմբուկներ վրա։ Մատուցել սառը վիճակում։
Բարի ախորժակ

սմբուկ աջիկա Վրացական խոհանոց Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սիրամարգի պոչ

Աջափսանդալի

Իմամ Բայալդի

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Մարինացված կանաչ լոբի

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դանդուռով թթու

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Մութաբալ

Հնդկաձավարը սմբուկով

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Սմբուկով կորեական աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Այլազան

Սացեբիլի

Խաշած լեզու

Lյարդով տորթ

Մարինացված բազուկ

Ամանորյա

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Դդմիկով տորթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Բազուկով խավիար

Մարինացված կարմիր բողկ

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Տապակած դդմիկ

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Մարինացված հում բազուկ

Սնկի համով սմբուկ

Հավով լցոնված սմբուկ