Բաղադրությունը`

  • 1 հատ մեծ սմբուկ
  • 3-4 ճ/գ մայոնեզ
  • 5-6 ճյուղ կանաչ սոխ
  • մի քանի ճյուղ համեմ
  • մի քանի ճյուղ ռեհան
  • 2-3 պճեղ սխտոր
  • 1 թ/գ աջիկայի փոշի
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը լվանալ և կտրատել 1 սմ հաստությամբ կտորների, վրան աղ հանել և թողնել 15-20 րոպե, որպեսզի լեղվությունը անցնի։ Չորացնել խոհանոցային անձեռոցիկներով և տապակել տաքացրած ձեթի մեջ։ Տապակած սմբուկները տեղափոխել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա ավելորդ ձեթը հեռացնելու համար։
2․Սոուսի համար մայոնեզի վրա ավելացնել մանր կտրատած սոխը, կանաչիները, ճզմած սխտորը և համեմունքերը։ Բոլորը միասին խառնել և քսել տապակած սմբուկներ վրա։ Մատուցել սառը վիճակում։
Բարի ախորժակ

սմբուկ աջիկա Վրացական խոհանոց Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սիրամարգի պոչ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Աջափսանդալի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Մարինացված կանաչ լոբի

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Իմամ Բայալդի

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դանդուռով թթու

Տոնական լցոնած հավ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Սացեբիլի

Խաշած լեզու

Lյարդով տորթ

Ամանորյա

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Դդմիկով տորթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Մարինացված բազուկ

Բազուկով խավիար

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Տապակած դդմիկ

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Մարինացված կարմիր բողկ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Մարինացված հում բազուկ

Հավով լցոնված սմբուկ