Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ սմբուկ
  • 100 գրամ կարտոֆիլ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 20 գրամ ձեթ
  • 25 գրամ բուլղարական պղպեղ
  • 40 գրամ կանաչ լոբի
  • 50 գրամ լոլիկ
  • խառը կանաչի
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը մաքրել, կլոր-կլոր կտրատել, վրան աղ ցանել և թողնել 10-15 րոպե, որից հետո քամել առաջացած ջուրը և լվանալ։
2․Մաքրած և շեղ կտրատած կանաչ լոբին խաշել 25-30 րոպե։
3․Սմբուկները շարել կաթսայի մեջ, վրան ձեթ լցնել, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած կարտոֆիլը, խոշոր խորանարդիկներով կտրատած բուլղարական պղպեղը, մանր կտրատած գլուխ սոխը, եփած կանաչ լոբին, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը, խոշոր կտրատած կանաչին և աղ անել։ Մի փոքր ջուր ավելացնել, բանջարեղենը ծածկել շրջած ափսեով, կաթսան փակել և մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Չափաբաժինները տրված է մեկ շերտի համար։ Կարող եք ավելացնել այնքան անգամ, որքան շերտ, որ պատրաստվում եք անել։ Շերտերը պետք է շարունակել նույն հերթականությամբ։
2․Բուլղարական պղպեղի հետ կարող եք ավելացնել նաև կծու պղպեղ, եթե կծվի սիրահար եք։

սմբուկ կանաչ լոբի բուլղարական պղպեղ կարտոֆիլ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Եղինջապուր

Կաթով կարտոֆիլ

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Տժվժիկ

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Ընկույզով ավելուկ

Աջափսանդալի

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար

Իմամ Բայալդի

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Դերունի

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Ալու Գոբի

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Հնդկաձավարով ապուր

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Սմբուկով կորեական աղցան

Գյուղական կարտոֆիլ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Միջինք (Տապլա)

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Հաճարով և սնկով փլավ

Լավաշով իշխան

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Օլիվյե

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Սամոսա

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով պիցցա

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Կանաչ սմուզի

Lյարդով կոտլետ

Կամդի-չա

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Այծի միսը գինով եփված

Սերկևիլով ոչխարի միս

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Հավով լցոնված սմբուկ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Սիրամարգի պոչ

Սնկի համով սմբուկ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Լահմաջո

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Գունավոր խառնաշփոթ