Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ սմբուկ
  • 100 գրամ կարտոֆիլ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 20 գրամ ձեթ
  • 25 գրամ բուլղարական պղպեղ
  • 40 գրամ կանաչ լոբի
  • 50 գրամ լոլիկ
  • խառը կանաչի
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը մաքրել, կլոր-կլոր կտրատել, վրան աղ ցանել և թողնել 10-15 րոպե, որից հետո քամել առաջացած ջուրը և լվանալ։
2․Մաքրած և շեղ կտրատած կանաչ լոբին խաշել 25-30 րոպե։
3․Սմբուկները շարել կաթսայի մեջ, վրան ձեթ լցնել, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած կարտոֆիլը, խոշոր խորանարդիկներով կտրատած բուլղարական պղպեղը, մանր կտրատած գլուխ սոխը, եփած կանաչ լոբին, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը, խոշոր կտրատած կանաչին և աղ անել։ Մի փոքր ջուր ավելացնել, բանջարեղենը ծածկել շրջած ափսեով, կաթսան փակել և մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Չափաբաժինները տրված է մեկ շերտի համար։ Կարող եք ավելացնել այնքան անգամ, որքան շերտ, որ պատրաստվում եք անել։ Շերտերը պետք է շարունակել նույն հերթականությամբ։
2․Բուլղարական պղպեղի հետ կարող եք ավելացնել նաև կծու պղպեղ, եթե կծվի սիրահար եք։

սմբուկ կանաչ լոբի բուլղարական պղպեղ կարտոֆիլ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Եղինջապուր

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Իմամ Բայալդի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Աջափսանդալի

Հաճարով և սնկով փլավ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Լոբով կոլոլակ

Սմբուկով կորեական աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Պարոն Բանջար Ձվով

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Դերունի

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Նեխուրով ոչխարի միս

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Դանդուռով սպաս

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Հնդկաձավարը սմբուկով

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Բաբա Գանուշ

Հնդկաձավարով ապուր

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Ալու Գոբի

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կարտոֆիլով և սպանախով խյուս

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Մութաբալ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Օլիվյե

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Ղազան խորոված

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Կամդի-չա

Lյարդով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Կարտոֆիլով պիցցա

Կանաչ սմուզի

Սամոսա

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Լավաշով իշխան

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Գունավոր խառնաշփոթ

Ընկույզով ավելուկ

Հավով լցոնված սմբուկ

Գյուղական կարտոֆիլ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Տապակած հավը լիմոնով

Բամիայով ոչխարի միս

Սիրամարգի պոչ

Տժվժիկ