Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ սմբուկ
  • 100 գրամ կարտոֆիլ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 20 գրամ ձեթ
  • 25 գրամ բուլղարական պղպեղ
  • 40 գրամ կանաչ լոբի
  • 50 գրամ լոլիկ
  • խառը կանաչի
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը մաքրել, կլոր-կլոր կտրատել, վրան աղ ցանել և թողնել 10-15 րոպե, որից հետո քամել առաջացած ջուրը և լվանալ։
2․Մաքրած և շեղ կտրատած կանաչ լոբին խաշել 25-30 րոպե։
3․Սմբուկները շարել կաթսայի մեջ, վրան ձեթ լցնել, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած կարտոֆիլը, խոշոր խորանարդիկներով կտրատած բուլղարական պղպեղը, մանր կտրատած գլուխ սոխը, եփած կանաչ լոբին, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը, խոշոր կտրատած կանաչին և աղ անել։ Մի փոքր ջուր ավելացնել, բանջարեղենը ծածկել շրջած ափսեով, կաթսան փակել և մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Չափաբաժինները տրված է մեկ շերտի համար։ Կարող եք ավելացնել այնքան անգամ, որքան շերտ, որ պատրաստվում եք անել։ Շերտերը պետք է շարունակել նույն հերթականությամբ։
2․Բուլղարական պղպեղի հետ կարող եք ավելացնել նաև կծու պղպեղ, եթե կծվի սիրահար եք։

սմբուկ կանաչ լոբի բուլղարական պղպեղ կարտոֆիլ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Եղինջապուր

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Մութաբալ

Աջափսանդալի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Հնդկաձավարը սմբուկով

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Տժվժիկ

Ընկույզով ավելուկ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Դերունի

Իմամ Բայալդի

Հաճարով և սնկով փլավ

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Ալու Գոբի

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Ձվով տապակած շրեշտ

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Հնդկաձավարով ապուր

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Օլիվյե

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Սամոսա

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով պիցցա

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Կանաչ սմուզի

Lյարդով կոտլետ

Կամդի-չա

Այծի միսը գինով եփված

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Սերկևիլով ոչխարի միս

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Գունավոր խառնաշփոթ

Հավով լցոնված սմբուկ

Լավաշով իշխան

Տապակած հավը լիմոնով

Բամիայով ոչխարի միս

Սնկի համով սմբուկ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Լահմաջո

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Սիրամարգի պոչ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Գյուղական կարտոֆիլ