Բաղադրությունը`

  • 1կգ ոչխարի միս
  • 3 հատ սերկևիլ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 2 ճ/գ հալած յուղ
  • 2 ճ/գ տոմատի մածուկ
  • 0.5 թ/գ շաքարավազ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ոչխարի կտրատած միսը գցել ջրի մեջ և եփել մինչև կիսապատրաստ լինելը: Ստացված արգանակը քամել:
2. Եփած միսը կաթսայում յուղով տապակել, վրան արգանակ լցնել այնքան, որ միսը միայն ծածկվի, կաթսան փակել և միսը խաշել: Դրանից հետո ավելացնել սոխառած, տոմատ-պյուրե,միջուկը հանած և կտրատած սերկևիլ, շաքարավազ, աղ և այդ բոլոր մթերքները շարունակել խաշել մինչև պատրաստ լինելը:Կրակը անջատելուց 5 րոպե առաջ ավելացնել կտրատած մաղադանոսը։ Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Այս ուտեստ կարող եք պատրաստել նաև ապուրի տեսքով։ Ապուր պատրաստելու համար արգանակից ավելի շատ ավելացրեք։

ոչխարի միս սերկևիլ գլուխ սոխ մաղադանոս Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Նեխուրով ոչխարի միս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Եղինջով աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ղազան խորոված

Բամիայով ոչխարի միս

Սպանախով ոչխարի միս

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Միջինք (Տապլա)

Լյարդով աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Լոբով կոլոլակ

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Դդումով և բլղուրով կոտլետ

Եղինջով ապուր

Պարոն Բանջար Ձվով

Ավելուկով սենդվիչ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կաթով կարտոֆիլ

Ավելուկի աղցան

Կամդի-չա

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Եղինջապուր

Բազուկով խավիար

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպիտակ գինով իշխան

Հավի միս «Բան-Բան»

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Տժվժիկ

Ընկույզով ավելուկ

Այլազան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լավաշով իշխան

Մածունով կանաչ լոբի