Բաղադրությունը`

  • 1կգ ոչխարի միս
  • 3 հատ սերկևիլ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 2 ճ/գ հալած յուղ
  • 2 ճ/գ տոմատի մածուկ
  • 0.5 թ/գ շաքարավազ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ոչխարի կտրատած միսը գցել ջրի մեջ և եփել մինչև կիսապատրաստ լինելը: Ստացված արգանակը քամել:
2. Եփած միսը կաթսայում յուղով տապակել, վրան արգանակ լցնել այնքան, որ միսը միայն ծածկվի, կաթսան փակել և միսը խաշել: Դրանից հետո ավելացնել սոխառած, տոմատ-պյուրե,միջուկը հանած և կտրատած սերկևիլ, շաքարավազ, աղ և այդ բոլոր մթերքները շարունակել խաշել մինչև պատրաստ լինելը:Կրակը անջատելուց 5 րոպե առաջ ավելացնել կտրատած մաղադանոսը։ Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Այս ուտեստ կարող եք պատրաստել նաև ապուրի տեսքով։ Ապուր պատրաստելու համար արգանակից ավելի շատ ավելացրեք։

ոչխարի միս սերկևիլ գլուխ սոխ մաղադանոս Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Նեխուրով ոչխարի միս

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Եղինջով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Ղազան խորոված

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Սպանախով ոչխարի միս

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Լյարդով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Միջինք (Տապլա)

Մածունով կանաչ լոբի

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Տժվժիկ

Եղինջապուր

Ավելուկի աղցան

Կամդի-չա

Բազուկով խավիար

Հավի միս «Բան-Բան»

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպիտակ գինով իշխան

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Սպանախով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Լավաշով իշխան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Այլազան

Տապակած խառը բանջար