Բաղադրությունը`

  • 1կգ ոչխարի միս
  • 3 հատ սերկևիլ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 2 ճ/գ հալած յուղ
  • 2 ճ/գ տոմատի մածուկ
  • 0.5 թ/գ շաքարավազ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ոչխարի կտրատած միսը գցել ջրի մեջ և եփել մինչև կիսապատրաստ լինելը: Ստացված արգանակը քամել:
2. Եփած միսը կաթսայում յուղով տապակել, վրան արգանակ լցնել այնքան, որ միսը միայն ծածկվի, կաթսան փակել և միսը խաշել: Դրանից հետո ավելացնել սոխառած, տոմատ-պյուրե,միջուկը հանած և կտրատած սերկևիլ, շաքարավազ, աղ և այդ բոլոր մթերքները շարունակել խաշել մինչև պատրաստ լինելը:Կրակը անջատելուց 5 րոպե առաջ ավելացնել կտրատած մաղադանոսը։ Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Այս ուտեստ կարող եք պատրաստել նաև ապուրի տեսքով։ Ապուր պատրաստելու համար արգանակից ավելի շատ ավելացրեք։

ոչխարի միս սերկևիլ գլուխ սոխ մաղադանոս Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Նեխուրով ոչխարի միս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Եղինջով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Ղազան խորոված

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սպանախով ոչխարի միս

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավելուկով ոսպապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Միջինք (Տապլա)

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Դդումով և բլղուրով կոտլետ

Լոբով կոլոլակ

Եղինջով ապուր

Պարոն Բանջար Ձվով

Դանդուռով սպաս

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Ավելուկով սենդվիչ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Լյարդով աղցան

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Կաթով կարտոֆիլ

Ավելուկի աղցան

Կամդի-չա

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Եղինջապուր

Բազուկով խավիար

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպիտակ գինով իշխան

Հավի միս «Բան-Բան»

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Մածունով կանաչ լոբի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տժվժիկ

Այլազան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լավաշով իշխան

Ընկույզով ավելուկ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ