Բաղադրությունը`

  • Ֆալաֆելի համար`
    • 1 բաժակ սիսեռ
    • 2 կապ բազուկի տերև (միայն տերևները)
    • 50 գրամ պաքսիմատ
    • 1 հատ գլուխ սոխ
    • 1 հատ ձու
    • 1 ճ/գ թահին
    • 1 թ/գ քիմիոն
    • ձեթ
    • աղ
  • Սոուսի համար`
    • 150 գրամ թթվասեր
    • 1 թ/գ թահին
    • 1 պճեղ սխտոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սիսեռը թրջել սառը ջրով և թողնել այդպես ամբողջ գիշեր: Առավոտյան այն կկրկնապատկվի չափերով և ավելի փափուկ կլինի:
2.Բազուկի տերևները լվանալ և մանր կտրատել:
3.Սոխը կտրատել խորանարդաձև, տապակել ձեթի մեջ մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացնել քիմիոնը և շարունակել տապակել ևս 2-3 րոպե:
4.Խոհանոցային կոմբայնի կամ բլենդերի մեջ ավելացնել սիսեռը, բազուկի տերևները, տապակած սոխը, ձուն, պաքսիմատը, թահինը և աղը: Բոլորը միասին հարել: Թողնել սառնարանում 1 ժամ հանգստանալու: 1 ժամ հետո սիսեռի զանգվածից վերցնել ճաշի գդալով, գնդիկներ ձևավորել, տեղափոխել ձեթ քսած տապակի վրա և եփել ջեռոցում 180-200 աստիճանի տակ 30-40 րոպե:
5.Սոուսի համար իրար խառնել թթվասերը, թահինը, սխտորը: Մատուցել սոուսի հետ:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


Ֆալաֆելները կարող եք նաև տապակել առատ ձեթի մեջ: Այս դեպքում ավելի փոքրիկ գնդիկներ է պետք պատրաստել, որ լավ եփվեն:

սիսեռ բազուկի տերև թահին պաքսիմատ Տաք ուտեստներ

Նմանատիպ գրառումներ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կարտոֆիլով տորթ

Կարմիր լոբով կոտլետ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Սնկով և հավի մսով սպագետի

Աջափսանդալի

Ձվով տապակած թելուկ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Դդմիկով պեննե

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Կոտլետ "Նրբություն"

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Խեկը բանջարեղենով

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Իմամ Բայալդի

Մածունով կանաչ լոբի

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Բանջարեղենային միքս

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Մսով կոտլետ

Հավի կծու սրտիկներ

Կաղամբով կոտլետ

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Գյուղական կարտոֆիլ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Գլուխ սոխով ալադի

Կոլդունի

Խորոված ջեռոցում

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Lյարդով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած գազար

Լյարդը թթվասերով

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Կոտլետներ ջեռոցում

Բազուկով կոտլետ

Բրնձով մինի տորթեր

Նրբերշիկը կաղամբի մեջ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Տապակած կանաչ սխտոր

Դդմիկով օրզո

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Տապակած հավը լիմոնով

Արագ պատրաստվող միս

Դդումով կոտլետ

Մսով ռուլետներ

Այծի միսը գինով եփված

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Հավի մսով գնդիկները շերտավոր խմորի մեջ

Հավով լցոնված սմբուկ

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Ցոխադի Սուենտե

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դդմիկով սոտե

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով