Բաղադրությունը`

  • Ֆալաֆելի համար`
    • 1 բաժակ սիսեռ
    • 2 կապ բազուկի տերև (միայն տերևները)
    • 50 գրամ պաքսիմատ
    • 1 հատ գլուխ սոխ
    • 1 հատ ձու
    • 1 ճ/գ թահին
    • 1 թ/գ քիմիոն
    • ձեթ
    • աղ
  • Սոուսի համար`
    • 150 գրամ թթվասեր
    • 1 թ/գ թահին
    • 1 պճեղ սխտոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սիսեռը թրջել սառը ջրով և թողնել այդպես ամբողջ գիշեր: Առավոտյան այն կկրկնապատկվի չափերով և ավելի փափուկ կլինի:
2.Բազուկի տերևները լվանալ և մանր կտրատել:
3.Սոխը կտրատել խորանարդաձև, տապակել ձեթի մեջ մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացնել քիմիոնը և շարունակել տապակել ևս 2-3 րոպե:
4.Խոհանոցային կոմբայնի կամ բլենդերի մեջ ավելացնել սիսեռը, բազուկի տերևները, տապակած սոխը, ձուն, պաքսիմատը, թահինը և աղը: Բոլորը միասին հարել: Թողնել սառնարանում 1 ժամ հանգստանալու: 1 ժամ հետո սիսեռի զանգվածից վերցնել ճաշի գդալով, գնդիկներ ձևավորել, տեղափոխել ձեթ քսած տապակի վրա և եփել ջեռոցում 180-200 աստիճանի տակ 30-40 րոպե:
5.Սոուսի համար իրար խառնել թթվասերը, թահինը, սխտորը: Մատուցել սոուսի հետ:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


Ֆալաֆելները կարող եք նաև տապակել առատ ձեթի մեջ: Այս դեպքում ավելի փոքրիկ գնդիկներ է պետք պատրաստել, որ լավ եփվեն:

սիսեռ բազուկի տերև թահին պաքսիմատ Տաք ուտեստներ

Նմանատիպ գրառումներ

Կարմիր լոբով կոտլետ

Կարտոֆիլով տորթ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Դդմիկով պեննե

Իմամ Բայալդի

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Մածունով կանաչ լոբի

Ձվով տապակած թելուկ

Սնկով և հավի մսով սպագետի

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Աջափսանդալի

Կոտլետ "Նրբություն"

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Հավի կծու սրտիկներ

Դդմիկով և սնկով սոտե

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Սնկով և բլղուրով փլավ

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հնդկաձավարը սմբուկով

Դդումով և բրնձով փլավ

Մութաբալ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Բանջարեղենային միքս

Կաղամբով կոտլետ

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Մսով կոտլետ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Կոլդունի

Տապակած գազար

Լյարդը թթվասերով

Գլուխ սոխով ալադի

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Lյարդով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Բրնձով մինի տորթեր

Նրբերշիկը կաղամբի մեջ

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Հավով լցոնված սմբուկ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Բազուկով կոտլետ

Կոտլետներ ջեռոցում

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Տապակած կանաչ սխտոր

Դդումով կոտլետ

Արագ պատրաստվող միս

Դդմիկով օրզո

Այծի միսը գինով եփված

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մսով ռուլետներ

Գյուղական կարտոֆիլ

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Տապակած հավը լիմոնով

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Ցոխադի Սուենտե

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Դդմիկով սոտե

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Հավի մսով գնդիկները շերտավոր խմորի մեջ

Խեկը բանջարեղենով