Բաղադրությունը`

  • 1 կապ ավելուկ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 60 գրամ ձեթ
  • նռան հատիկներ
  • աղ


1․Պատրաստման եղանակը`


1․Ավելուկը կտրատել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի լավ մաքրվի և փափկի։ Եռացող աղ արած ջրի մեջ խաշել, ապա քամել և թողնել, որ հովանա։
2․Ընկույզը և սոխը կտրատել և տապակել ձեթի մեջ։ Երբ սոխը սկսի կարմրել, ավելացնել ավելուկը և շարունակել տապակել 2-3 րոպե։ Մատուցել սառի վիճակում՝ վրան նռան հատիկներ շաղ տված։ Առանձին կարելի է նաև մածուն-սխտոր մատուցել։
Բարի ախորժակ

ավելուկ ընկույզ սոխ նուռ ձեթ պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավելուկով ոսպապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկի աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Տժվժիկ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Եղինջով աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Սպանախով ոչխարի միս

Սմբուկով կորեական աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Կարմիր լոբով աղցան

Սամոսա

Կարմիր կաղամբով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Իմամ Բայալդի

Կորեական գազարը մսով

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Խաշած լեզվով աղցան

Լյարդը թթվասերով

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Աջափսանդալի

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Դերունի

Lյարդով տորթ

Տապակած խառը բանջար

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Նեխուրով ոչխարի միս

Կանաչ լոլիկով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Կաթով կարտոֆիլ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Ամերիկյան Փանքեյք

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Այծի մսով Կարրի

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ոսպով և բազուկով աղցան

Սնկով ապուրը պանրով

Բազուկով կոտլետ

Գազարով քաղցր աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Կոտլետներ ջեռոցում

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Պասի թխվածքաբլիթ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սև հաղարջով մաֆին

Կարմիր աղցան

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Այլազան

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դդմիկով սոտե

Լահմաջո

Թաբուլե

Անանուխով չաթնի

Ղազան խորոված

Հավի միս «Բան-Բան»

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Lյարդով կոտլետ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Լյարդով և գազարով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Սպանախով աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Հազարով աղցան

Կուլչա

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Կարմիր լոբով կոտլետ

Դալ

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լավաշով իշխան

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Աղցան <<Արքայազն>>

Բազուկով և սնկով աղցան