Բաղադրությունը`

  • 1 կապ ավելուկ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 60 գրամ ձեթ
  • նռան հատիկներ
  • աղ


1․Պատրաստման եղանակը`


1․Ավելուկը կտրատել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի լավ մաքրվի և փափկի։ Եռացող աղ արած ջրի մեջ խաշել, ապա քամել և թողնել, որ հովանա։
2․Ընկույզը և սոխը կտրատել և տապակել ձեթի մեջ։ Երբ սոխը սկսի կարմրել, ավելացնել ավելուկը և շարունակել տապակել 2-3 րոպե։ Մատուցել սառի վիճակում՝ վրան նռան հատիկներ շաղ տված։ Առանձին կարելի է նաև մածուն-սխտոր մատուցել։
Բարի ախորժակ

ավելուկ ընկույզ սոխ նուռ ձեթ պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավելուկով ոսպապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ավելուկի աղցան

Սամոսա

Միջինք (Տապլա)

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Սնկի համով սմբուկ

Սպանախով ոչխարի միս

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Սմբուկով կորեական աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Եղինջով աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Տժվժիկ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Հազարով և գազարով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Աջափսանդալի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Հազարով աղցան

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Նեխուրով ոչխարի միս

Դերունի

Տապակած խառը բանջար

Բազուկով և սնկով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Կանաչ լոլիկով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Քարաճիկով աղցան

Դդմիկով և գազարով աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Հաճարով և սնկով փլավ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Հավի կծու սրտիկներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ոսպով և բազուկով աղցան

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Իմամ Բայալդի

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Սպանախով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կուլչա

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Պասի թխվածքաբլիթ

Լյարդով և գազարով աղցան

Ղազան խորոված

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Անանուխով չաթնի

Կորեական գազարը մսով

Լյարդը թթվասերով

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Կոտլետներ ջեռոցում

Խաշած լեզվով աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Գազարով քաղցր աղցան

Բազուկով կոտլետ

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Կարմիր լոբով կոտլետ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Դալ

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Լավաշով իշխան

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Աղցան <<Արքայազն>>

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Լահմաջո

Թաբուլե

Lյարդով կոտլետ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Սև հաղարջով մաֆին

Կանաչ սխտորի մածուկ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դդմիկով սոտե

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Կարմիր աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով