Բաղադրությունը`

  • 1 կապ ավելուկ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 60 գրամ ձեթ
  • նռան հատիկներ
  • աղ


1․Պատրաստման եղանակը`


1․Ավելուկը կտրատել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի լավ մաքրվի և փափկի։ Եռացող աղ արած ջրի մեջ խաշել, ապա քամել և թողնել, որ հովանա։
2․Ընկույզը և սոխը կտրատել և տապակել ձեթի մեջ։ Երբ սոխը սկսի կարմրել, ավելացնել ավելուկը և շարունակել տապակել 2-3 րոպե։ Մատուցել սառի վիճակում՝ վրան նռան հատիկներ շաղ տված։ Առանձին կարելի է նաև մածուն-սխտոր մատուցել։
Բարի ախորժակ

ավելուկ ընկույզ սոխ նուռ ձեթ պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավելուկով ոսպապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկի աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սպանախով ոչխարի միս

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Սնկի համով սմբուկ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Տժվժիկ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Կարմիր լոբով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Եղինջով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Լոբով կոլոլակ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սամոսա

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Մաղադանոսով կոտլետ

Քարաճիկով աղցան

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Աջափսանդալի

Տապակած խառը բանջար

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Պարոն Բանջար Ձվով

Բազուկով և սնկով աղցան

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Դդմիկով և գազարով աղցան

Դերունի

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ոսպով և բազուկով աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Հավի կծու սրտիկներ

Սնկով և բլղուրով փլավ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Հաճարով և սնկով փլավ

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Իմամ Բայալդի

Խեկը բանջարեղենով

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Պասի թխվածքաբլիթ

Սպանախով աղցան

Կուլչա

Lյարդով տորթ

Լյարդով և գազարով աղցան

Անանուխով չաթնի

Բազուկով խավիար

Ղազան խորոված

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Կոտլետներ ջեռոցում

Բազուկով կոտլետ

Լյարդը թթվասերով

Խաշած լեզվով աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Գազարով քաղցր աղցան

Եղինջապուր

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լավաշով իշխան

Կարմիր լոբով կոտլետ

Դալ

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Աղցան <<Արքայազն>>

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Սև հաղարջով մաֆին

Լահմաջո

Թաբուլե

Lյարդով կոտլետ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Կարմիր աղցան

Այլազան

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դդմիկով սոտե

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Հազարով աղցան