Բաղադրությունը`

  • 3 խոշոր ձու (օգտագործելու ենք միայն դեղնուցները)
  • 300-400 մլ արևածաղիկի ձեթ
  • 1 թ/գ մանանեխ
  • 1-2 թ/գ 9 % քացախ
  • մի պտղունց աղ, մի պտղունց շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը`

Դեղնուցը առանձնացնում ենք սպիտակուցից, ավելացնում ենք մի պտղունց աղ, մի պտղունց շաքարավազ, հարիչով թեթևակի հարում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանալը:

Ավելացնում ենք 1 թ/գ քացախը, խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք 0.5 թ/գ մանանեխ և հարում ենք միջին արագությամբ:

Չդադարեցնելով հարելը` շատ քիչ քանակությամբ ավելացնում ենք բուսայուղը, հարում այնքան մինչև ամբողջովին միասեռ դառնա:Բուսայուղի յուրաքանչյուր հաջորդ մասնաբաժինը ավելացնում ենք,երբ նախորդը ամբողջովին լուծվում է: Ինչքան ձեթը շատ լինի, այնքան մայոնեզը խիտ կլինի:

Փորձում ենք մայոնեզի համը և անհրաժեշտության դեպքում ավելացնում ենք աղ, շաքարավազ կամ մանանեխ: Նորից ենք հարում:

Ցանկության դեքում կարելի է նաև ավելացնել սխտոր, կանաչի և այլ համեմունքներ:

Տնային պայմաններում պատրաստած մայոնեզը կարելի է պահել սառնարաում 5-6 օր:

ձու մանանեխ քացախ բուսայուղ Սոուսներ

Նմանատիպ գրառումներ

Արագ պատրաստվող միս

Թարխունով և սխտորով քացախ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Էկլեր

Հազարով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Սրտաձև էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Մարինացված կանաչ լոբի

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Չիչխանով սոուս

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Գազարով տորթ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կիտրոնով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Ձվով տապակած շրեշտ

Տիրամիսու

Հոնով կետչուպ

Ձվով տապակած թելուկ

Բազուկով չեխական դերունի

Խորոված լոլիկով սոուս

Նուտելայով բրաունի

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Մսով կոտլետ

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Սացեբիլի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տորթ <<Պանչո>>

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Lյարդով տորթ

Մարինացված բազուկ

Բանանով հաց

Կարտոֆիլով տորթ

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Խորոված ջեռոցում

Շոկոլադով կեքսեր

Աղցան <<Արքայազն>>

Դանդուռով աղցան

Ռուլետ <<Վագրային>>

Հաղարջով ալադի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վարունգով սոուս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Գազարով և լապշայով աղցան

Դանդուռով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տորտինո

Բլյու Չիզ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ծիրանով բիսկվիտ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սև հաղարջով մաֆին

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Գլուխ սոխով ալադի

Անանուխով չաթնի

Կոլդունի

Շոկոլադե կեքս

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ավելուկի աղցան

Շոկոլադե բիսկվիտ

Մարինացված կարմիր բողկ

Կատալոնական աղցան