• Խմորի համար`
    • 4 միջին չափի ձու
    • 100 գ շաքարավազ
    • 40 գ ալյուր
    • 100 գրամ նուշի ալյուր (աղացած նուշ)
    • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • Հատապտուղային դոնդողի համար`
    • 400 գրամ սառեցրած կարմիր հատապտուղներ (ազնվամորի, ելակ, սև հաղարջ)
    • 200 գրամ շաքարավազ
    • 10 գրամ ժելատին
    • ջուր
  • Կրեմի համար`
    • 560-580 գրամ պահածոյացված անանաս
    • 200 գրամ կաթնաշոռ
    • 120 գրամ շաքարավազ
    • 16 գրամ դոնդող
    • 400 գրամ սերուցք 33 %


Դոնդողի փոշու վրա լցնել 0.5 բաժակ սառը ջուր և թողնել մինչև ուռի: Հատապտուղները հարել բլենդերով և ավելացնել շաքարավազը: Ստացված զանգվածը դնել թույլ կրակի վրա և խառնել մինչև շաքարավազը հալի: Արդեն պատրաստի Դոնդողը ավելացնել հատապտուղների մեջ: Դոնդողի սառեցնելու ամանը ընտրելիս ուշադրություն դարձրեք որ ամանի չափը հնարավորինս համապատասխանի տորթի շերտերի չափին: Կրակից վերցնել, լցնել համապատասխան ամանի մեջ և դնել սառցախցիկը:
Ձուն և շաքարավազը հարել մինչև պնդանա: Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի և աղացած նուշի հետ:Խառնուրդը լցնել հարած ձվերի վրա և զգուշորեն խառնել: Խմորը եփել 180 C ջերմաստիճանի տակ նախապես տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե: Եփված խմորը թողնել սառի մի քանի ժամ, կամ ավելի լավ է ամբողջ գիշեր:
Անանասի հյութը դատարկել ուրիշ ամանի մեջ և դրանով թրջել դոնդողը: Անանասները կտրել խորանարդիկներով:Կաթնաշոռը և շաքարավազը հարել իրար հետ: Այստեղ նաև ավելացնել անանասը և պատրաստի դոնդողը: Սկզբում այն ջրիկ կլինի, բայց արդեն 15-20 րոպեից այն կսկսի խտանալ: Հետո խփել սերուցքը: Սերուցքը և անանասով կաթնաշոռը միացնել իրար:
Ժամանակն է հավաքել տորթը: Խմորը մեջտեղից բաժանել երկու մասի: Ներքևի շերտը դնել ափսեի վրա, վրան քսել կրեմի կեսը,դնել դոնդողի շերտը,դնել խմորի հաջորդ շերտը և քսել կրեմի մյուս կեսը: Տորթը դնել սառնարանում և պահել 3 ժամ:

Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Տիրամիսու

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կիտրոնով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Լեբկուխեն

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ալու Գոբի

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Սնկով և սպանախով սոտե

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Ամերիկյան Փանքեյք

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Սալորով թխվածք

Գազարով տորթ

Շառլոտկա

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կանաչ սմուզի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Տորթ <<Պանչո>>

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կատալոնական աղցան

Նրբություն

Խորոված ջեռոցում

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Շոկոլադե կեքս

Գազարով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Սև հաղարջով մաֆին

Լահմաջո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Մածունով թխվածքաբլիթ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Հում դանդուռով աղցան