Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ հաճար
  • 400 գրամ սունկ
  • 600 մլ ջուր
  • 2 հատ մեծ գլուխ սոխ
  • 60 գրամ կարագ
  • 100 մլ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Հաճարը սառը ջրով լավ լվանալ և եփել աղ արած եռացող ջրի մեջ: Ընթացքում անընդհատ հետևել, անհրաժեշտության դեպքում եռացրած ջուր ավելացնել:
2.Սունկը լավ լվանալ հոսող ջրի տակ և կտրատել ուղղահայաց: Գլուխ սոխը մաքրել և կտրատել կիսալուսնաձև: Թավայի մեջ տաքացնել ձեթն ու կարագը, ավելացնել սոխը, տապակել մինչև սոխը թափանցիկ դառնա: Ավելացնել կտրատած սունկը և տապակել մինչև պատրաստ լինելը:
3.Պատրաստի սունկը ավելացնե եփած հաճարի վրա, խառնել և մարամնդ կրակով եփել ևս երեք րոպե: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ

հաճար սունկ գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ղազան խորոված

Նեխուրով ոչխարի միս

Մածունով կանաչ լոբի

Լյարդով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ավելուկով ոսպապուր

Սնկով և հավի մսով սպագետի

Բազուկով և սնկով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Միջինք (Տապլա)

Տապակած խառը բանջար

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Սնկով և բլղուրով փլավ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Հնդկաձավարով ապուր

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Գունավոր խառնաշփոթ

Բազուկով խավիար

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Սնկով ապուրը պանրով

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Գլուխ սոխով ալադի

Կամդի-չա

Դանդուռով ձվածեղ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Լավաշով իշխան

Մսով ռուլետներ

Ընկույզով ավելուկ

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Բամիայով ոչխարի միս

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Այլազան

Տժվժիկ