Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ հաճար
  • 400 գրամ սունկ
  • 600 մլ ջուր
  • 2 հատ մեծ գլուխ սոխ
  • 60 գրամ կարագ
  • 100 մլ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Հաճարը սառը ջրով լավ լվանալ և եփել աղ արած եռացող ջրի մեջ: Ընթացքում անընդհատ հետևել, անհրաժեշտության դեպքում եռացրած ջուր ավելացնել:
2.Սունկը լավ լվանալ հոսող ջրի տակ և կտրատել ուղղահայաց: Գլուխ սոխը մաքրել և կտրատել կիսալուսնաձև: Թավայի մեջ տաքացնել ձեթն ու կարագը, ավելացնել սոխը, տապակել մինչև սոխը թափանցիկ դառնա: Ավելացնել կտրատած սունկը և տապակել մինչև պատրաստ լինելը:
3.Պատրաստի սունկը ավելացնե եփած հաճարի վրա, խառնել և մարամնդ կրակով եփել ևս երեք րոպե: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ

հաճար սունկ գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ղազան խորոված

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Նեխուրով ոչխարի միս

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սնկով և հավի մսով սպագետի

Մածունով կանաչ լոբի

Լյարդով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Կաթով կարտոֆիլ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բազուկով և սնկով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ձվով տապակած շրեշտ

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Հնդկաձավարով ապուր

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Տժվժիկ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ավելուկով ոսպապուր

Լավաշով իշխան

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Սնկով ապուրը պանրով

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Գլուխ սոխով ալադի

Ավելուկի աղցան

Կամդի-չա

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մսով ռուլետներ

Գունավոր խառնաշփոթ

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Ընկույզով ավելուկ