Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ հաճար
  • 400 գրամ սունկ
  • 600 մլ ջուր
  • 2 հատ մեծ գլուխ սոխ
  • 60 գրամ կարագ
  • 100 մլ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Հաճարը սառը ջրով լավ լվանալ և եփել աղ արած եռացող ջրի մեջ: Ընթացքում անընդհատ հետևել, անհրաժեշտության դեպքում եռացրած ջուր ավելացնել:
2.Սունկը լավ լվանալ հոսող ջրի տակ և կտրատել ուղղահայաց: Գլուխ սոխը մաքրել և կտրատել կիսալուսնաձև: Թավայի մեջ տաքացնել ձեթն ու կարագը, ավելացնել սոխը, տապակել մինչև սոխը թափանցիկ դառնա: Ավելացնել կտրատած սունկը և տապակել մինչև պատրաստ լինելը:
3.Պատրաստի սունկը ավելացնե եփած հաճարի վրա, խառնել և մարամնդ կրակով եփել ևս երեք րոպե: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ

հաճար սունկ գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ղազան խորոված

Սերկևիլով ոչխարի միս

Նեխուրով ոչխարի միս

Ավելուկով ոսպապուր

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Լյարդով աղցան

Մածունով կանաչ լոբի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Կաթով կարտոֆիլ

Սնկով և հավի մսով ֆետուչինի

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Սնկով և բլղուրով փլավ

Լոբով կոլոլակ

Պարոն Բանջար Ձվով

Դանդուռով սպաս

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Հնդկաձավարով ապուր

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Տժվժիկ

Եղինջապուր

Բազուկով խավիար

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Կամդի-չա

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Հավի միս «Բան-Բան»

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Գլուխ սոխով ալադի

Սպիտակ գինով իշխան

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Գունավոր խառնաշփոթ

Լավաշով իշխան

Ընկույզով ավելուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Այլազան

Բամիայով ոչխարի միս

Բազուկով և սնկով աղցան