Բաղադրությունը`

  • 1 կգ հոն
  • 6 հատ միջին չափի տանձ
  • 600 գրամ շաքարավազ
  • վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Հոնը լվանալ սառը ջրով, վրան ավելացնել երկու ճաշի գդալ ջուր և եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե, ապա թողնել, որ հավանա։ Հովացած հոնը անցկացնել մաղով, լցնել էմալապատ կաթսայի մեջ և եփել մինչև սկսի եռ գալ։ Թողնել մի փոքր հովանա, ապա լցնել հարիչի մեջ։
2․Տանձը լվանալ, մաքրել և մանր կտրատել։ Ավելացնել համիչի մեջ լցված հոնի վրա և հարիչով մանրացնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և գդալի ծայրով վանիլինը։ Եփել ևս 20 րոպե, ապա թողնել, որ ամբողջովին հովանա։ Ջեմը պատրաստ է, կարեի է լցնել բանկաների մեջ և պահածոյացնել։
Բարի ախորժակ

հոն տանձ շաքարավազ Աղանդեր

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ելակը բալզամիկ քացախով

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Էկլեր

Շառլոտկա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Հոնով կետչուպ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Չրերով կոնֆետ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Կիտրոնով թխվածք

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Միջինք (Տապլա)

Չիչխանով կոկտեյլ

Ծիրանով բիսկվիտ

Կեֆիրով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Տնային կոնֆետներ

Հաղարջով ալադի

Գազարով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադով կեքսեր

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Տորտինո

Ելակով ալադի

Շոկոլադե տորթ