Բաղադրությունը`

  • 1 կգ հոն
  • 6 հատ միջին չափի տանձ
  • 600 գրամ շաքարավազ
  • վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Հոնը լվանալ սառը ջրով, վրան ավելացնել երկու ճաշի գդալ ջուր և եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե, ապա թողնել, որ հավանա։ Հովացած հոնը անցկացնել մաղով, լցնել էմալապատ կաթսայի մեջ և եփել մինչև սկսի եռ գալ։ Թողնել մի փոքր հովանա, ապա լցնել հարիչի մեջ։
2․Տանձը լվանալ, մաքրել և մանր կտրատել։ Ավելացնել համիչի մեջ լցված հոնի վրա և հարիչով մանրացնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և գդալի ծայրով վանիլինը։ Եփել ևս 20 րոպե, ապա թողնել, որ ամբողջովին հովանա։ Ջեմը պատրաստ է, կարեի է լցնել բանկաների մեջ և պահածոյացնել։
Բարի ախորժակ

հոն տանձ շաքարավազ Աղանդեր

Նմանատիպ գրառումներ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Շառլոտկա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Հոնով կետչուպ

Կիտրոնով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Միջինք (Տապլա)

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Շոկոլադե տորթ

Չիչխանով կոկտեյլ

Էկլեր

Սև հաղարջով մաֆին

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Բանանով հաց

Հաղարջով ալադի

Տնային կոնֆետներ

Պասի թխվածքաբլիթ

Գազարով կեքս

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Շոկոլադով կեքսեր

Տորտինո

Ելակով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ծիրանով բիսկվիտ