Բաղադրությունը`

  • 1 կապ ավելուկ
  • 1 բաժակ ոսպ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 50 գրամ թթու լավաշ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 3-4 ատամիկ սխտոր
  • 1 թ/գ չորացրած ծիտրոն
  • 1 ճ/գ ալյուր
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ավելուկը մկրատով կտրատել, վրան ավելացնել գոլ ջուր և թողնել 30 րոպե։ Ջուրը թափել, նորից գոլ ջրով լվանալ։ Կաթսայի մեջ լցնել 2,5-3 լիտր ջուրը և ավելուկը։ Հենց ջուրը սկսի եռ գալ, ավելացնել մաքրած և լվացրած ոսպը։ Եփել ևս 15-20 րոպե, ապա ավելացնել մանրացրած թթու լավաշը։
2․ Մանր կտրատած սոխը և ընկույզը ձեթով տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել ալյուրը։ Շարունակել տապակել մինչև սոխը ամբողջովին փափուկ կլինի։ Պատրաստի սոխառած ավելացնել ճաշի մեջ։ Ավեացնել նաև մանր կտրատած սխտորը և ծիտրոնը։ Եփել ևս 5 րոպե։ Մատուցել թարմ սխտորով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել նաև 2 հատ կարտոֆիլ։

ավելուկ ոսպ ընկույզ թթու լավաշ ալյուր պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով ավելուկ

Ավելուկի աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Միջինք (Տապլա)

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Լոբով կոլոլակ

Եղինջով աղցան

Սամոսա

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Մաղադանոսով կոտլետ

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Հազարով և գազարով աղցան

Սրտաձև էկլեր

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Լեբկուխեն

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Տժվժիկ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բազուկով չեխական դերունի

Էկլեր

Հազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սալորով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Պարոն Բանջար Ձվով

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Կիտրոնով թխվածք

Ոսպով և բազուկով աղցան

Գազարով տորթ

Խորոված լոլիկով սոուս

Հաճարով և սնկով փլավ

Սմբուկով կորեական աղցան

Նուտելայով բրաունի

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Լավաշով իշխան

Սպանախով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կեֆիրով թխվածք

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կոլդունի

Պասի թխվածքաբլիթ

Սպանախով ոչխարի միս

Բազուկով խավիար

Ղազան խորոված

Շոկոլադե կեքս

Սպիտակ գինով իշխան

Կուլչա

Բանանով հաց

Գազարով քաղցր աղցան

Հաղարջով ալադի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տորթ <<Պանչո>>

Աղցան <<Թավշյա>>

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Խաշած լեզվով աղցան

Եղինջապուր

Գազարով կեքս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դալ

Կարմիր լոբով կոտլետ

Կարմիր լոբով աղցան

Աղցան <<Արքայազն>>

Շառլոտկա

Սերկևիլով ոչխարի միս

Դդմիկով սոտե

Սև հաղարջով կեքս

Տորտինո

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Թաբուլե

Լահմաջո

Կարմիր աղցան

Շոկոլադե տորթ

Սնկի համով սմբուկ

Սև հաղարջով մաֆին

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ