Բաղադրությունը`

  • 1 կապ ավելուկ
  • 1 բաժակ ոսպ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 50 գրամ թթու լավաշ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 3-4 ատամիկ սխտոր
  • 1 թ/գ չորացրած ծիտրոն
  • 1 ճ/գ ալյուր
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ավելուկը մկրատով կտրատել, վրան ավելացնել գոլ ջուր և թողնել 30 րոպե։ Ջուրը թափել, նորից գոլ ջրով լվանալ։ Կաթսայի մեջ լցնել 2,5-3 լիտր ջուրը և ավելուկը։ Հենց ջուրը սկսի եռ գալ, ավելացնել մաքրած և լվացրած ոսպը։ Եփել ևս 15-20 րոպե, ապա ավելացնել մանրացրած թթու լավաշը։
2․ Մանր կտրատած սոխը և ընկույզը ձեթով տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել ալյուրը։ Շարունակել տապակել մինչև սոխը ամբողջովին փափուկ կլինի։ Պատրաստի սոխառած ավելացնել ճաշի մեջ։ Ավեացնել նաև մանր կտրատած սխտորը և ծիտրոնը։ Եփել ևս 5 րոպե։ Մատուցել թարմ սխտորով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել նաև 2 հատ կարտոֆիլ։

ավելուկ ոսպ ընկույզ թթու լավաշ ալյուր պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով ավելուկ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկի աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Լոբով կոլոլակ

Սամոսա

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Եղինջով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Լեբկուխեն

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Բալը ձյան տակ

Մաղադանոսով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Նեխուրով ոչխարի միս

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Հազարով աղցան

Էկլեր

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Բազուկով չեխական դերունի

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Սալորով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Դանդուռով սպաս

Պարոն Բանջար Ձվով

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կիտրոնով թխվածք

Սմբուկով կորեական աղցան

Գազարով տորթ

Խորոված լոլիկով սոուս

Հաճարով և սնկով փլավ

Նուտելայով բրաունի

Ձվով տապակած շրեշտ

Ոսպով և բազուկով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Գազարով թխվածքաբլիթ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Լավաշով իշխան

Սպանախով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կեֆիրով թխվածք

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կոլդունի

Պասի թխվածքաբլիթ

Սպանախով ոչխարի միս

Բազուկով խավիար

Ղազան խորոված

Շոկոլադե կեքս

Սպիտակ գինով իշխան

Կուլչա

Բանանով հաց

Գազարով քաղցր աղցան

Հաղարջով ալադի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տորթ <<Պանչո>>

Աղցան <<Թավշյա>>

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Խաշած լեզվով աղցան

Եղինջապուր

Գազարով կեքս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դալ

Կարմիր լոբով կոտլետ

Կարմիր լոբով աղցան

Աղցան <<Արքայազն>>

Շառլոտկա

Սերկևիլով ոչխարի միս

Դդմիկով սոտե

Սև հաղարջով կեքս

Տորտինո

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Թաբուլե

Լահմաջո

Կարմիր աղցան

Շոկոլադե տորթ

Սնկի համով սմբուկ

Սև հաղարջով մաֆին

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ