Բաղադրությունը`

  • 1 կապ ավելուկ
  • 1 բաժակ ոսպ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 50 գրամ թթու լավաշ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 3-4 ատամիկ սխտոր
  • 1 թ/գ չորացրած ծիտրոն
  • 1 ճ/գ ալյուր
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ավելուկը մկրատով կտրատել, վրան ավելացնել գոլ ջուր և թողնել 30 րոպե։ Ջուրը թափել, նորից գոլ ջրով լվանալ։ Կաթսայի մեջ լցնել 2,5-3 լիտր ջուրը և ավելուկը։ Հենց ջուրը սկսի եռ գալ, ավելացնել մաքրած և լվացրած ոսպը։ Եփել ևս 15-20 րոպե, ապա ավելացնել մանրացրած թթու լավաշը։
2․ Մանր կտրատած սոխը և ընկույզը ձեթով տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել ալյուրը։ Շարունակել տապակել մինչև սոխը ամբողջովին փափուկ կլինի։ Պատրաստի սոխառած ավելացնել ճաշի մեջ։ Ավեացնել նաև մանր կտրատած սխտորը և ծիտրոնը։ Եփել ևս 5 րոպե։ Մատուցել թարմ սխտորով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել նաև 2 հատ կարտոֆիլ։

ավելուկ ոսպ ընկույզ թթու լավաշ ալյուր պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով ավելուկ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկի աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սամոսա

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Միջինք (Տապլա)

Եղինջով աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Նեխուրով ոչխարի միս

Մաղադանոսով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կաթով կարտոֆիլ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Հազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Էկլեր

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կիտրոնով թխվածք

Ոսպով և բազուկով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Գազարով թխվածքաբլիթ

Հաճարով և սնկով փլավ

Կարմիր լոբով աղցան

Բազուկով չեխական դերունի

Խորոված լոլիկով սոուս

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Ձվով տապակած շրեշտ

Նուտելայով բրաունի

Սմբուկով կորեական աղցան

Բալը ձյան տակ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սպանախով աղցան

Կեֆիրով թխվածք

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կոլդունի

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Պասի թխվածքաբլիթ

Ղազան խորոված

Շոկոլադե կեքս

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Կուլչա

Բանանով հաց

Գազարով քաղցր աղցան

Հաղարջով ալադի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տորթ <<Պանչո>>

Աղցան <<Թավշյա>>

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Խաշած լեզվով աղցան

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դդմիկով սոտե

Սև հաղարջով կեքս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շառլոտկա

Աղցան <<Արքայազն>>

Կարմիր լոբով կոտլետ

Դալ

Կարմիր աղցան

Շոկոլադե տորթ

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով կեքս

Տորտինո

Թաբուլե

Սնկի համով սմբուկ

Սև հաղարջով մաֆին

Լահմաջո

Լավաշով իշխան