Բաղադրությունը`

  • 1 կապ ավելուկ
  • 1 բաժակ ոսպ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 50 գրամ թթու լավաշ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 3-4 ատամիկ սխտոր
  • 1 թ/գ չորացրած ծիտրոն
  • 1 ճ/գ ալյուր
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ավելուկը մկրատով կտրատել, վրան ավելացնել գոլ ջուր և թողնել 30 րոպե։ Ջուրը թափել, նորից գոլ ջրով լվանալ։ Կաթսայի մեջ լցնել 2,5-3 լիտր ջուրը և ավելուկը։ Հենց ջուրը սկսի եռ գալ, ավելացնել մաքրած և լվացրած ոսպը։ Եփել ևս 15-20 րոպե, ապա ավելացնել մանրացրած թթու լավաշը։
2․ Մանր կտրատած սոխը և ընկույզը ձեթով տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել ալյուրը։ Շարունակել տապակել մինչև սոխը ամբողջովին փափուկ կլինի։ Պատրաստի սոխառած ավելացնել ճաշի մեջ։ Ավեացնել նաև մանր կտրատած սխտորը և ծիտրոնը։ Եփել ևս 5 րոպե։ Մատուցել թարմ սխտորով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել նաև 2 հատ կարտոֆիլ։

ավելուկ ոսպ ընկույզ թթու լավաշ ալյուր պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով ավելուկ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Սամոսա

Միջինք (Տապլա)

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Լոբով կոլոլակ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար

Էկլեր

Սրտաձև էկլեր

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Հազարով և գազարով աղցան

Հազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Բալը ձյան տակ

Հաճարով և սնկով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կիտրոնով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Ոսպով և բազուկով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Խորոված լոլիկով սոուս

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կորեական աղցան

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Նուտելայով բրաունի

Բազուկով չեխական դերունի

Շառլոտկա

Սպանախով աղցան

Կեֆիրով թխվածք

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կոլդունի

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Պասի թխվածքաբլիթ

Ղազան խորոված

Շոկոլադե կեքս

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Կուլչա

Բանանով հաց

Գազարով քաղցր աղցան

Հաղարջով ալադի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տորթ <<Պանչո>>

Աղցան <<Թավշյա>>

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Խաշած լեզվով աղցան

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դդմիկով սոտե

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Դալ

Լավաշով իշխան

Աղցան <<Արքայազն>>

Սերկևիլով ոչխարի միս

Կարմիր լոբով կոտլետ

Սև հաղարջով կեքս

Կարմիր աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով կեքս

Տորտինո

Թաբուլե

Շոկոլադե տորթ

Սնկի համով սմբուկ

Սև հաղարջով մաֆին

Լահմաջո

Կարմիր լոբով աղցան