Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ ալյուր
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 200 մլ գոլ ջուր
  • 75 մլ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 պտղունց աղ
  • 50 գրամ չամիչ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 100 գրամ մեղր

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել գոլ ջուրը, շաքարավազը,ձեթը։ Գդալով խառնել մինչև շաքարավազը հալվի։
2․Ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա ու հունցել խմոր։ Պատրաստի խմորը թողնել 15 րոպե հանգստա։ Ծածկել խոնավ սրբիչով։
3․15 րոպե հետո խմորի մեջտեղում մետաղադրամ դնել, ծածկել, գունդ անել և ձեռքով գաթայի տեսք տալ։ Վրան թեթևակի ջուր քսել և լցնել բոված ու մանրացրած ընկույզն ու չամիչը։ Եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո վրան մեղր ծորացնել։ Բաժանելիս կտրել ընտանիքի անդամների թվով կտորների։ Մետաղադրամով կտորը կորոշի տարվա հաջողակին։ Ուրախ Միջինք բոլորիս։
Բարի ախորժակ

ալյուր ձեթ շաքարավազ մեղր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Շառլոտկա

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Ելակով ալադի

Լեբկուխեն

Կիտրոնով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով ավելուկ

Էկլեր

Սամոսա

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Հաղարջով ալադի

Կուլչա

Բանանով հաց

Ընկույզով կանաչ լոբի

Բազուկով չեխական դերունի

Հաճարով և սնկով փլավ

Բալը ձյան տակ

Հոնով և տանձով ջեմ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Տժվժիկ

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Չիչխանով կոկտեյլ

Կաթով կարտոֆիլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Վարսակի շիլա

Շոկոլադով կեքսեր

Սալորով թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Նուտելայով բրաունի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ավելուկի աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Լահմաջո

Գետնանուշի կարագ

Կոլդունի

Եղինջով աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Շոկոլադե կեքս

Ղազան խորոված

Եղինջապուր

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Լավաշով իշխան

Lյարդով տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Սպանախով ոչխարի միս

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սմուզի

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Այլազան

Բամիայով ոչխարի միս

Տորթ <<Պանչո>>