Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ ալյուր
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 200 մլ գոլ ջուր
  • 75 մլ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 պտղունց աղ
  • 50 գրամ չամիչ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 100 գրամ մեղր

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել գոլ ջուրը, շաքարավազը,ձեթը։ Գդալով խառնել մինչև շաքարավազը հալվի։
2․Ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա ու հունցել խմոր։ Պատրաստի խմորը թողնել 15 րոպե հանգստա։ Ծածկել խոնավ սրբիչով։
3․15 րոպե հետո խմորի մեջտեղում մետաղադրամ դնել, ծածկել, գունդ անել և ձեռքով գաթայի տեսք տալ։ Վրան թեթևակի ջուր քսել և լցնել բոված ու մանրացրած ընկույզն ու չամիչը։ Եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո վրան մեղր ծորացնել։ Բաժանելիս կտրել ընտանիքի անդամների թվով կտորների։ Մետաղադրամով կտորը կորոշի տարվա հաջողակին։ Ուրախ Միջինք բոլորիս։
Բարի ախորժակ

ալյուր ձեթ շաքարավազ մեղր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Ընկույզով ավելուկ

Գազարով կեքս

Ավելուկով ոսպապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Սամոսա

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Էկլեր

Շառլոտկա

Շոկոլադե տորթ

Լեբկուխեն

Տորտինո

Գազարով տորթ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Ամերիկյան Փանքեյք

Հաղարջով ալադի

Կուլչա

Բանանով հաց

Կեֆիրով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Մաղադանոսով կոտլետ

Դանդուռով սպաս

Տապակած խառը բանջար

Լոբով կոլոլակ

Բալը ձյան տակ

Պարոն Բանջար Ձվով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տժվժիկ

Վարսակի շիլա

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Նուտելայով բրաունի

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Չիչխանով կոկտեյլ

Բազուկով չեխական դերունի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Հաճարով և սնկով փլավ

Հոնով և տանձով ջեմ

Սալորով թխվածք

Բամիայով ոչխարի միս

Կոլդունի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Lյարդով տորթ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Շոկոլադե կեքս

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Շոկոլադով կեքսեր

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ղազան խորոված

Եղինջապուր

Սմուզի

Այլազան

Սև հաղարջով կեքս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սերկևիլով ոչխարի միս

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Լավաշով իշխան

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Դդմիկով կոտլետ

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Ելակը բալզամիկ քացախով

Գետնանուշի կարագ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Լահմաջո

Սրտաձև էկլեր