Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ ալյուր
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 200 մլ գոլ ջուր
  • 75 մլ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 պտղունց աղ
  • 50 գրամ չամիչ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 100 գրամ մեղր

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել գոլ ջուրը, շաքարավազը,ձեթը։ Գդալով խառնել մինչև շաքարավազը հալվի։
2․Ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա ու հունցել խմոր։ Պատրաստի խմորը թողնել 15 րոպե հանգստա։ Ծածկել խոնավ սրբիչով։
3․15 րոպե հետո խմորի մեջտեղում մետաղադրամ դնել, ծածկել, գունդ անել և ձեռքով գաթայի տեսք տալ։ Վրան թեթևակի ջուր քսել և լցնել բոված ու մանրացրած ընկույզն ու չամիչը։ Եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո վրան մեղր ծորացնել։ Բաժանելիս կտրել ընտանիքի անդամների թվով կտորների։ Մետաղադրամով կտորը կորոշի տարվա հաջողակին։ Ուրախ Միջինք բոլորիս։
Բարի ախորժակ

ալյուր ձեթ շաքարավազ մեղր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Պասի թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Ընկույզով ավելուկ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Գազարով կեքս

Սամոսա

Էկլեր

Կուլչա

Բանանով հաց

Ձվով տապակած շրեշտ

Շոկոլադե տորթ

Շառլոտկա

Հաղարջով ալադի

Ավելուկով ոսպապուր

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սրտաձև էկլեր

Լավաշով իշխան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տժվժիկ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Նուտելայով բրաունի

Չիչխանով կոկտեյլ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Հոնով և տանձով ջեմ

Հաճարով և սնկով փլավ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Մաղադանոսով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Տապակած խառը բանջար

Կանաչ սխտորի մածուկ

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կոլդունի

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տորթ <<Պանչո>>

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տնային կոնֆետներ

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սպիտակ գինով իշխան

Հավի միս «Բան-Բան»

Սմուզի

Լահմաջո

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ծիրանով բիսկվիտ

Այլազան

Սև հաղարջով կեքս

Գետնանուշի կարագ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Ղազան խորոված

Շոկոլադե կեքս

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Ավելուկի աղցան

Բամիայով ոչխարի միս