Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ ալյուր
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 200 մլ գոլ ջուր
  • 75 մլ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 պտղունց աղ
  • 50 գրամ չամիչ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 100 գրամ մեղր

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել գոլ ջուրը, շաքարավազը,ձեթը։ Գդալով խառնել մինչև շաքարավազը հալվի։
2․Ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա ու հունցել խմոր։ Պատրաստի խմորը թողնել 15 րոպե հանգստա։ Ծածկել խոնավ սրբիչով։
3․15 րոպե հետո խմորի մեջտեղում մետաղադրամ դնել, ծածկել, գունդ անել և ձեռքով գաթայի տեսք տալ։ Վրան թեթևակի ջուր քսել և լցնել բոված ու մանրացրած ընկույզն ու չամիչը։ Եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո վրան մեղր ծորացնել։ Բաժանելիս կտրել ընտանիքի անդամների թվով կտորների։ Մետաղադրամով կտորը կորոշի տարվա հաջողակին։ Ուրախ Միջինք բոլորիս։
Բարի ախորժակ

ալյուր ձեթ շաքարավազ մեղր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Գազարով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Սամոսա

Էկլեր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Շառլոտկա

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կուլչա

Շոկոլադե տորթ

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Հաղարջով ալադի

Ձվով տապակած շրեշտ

Բանանով հաց

Ընկույզով ավելուկ

Ավելուկով ոսպապուր

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Տժվժիկ

Լավաշով իշխան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ընկույզով կանաչ լոբի

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Նուտելայով բրաունի

Չիչխանով կոկտեյլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Հոնով և տանձով ջեմ

Հաճարով և սնկով փլավ

Կաթով կարտոֆիլ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կոլդունի

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տորթ <<Պանչո>>

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տնային կոնֆետներ

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հավի միս «Բան-Բան»

Շոկոլադե կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Սմուզի

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սև հաղարջով կեքս

Այլազան

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բամիայով ոչխարի միս

Լահմաջո

Գետնանուշի կարագ

Եղինջապուր

Ղազան խորոված

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դդմիկով կոտլետ

Սերկևիլով ոչխարի միս