Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ ալյուր
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 200 մլ գոլ ջուր
  • 75 մլ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 պտղունց աղ
  • 50 գրամ չամիչ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 100 գրամ մեղր

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել գոլ ջուրը, շաքարավազը,ձեթը։ Գդալով խառնել մինչև շաքարավազը հալվի։
2․Ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա ու հունցել խմոր։ Պատրաստի խմորը թողնել 15 րոպե հանգստա։ Ծածկել խոնավ սրբիչով։
3․15 րոպե հետո խմորի մեջտեղում մետաղադրամ դնել, ծածկել, գունդ անել և ձեռքով գաթայի տեսք տալ։ Վրան թեթևակի ջուր քսել և լցնել բոված ու մանրացրած ընկույզն ու չամիչը։ Եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո վրան մեղր ծորացնել։ Բաժանելիս կտրել ընտանիքի անդամների թվով կտորների։ Մետաղադրամով կտորը կորոշի տարվա հաջողակին։ Ուրախ Միջինք բոլորիս։
Բարի ախորժակ

ալյուր ձեթ շաքարավազ մեղր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Գազարով կեքս

Սամոսա

Տորտինո

Կուլչա

Էկլեր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Բանանով հաց

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Շառլոտկա

Հաղարջով ալադի

Կիտրոնով թխվածք

Ձվով տապակած շրեշտ

Շոկոլադե տորթ

Ընկույզով ավելուկ

Կաթով կարտոֆիլ

Տժվժիկ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Նեխուրով ոչխարի միս

Սրտաձև էկլեր

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տապակած խառը բանջար

Բազուկով չեխական դերունի

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Վարսակի շիլա

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Նուտելայով բրաունի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Բալը ձյան տակ

Մաղադանոսով կոտլետ

Լավաշով իշխան

Հաճարով և սնկով փլավ

Չիչխանով կոկտեյլ

Հոնով և տանձով ջեմ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կոլդունի

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տորթ <<Պանչո>>

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տնային կոնֆետներ

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հավի միս «Բան-Բան»

Շոկոլադե կեքս

Սմուզի

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սև հաղարջով կեքս

Այլազան

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բամիայով ոչխարի միս

Լահմաջո

Գետնանուշի կարագ

Եղինջապուր

Ղազան խորոված

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դդմիկով կոտլետ

Սերկևիլով ոչխարի միս