Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ ալյուր
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 200 մլ գոլ ջուր
  • 75 մլ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 պտղունց աղ
  • 50 գրամ չամիչ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 100 գրամ մեղր

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել գոլ ջուրը, շաքարավազը,ձեթը։ Գդալով խառնել մինչև շաքարավազը հալվի։
2․Ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա ու հունցել խմոր։ Պատրաստի խմորը թողնել 15 րոպե հանգստա։ Ծածկել խոնավ սրբիչով։
3․15 րոպե հետո խմորի մեջտեղում մետաղադրամ դնել, ծածկել, գունդ անել և ձեռքով գաթայի տեսք տալ։ Վրան թեթևակի ջուր քսել և լցնել բոված ու մանրացրած ընկույզն ու չամիչը։ Եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո վրան մեղր ծորացնել։ Բաժանելիս կտրել ընտանիքի անդամների թվով կտորների։ Մետաղադրամով կտորը կորոշի տարվա հաջողակին։ Ուրախ Միջինք բոլորիս։
Բարի ախորժակ

ալյուր ձեթ շաքարավազ մեղր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով կեքս

Ավելուկով ոսպապուր

Սամոսա

Ձվով տապակած շրեշտ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե տորթ

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Ընկույզով ավելուկ

Շառլոտկա

Էկլեր

Տորտինո

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Ամերիկյան Փանքեյք

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Կիտրոնով թխվածք

Կուլչա

Կեֆիրով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Վարսակի շիլա

Կաթով կարտոֆիլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նեխուրով ոչխարի միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սալորով թխվածք

Տժվժիկ

Լոբով կոլոլակ

Պարոն Բանջար Ձվով

Տապակած խառը բանջար

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սրտաձև էկլեր

Նուտելայով բրաունի

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով կոկտեյլ

Հոնով և տանձով ջեմ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ընկույզով կանաչ լոբի

Բազուկով չեխական դերունի

Հաճարով և սնկով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բալը ձյան տակ

Այլազան

Կոլդունի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Lյարդով տորթ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Շոկոլադով կեքսեր

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Շոկոլադե կեքս

Ղազան խորոված

Սմուզի

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Բամիայով ոչխարի միս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կանաչ սխտորի մածուկ

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Եղինջապուր

Դդմիկով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Լահմաջո

Գետնանուշի կարագ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ