Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ ալյուր
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 200 մլ գոլ ջուր
  • 75 մլ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 պտղունց աղ
  • 50 գրամ չամիչ
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 100 գրամ մեղր

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել գոլ ջուրը, շաքարավազը,ձեթը։ Գդալով խառնել մինչև շաքարավազը հալվի։
2․Ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա ու հունցել խմոր։ Պատրաստի խմորը թողնել 15 րոպե հանգստա։ Ծածկել խոնավ սրբիչով։
3․15 րոպե հետո խմորի մեջտեղում մետաղադրամ դնել, ծածկել, գունդ անել և ձեռքով գաթայի տեսք տալ։ Վրան թեթևակի ջուր քսել և լցնել բոված ու մանրացրած ընկույզն ու չամիչը։ Եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե։ Ջեռոցից հանելուց հետո վրան մեղր ծորացնել։ Բաժանելիս կտրել ընտանիքի անդամների թվով կտորների։ Մետաղադրամով կտորը կորոշի տարվա հաջողակին։ Ուրախ Միջինք բոլորիս։
Բարի ախորժակ

ալյուր ձեթ շաքարավազ մեղր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Սամոսա

Շոկոլադե տորթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով ոսպապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ելակով ալադի

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով կեքս

Էկլեր

Գազարով տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Լեբկուխեն

Կուլչա

Հաղարջով ալադի

Ամերիկյան Փանքեյք

Շառլոտկա

Ընկույզով ավելուկ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Բանանով հաց

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Կիտրոնով թխվածք

Կաթով կարտոֆիլ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նեխուրով ոչխարի միս

Մաղադանոսով կոտլետ

Տժվժիկ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սրտաձև էկլեր

Հոնով և տանձով ջեմ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սալորով թխվածք

Վարսակի շիլա

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բազուկով չեխական դերունի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Հաճարով և սնկով փլավ

Չիչխանով կոկտեյլ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Կոլդունի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Lյարդով տորթ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Շոկոլադով կեքսեր

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Շոկոլադե կեքս

Ղազան խորոված

Այլազան

Սմուզի

Ծիրանով բիսկվիտ

Բամիայով ոչխարի միս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կանաչ սխտորի մածուկ

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Եղինջապուր

Դդմիկով կոտլետ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Լահմաջո

Գետնանուշի կարագ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ