Բաղադրությունը`

  • 1 հատ տավարի լեզու
  • 1 հատ գազար
  • հատիկավոր սև պղպեղ
  • դափնու տերև
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Լեզուն պահել սառի ջրի մեջ ամենաքիչը 30 րոպե, որպեսզի մաքրելը հեշտ լինի: Կարելի է պահել նաև մի քանի ժամից մինչև երեք օր, օրական երկու անգամ ջուրը փոխելու պայմանով: Իսկ եթե ժամանակ չկա և պետք է արագ պատրաստել, ուրեմն ամենաքիչը 30 րոպե պահել սառը ջրի մեջ: Լեզուն խնամքով լվանալ, դանակի ծայրով քերել, մաքրել, նորից լվանալ սառը ջրով:
2.Կաթսայի մեջ լցնել սառը ջուր, հասցնել եռման: Եռացող ջրի մեջ դնել լեզուն: Հենց որ ջուրը նորից սկսի եռալ, քափը քաշել և եփել ևս 15 րոպե: Լեզուն հանել ջրից, ջուրը թափել: Նորից եռացող ջրի մեջ գցել լեզուն, ավելացնել դափնու տերև, սև հատիկավոր պղպեղ և 1 հատ մաքրած ամբողջական գազար: Եփել մինչև պատրաստ լինելը: Աղը ավելացնել վերջում, որ լեզուն լավ եփվի և միսը ձիգ չլինի: Եթե դանակի ծայրը հեշտությամբ մտնում է լեզվի մեջ, ուրեմն լեզուն պատրաստ է : Միջինում լեզուն եփվում է 2-3 ժամում: Եռացրած ջրի մեջ եփելու շնորհիվ լեզուն ավելի հյութեղ և նուրբ է ստացվում:
3.Երբ լեզուն պատրաստ լինի, հանել եռացող ջրից և 3-5 րոպե ընկղմել սառը ջրի մեջ ու հեռացնել մաշկը:
4.Լեզուն փաթաթել սննդային պոլիէթիլենով և մի քանի ժամ դնել սառնարան:
5.Երբ լեզուն ամբողջովին հովանա, բարակ շերտերով կտրատել և մատուցել:
Բարի ախորժակ

տավարի լեզու դափնու տերև սև հատիկավոր պղպեղ գազար ամանորյա բաղադրատոմս Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Մարինացված բազուկ

Lյարդով տորթ

Դանդուռով թթու

Տոնական լցոնած հավ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Բազուկով խավիար

Օլիվյե

Ամանորյա

Խաշած լեզվով աղցան

Դդմիկով տորթ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Դդմիկով պեննե

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Մարինացված խորոված կարմիր պղպեղ

Քարաճիկով աղցան

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Դդմիկով և գազարով աղցան

Աղցան <<Թարմություն>>

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Ավելուկով սենդվիչ

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Հնդկաձավարով ապուր

Հավի մսով և նշով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Գազարով թխվածքաբլիթ

Կարմիր լոբով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Գազարով և նեխուրով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Սպանախով աղցան

Դդումով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Տորթ <<Պանչո>>

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Թաթարական Ազու

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գազարով քաղցր աղցան

Բազուկով կոտլետ

Լյարդով և գազարով աղցան

Մարինացված կարմիր բողկ

Սիրամարգի պոչ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Տապակած դդմիկ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Մարինացված կանաչ լոբի

Գազարով տորթ

Սանտա-Մարինա

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դդմիկով սոտե

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Դդմիկով կոտլետ

Գազարով կեքս

Թարխունով և սխտորով քացախ

Դդմիկով խավիար

Կարմիր աղցան

Կեֆտեդես

Մարինացված հում բազուկ

Գունավոր խառնաշփոթ