Բաղադրությունը`

  • 1 հատ տավարի լեզու
  • 1 հատ գազար
  • հատիկավոր սև պղպեղ
  • դափնու տերև
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Լեզուն պահել սառի ջրի մեջ ամենաքիչը 30 րոպե, որպեսզի մաքրելը հեշտ լինի: Կարելի է պահել նաև մի քանի ժամից մինչև երեք օր, օրական երկու անգամ ջուրը փոխելու պայմանով: Իսկ եթե ժամանակ չկա և պետք է արագ պատրաստել, ուրեմն ամենաքիչը 30 րոպե պահել սառը ջրի մեջ: Լեզուն խնամքով լվանալ, դանակի ծայրով քերել, մաքրել, նորից լվանալ սառը ջրով:
2.Կաթսայի մեջ լցնել սառը ջուր, հասցնել եռման: Եռացող ջրի մեջ դնել լեզուն: Հենց որ ջուրը նորից սկսի եռալ, քափը քաշել և եփել ևս 15 րոպե: Լեզուն հանել ջրից, ջուրը թափել: Նորից եռացող ջրի մեջ գցել լեզուն, ավելացնել դափնու տերև, սև հատիկավոր պղպեղ և 1 հատ մաքրած ամբողջական գազար: Եփել մինչև պատրաստ լինելը: Աղը ավելացնել վերջում, որ լեզուն լավ եփվի և միսը ձիգ չլինի: Եթե դանակի ծայրը հեշտությամբ մտնում է լեզվի մեջ, ուրեմն լեզուն պատրաստ է : Միջինում լեզուն եփվում է 2-3 ժամում: Եռացրած ջրի մեջ եփելու շնորհիվ լեզուն ավելի հյութեղ և նուրբ է ստացվում:
3.Երբ լեզուն պատրաստ լինի, հանել եռացող ջրից և 3-5 րոպե ընկղմել սառը ջրի մեջ ու հեռացնել մաշկը:
4.Լեզուն փաթաթել սննդային պոլիէթիլենով և մի քանի ժամ դնել սառնարան:
5.Երբ լեզուն ամբողջովին հովանա, բարակ շերտերով կտրատել և մատուցել:
Բարի ախորժակ

տավարի լեզու դափնու տերև սև հատիկավոր պղպեղ գազար ամանորյա բաղադրատոմս Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Տոնական լցոնած հավ

Ամանորյա

Դանդուռով թթու

Lյարդով տորթ

Մարինացված բազուկ

Խաշած լեզվով աղցան

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Օլիվյե

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Բազուկով խավիար

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Դդմիկով տորթ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Դդմիկով պեննե

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Հավի մսով և նշով աղցան

Գունավոր խառնաշփոթ

Խեկը բանջարեղենով

Հազարով և գազարով աղցան

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Դդմիկով և գազարով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Քարաճիկով աղցան

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Աղցան <<Թարմություն>>

Մարինացված խորոված կարմիր պղպեղ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Գազարով թխվածքաբլիթ

Գազարով տորթ

Հնդկաձավարով ապուր

Բանջարեղենային միքս

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Տորթ <<Պանչո>>

Կորեական գազարը մսով

Գազարով և նեխուրով աղցան

Դդումով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Թաթարական Ազու

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Գազարով քաղցր աղցան

Բազուկով կոտլետ

Սպանախով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Տապակած դդմիկ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դդմիկով սոտե

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սիրամարգի պոչ

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Կարմիր աղցան

Կեֆտեդես

Դդմիկով կոտլետ

Գազարով կեքս

Մարինացված կարմիր բողկ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Թարխունով և սխտորով քացախ

Մարինացված հում բազուկ

Դդմիկով խավիար

Սանտա-Մարինա