Բաղադրությունը`

  • 1 հատ տավարի լեզու
  • 1 հատ գազար
  • հատիկավոր սև պղպեղ
  • դափնու տերև
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Լեզուն պահել սառի ջրի մեջ ամենաքիչը 30 րոպե, որպեսզի մաքրելը հեշտ լինի: Կարելի է պահել նաև մի քանի ժամից մինչև երեք օր, օրական երկու անգամ ջուրը փոխելու պայմանով: Իսկ եթե ժամանակ չկա և պետք է արագ պատրաստել, ուրեմն ամենաքիչը 30 րոպե պահել սառը ջրի մեջ: Լեզուն խնամքով լվանալ, դանակի ծայրով քերել, մաքրել, նորից լվանալ սառը ջրով:
2.Կաթսայի մեջ լցնել սառը ջուր, հասցնել եռման: Եռացող ջրի մեջ դնել լեզուն: Հենց որ ջուրը նորից սկսի եռալ, քափը քաշել և եփել ևս 15 րոպե: Լեզուն հանել ջրից, ջուրը թափել: Նորից եռացող ջրի մեջ գցել լեզուն, ավելացնել դափնու տերև, սև հատիկավոր պղպեղ և 1 հատ մաքրած ամբողջական գազար: Եփել մինչև պատրաստ լինելը: Աղը ավելացնել վերջում, որ լեզուն լավ եփվի և միսը ձիգ չլինի: Եթե դանակի ծայրը հեշտությամբ մտնում է լեզվի մեջ, ուրեմն լեզուն պատրաստ է : Միջինում լեզուն եփվում է 2-3 ժամում: Եռացրած ջրի մեջ եփելու շնորհիվ լեզուն ավելի հյութեղ և նուրբ է ստացվում:
3.Երբ լեզուն պատրաստ լինի, հանել եռացող ջրից և 3-5 րոպե ընկղմել սառը ջրի մեջ ու հեռացնել մաշկը:
4.Լեզուն փաթաթել սննդային պոլիէթիլենով և մի քանի ժամ դնել սառնարան:
5.Երբ լեզուն ամբողջովին հովանա, բարակ շերտերով կտրատել և մատուցել:
Բարի ախորժակ

տավարի լեզու դափնու տերև սև հատիկավոր պղպեղ գազար ամանորյա բաղադրատոմս Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Ամանորյա

Բազուկով խավիար

Մարինացված բազուկ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Lյարդով տորթ

Խաշած լեզվով աղցան

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Դանդուռով թթու

Օլիվյե

Տոնական լցոնած հավ

Դդմիկով տորթ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Դդմիկով պեննե

Խեկը բանջարեղենով

Գազարով տորթ

Սանտա-Մարինա

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Գունավոր խառնաշփոթ

Հավի մսով և նշով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Բանջարեղենային միքս

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Հում դդմիկով աղցան

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Հնդկաձավարով ապուր

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Կարմիր լոբով աղցան

Կանաչ լոլիկով աղցան

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Տորթ <<Պանչո>>

Կորեական գազարը մսով

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Թաթարական Ազու

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Գազարով քաղցր աղցան

Բազուկով կոտլետ

Դդումով աղցան

Սպանախով աղցան

Դդմիկով սոտե

Կարմիր աղցան

Կեֆտեդես

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Տապակած դդմիկ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Սիրամարգի պոչ

Մարինացված հում բազուկ

Դդմիկով խավիար

Մարինացված կարմիր բողկ

Լյարդով և գազարով աղցան

Գազարով կեքս

Դդմիկով կոտլետ

Թարխունով և սխտորով քացախ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մարինացված կանաչ լոբի