Սնկով և սպանախով սոտե
Անի Նալբանդյան · մարտ 6 2020Դիտումներ 969
Սնկով և սպանախով սոտեն հրաշալի տարբերակ է Մեծ Պահքի ժամանակ տոնական սեղանը զարդարելու համար: Պատրաստեք այս անչափ համեղ ու գեղեցիկ ուտեստը:
Բաղադրությունը`
- 500 գրամ շամպինիոն
- 3 կապ սպանախ
- 1 ատամիկ սխտոր
- 0.5 կիտրոնի հյութ
- 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
- քունջութ
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Շամպինիոնը մաքրել, լվանալ և ջրքամել: Եթե շամպինիոնները մեծ են, կարելի բաժանել 2 կամ 4 մասի: Փոքրերի դեպքում ամբողջական թողնել:
2.Թավայի մեջ տաքացնել զեյթունի ձեթը, ավելացնել շերտատած սխտորը և սնկերը, տապակել 10-15 րոպե, համեմել աղով և սև պղպեղով:
3.Սունկը համեմունքներով տապակել 1 րոպե, ապա ավելացնել սպանախը, թողնել 2 րոպե շոգեխաշվի, ապա ավելացնել լիմոնի հյութը, տապակել ևս 1- րոպե և անջատել կրակը: Մատուցելուց առաջ քունջութ շաղ տալ:
Բարի ախորժակ
Նմանատիպ գրառումներ

Ամառային սննդակարգի անբաժան մասն է կազմում դդմիկը։ Այս բանջարեղենը ոչ միայն շատ համեղ է, այլ նաև շատ մատչելի։ Դդմիկով պատրաստվող ճաշատեսակներից թերևս ամենահայտնին դդմիկով կոտլետներն են։ Այն պատրաստելը այնքան էլ դժվար չէ։ Անցենք գործի։

Տապակած բանջարեղնեով պատրաստվող ուտեստների մեջ ամենահամեղներից մեկը բոլորիս հայտնի Իմամ Բայալդին է: Պատրաստման եղանակաները շատ են: Առաջարկում եմ պատրաստել այս տարբերակով, որը շատ հեշտ է և համեղ:

Այսօր կպատրաստենք հնդկական սամոսայի մոտիվներով հայկական լավաշով և հավի կրծքամսով եռանկյունաձև բլիթներ, որոնք արտաքնապես կհիշացնեն հնդկական սամոսան, իսկ համը շատ մոտ կլինի մեր քիմքին։ Խմորի փոխարինումը լավաշով ավելի կհեշտացնի մեր գործը։
