Աղցան <<Արքայազն>>
Անի Նալբանդյան · դեկտեմբեր 2 2014Դիտումներ 11814
Քիչ բաղադրիչներով և յուրահատուկ համով այս աղցանը կարող է զարդարել Ձեր ամանորյա սեղանը:
Բաղադրությունը`
- 500 գր տավարի միս
- 4 հատ խաշած ձու
- 6 հատ թթու վարունգ
- 3 պճեղ սխտոր
- 1 բաժակ ընկույզ
- 200 գրամ մայոնեզ
- սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
Տավարի միսը խաշել և թել-թել անել: Վարունգները անցկացնել խոշոր քերիչով և խառնել ճզմած սխտորի հետ: Խաշած ձվերը նույնպես անցկացնել խոշոր քերիչով:Ընկույզը մանրացնել և բովել մի քանի րոպե: Երբ բոլոր բաղադրիչները պատրաստ լինեն, սկսել <<հավաքել>> աղցանը:
Ափսեի վրա լցնել թել-թել արած միսը,պատել մայոնեզով, հետո ավելացնել թթու վարունգի և ձվի շերտը, համապատասխանաբար մայոնեզապատելով: Վերջին շերտը անել ընկույզը: