Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Անի Նալբանդյան · օգոստոս 13 2018
Դիտումներ 7010

Բաղադրությունը`

  • 350 գրամ հավի լյարդ
  • 1 հատ սմբուկ
  • 1 հատ պղպեղ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 50 գրամ կարագ
  • 1 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • 0.5 թ/գ ծիտրոն
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոխը մաքրել և բաժանել չորս մասի: Սմբուկը լվանալ, չորացնել և բաժանել երկու մասի, վրան աղ ցանել: Պղպեղը լվանալ ու բաժանել երկու մասի, թեթևակի աղ անել:
2.Լյարդի վրա սև պղպեղ ցանել:
3.Բոլոր մթերքները դնել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան թեթևակի ձեթ ցողել: Եփել 180 աստիճանի ջեռոցում 20-25 րոպե: Թողնել մի փոքր հովանա:
4.Հարիչի մեջ լցնել մթերքները, ավելացնել 50 գրամ կարագ, և հարելի մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել ճզմած սխտորը, մանրացրած չորացրած ծիտրոնը, մանր կտրատած մաղադանոսը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղով: Բոլորը միասին եփել ևս 5 րոպե: Հովացնել, լցնել ապակյա տարրայի մեջ և պահել սառնարանում: Մատուցել սև հացի հետ:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Աղը, սև և կարմիր պղպեղը լցնել ըստ ճաշակի:
2.Պաշտետը կարագ շատ է <<սիրում>>, հետևաբար կարող եք ավելի շատ լցնել:

սմբուկսառը խոտիկներգլուխ սոխպղպեղհավի լյարդ

Նմանատիպ գրառումներ
Սիրամարգի պոչ
Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով