Ձվով աղցան-նախաճաշ

Անի Նալբանդյան · փետրվար 3 2015
Դիտումներ 10250

Մենք սովոր ենք ձուն օգտագործել տարբեր աղցանների մեջ որպես օժանդակող բաղադրիչ, այնինչ ձուն կարող է հանդես գալ նաև գլխավոր դերում: Այս աղցանը շատ տարածված է Արևմուտքում: Միգուցե ժամանակն է, որ մեր խոհանոց էլ մտնի:

Բաղադրությունը`

  • 4 հատ պինդ խաշած ձու
  • 2 ճ/գ մայոնեզ
  • 3 ճ/գ նեխուր
  • 1 ճ/գ սամիթ կամ մաղադանոս
  • 1 թ/գ լիմոնի հյութ
  • աղ և պղպեղ
  • հաց կամ կրեկեր

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձվերը պինդ խաշել, մաքրել և պատառաքաղով մանրացնել:
2.Վրան ավելացնել մանր կտրատած նեխուրը, սամիթը կամ մաղադանոսը, լիմոնի թարմ քամած հյութը և մայոնեզը: Բոլորը միասին լավ խառնել` համեմելով աղով և պղպեղով:
3. Այս շատ համեղ աղցան-նախաճաշը կարելի է մատուցել ինչպես հացով, այնպես էլ կրեկերով:
Բարի ախորժակ

ձումայոնեզնախաճաշսամիթնեխուրլիմոնհաց

Նմանատիպ գրառումներ
Lյարդով տորթ
Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>