Lյարդով տորթ
Անի Նալբանդյան · փետրվար 10 2015Լյարդով ուտեստները շատ օգտակար են: Ձեզ եմ առաջարկում լյարդով տորթի բաղադրատոմս, որը կարող է դառնալ տոնական սեղանի զարդ:
Բաղադրությունը`
- 500 գրամ լյարդ
- 2 հատ գլուխ սոխ
- 3 հատ ձու
- 3 ճաշի գդալ ալյուր
- 100 գրամ կաթ
- 5 ճ/գ հալած պանիր
- 5 ճ/գ մայոնեզ
- 3 պճեղ սխտոր
- աղ, պղպեղ/li>
Պատրաստման եղանակը`
1.Լյարդը լվանալ,հեռացնել թաղանթը, անցկացնել մսաղացով:
2.Սոխը մաքրել, լվանալ և նույնպես անցկացնել մսաղացով: Ավելացնել աղացած լյարդի վրա և ևս մեկ անգամ անցկացնել մսաղացով:
3.Ձուն հարել, ավելացնել ալյուրը, շարունակել հարելը մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Ավելացնել աղացած լյարդի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև կաթ, աղ և սև պղպեղ: Բոլորը միասին լավ խառնել:
4. Թավայի վրա ձեթ քսել, լավ տաքացնել և թխել շերտերը կաթնախմորուկի նման:
5.Հալած պանիրը, մայոնեզը և սխտորը խառնել իրար: Քսել շերտերի վրա և հավաքել տորթը: Կարելի է զարդարել կանաչիով և գազարով:
Բարի ախորժակ