Եղինջով աղցան
Անի Նալբանդյան · մայիս 30 2015Դիտումներ 16932
Եղինջով այս աղցանը գարնանային շատ օգտակար աղցան է Հայկական խոհանոցից։ Պատրաստեք և պահպանեք Ձեր առողջությունը։
Բաղադրությունը`
- 200 գրամ եղինջ
- 25 գրամ կանաչ սոխ
- 20 գրամ մաղադանոս
- 30 գրամ ընկույզի միջուկ
- քացախ
- ձեթ
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Եռացող թույլ աղաջրի մեջ լցնել նախօրոք լվացած եղինջը և թողնել 2-3 րոպե։ 2-3 րոպե շոգեհարելուց հետո եղինջը հանել ջրից, քամել և կտրատել։ Կանաչ սոխը և մաղադանոսը ևս կտրատել և կտրատածի կեսը ավելացնել եղինջի վրա։
2․Առանձին ամանի մեջ լցնել մանրացրած ընկույզը, մնացած կանաչ սոխը և մաղադանոսը, ձեթը, քացախը, սև պղպեղը, մի փոքր եղինջի ջրից և լավ խառնել։ Ստացված սոուսանման զանգվածը լցնել եղինջի վրա, խառնել և մատուցել։
Բարի ախորժակ