Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Անի Նալբանդյան · հունիս 19 2015
Դիտումներ 6020

Կաթնաշոռով և կեռասով մուսը շատ արագ պատրաստվող ու համեղ աղանդեր է։ Քանի դեռ կեռասի սեզոնը չի վերջացել, կարող ենք հաճախակի պատրաստել և ուրախացնել մեր սիրելիներին։

Բաղադրությունը`

  • 200 գրամ կաթնաշոռ
  • 150 գրամ կեռաս
  • 1 ճ/գ դոնդող
  • 8 ճ/գ ջուր
  • 1 ճ/գ շաքարի փոշի
  • 1 տուփ վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Դոնդողի վրա լցնել ջուրը, թողնել 20 րոպե։ 20 րոպե հետո դնել կրակի վրա և տաքացնել, մինչև որ ստացվի թափանցիկ, առանց գնդիկների զանգված։
2․Կաթնաշոռը հարել բլենդերով կամ հարիչով, ավելացնել շաքարի փոշին և վանիլինը։
3․Հեռացնել կեռասի կտերը և մանրացնել բլենդերով կամ դանակով։
4․ Հարած կաթնաշոռի վրա լցնել տաքացրած դոնդողը, խառնել և ավելացնել կեռասը։ Բոլորը միասին լավ առնել և լցնել կեքսի ֆորմաների մեջ։ Դնել սառնարանում 4-5 ժամ, մինչև որ պնդանա։
Բարի ախորժակ

աղանդերկաթնաշոռշաքարի փոշիկեռասդոնդողսուրբ վալենտին

Նմանատիպ գրառումներ
Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր
Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ