Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Անի Նալբանդյան · հունիս 11 2015
Դիտումներ 11708

Ձվածեղը արագ և հեշտ պատրաստվող նախաճաշ է։ Ձվածեղի հարյուրավոր տարբերակներ կան։ Ամառային շոգ օրերին անհնար է ձվածեղը պատկերացնել առանց կանաչիների և բանջարեղենների։ Ներկայացնում եմ բոլորիս հասանելի մի տարբերակ։

Բաղադրությունը`

  • 0.5 կապ մաղադանոս
  • 0.5 հատ լոլիկ
  • 2 հատ ձու
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 2 ճ/գ հալած յուղ
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Մաղադանոսը լավ լվանալ և կտրատել։
2.Լոլիկը լվանալ և կտրատել ձողիկների տեսքով։
3.Շատ քիչ ջրով մաղադանոսը շոգեխաշել, ավելացնել կտրատած լոլիկները և տապակել մինչև ջուրը ամբողջովին կգլորշանա։ Ավելացնել կարագը կամ հալած յուղը, տապակել ևս մեկ րոպե։
4.Ձուն հարել, վրան ավելացնել կաթը, աղը և սև պղպեղը։ Հարած ձուն ավելացնել մաղադանոսի և և լոլիկի վրա։ Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ

ձումաղադանոսնախաճաշկաթլոլիկ

Նմանատիպ գրառումներ
Մաղադանոսով կոտլետ