Սխտորած վարսակի փաթիլներով
Անի Նալբանդյան · ապրիլ 5 2017Հայկական խոհանոցում շատ են քիչ բաղադրիչներով և յուրահատուկ համով ուտեստները: Սխտորածը այդ ուտեստների շարքից է: Այսօր Ձեզ կներկայացնեմ այս ուտեստի իմ տարբերակը, որը տարբերվում է դասական բաղադրատոմսից: Սխտորածը վարսակի փաթիլներով ստացվում է շատ համեղ ու օգտակար: Փորձեք և կիսվեք Ձեր տպավորություներով:
Բաղադրությունը`
- 800 գրամ տավարի աղացած միս
- 500 գրամ սեփական հյութի մեջ լոլիկ
- 1 հատ մեծ գլուխ սոխ
- 1 հատ ձու
- 100գ+ 3 ճ/գ վարսակի փաթիլներ
- 100 գրամ կաթ
- 1 թ/գ չորացրած ռեհան
- 1 թ/գ չորացրած ծիտրոն
- 1 թ/գ սև պղպեղ
- 1 թ/գ կարմիր պղպեղ
- ձեթ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.3 ճ/գ վարսակի փաթիլների վրա լցնել կաթը և թողնել 10 րոպե: Աղացած մսի վրա ավելացնել ճզմած սխտորը, հարած ձուն, ծիտրոնը, աղը, սև և կարմիր պղպեղները, կաթով վարսակի փաթիլները: Բոլորը մասին շաղախել: Պատրաստի խճողակից գնդիկներ պատրաստել, թաթախել վարսակ փաթիլների մեջ: Թավայի մեջ ձեթ լցնել և տապակել գնդիկները երկու կողմից:
2.Սոխը կտրատել կիսալուսնաձև և տապակել ձեթով: Երբ սոխը թափանցիկ դառնա, ավելացնել
լոլիկը, ռեհանը, համեմել աղով և եփել ևս 5-7 րոպե: Ջեռեփուկի ամանի մեջ լցնել սոուսի կեսը, դասավորել տապակած մսագնդիկները, ավաելացնել սոուսի մնացած մասը և դնել ջեռոցը 15 րոպե: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ