Սմբուկով կրեմ-ապուր
Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 10 2016Սմբուկի սեզոնը մոտենում է ավարտին, բայց դեռ այնքան համեղ ուտեստներ կան Ձեզ առաջարկելու։ Առանց ժամանակ կորցնելու սովորենք սմբուկով կրեմ-ապուր պատրաստել։
Բաղադրությունը`
- 2 հատ սմբուկ
- 1 հատ լոլիկ
- 3 պճեղ սխտոր
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 1 հատ գազար
- 50 գրամ պանիր
- 200 մլ արգանակ
- 200 մլ սերուցք
- 1/4 թ/գ կծու կարմիր պղպեղ
- թարխուն
- ուրց
- անանուխ
- ձեթ
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Լոլիկը լվանալ, վրան լցնել եռացրած ջուր, թողնել 1-2 րոպե, ապա հեռացնել կեղևը։ Սխտորները մաքրել, բաժանել 4 մասի։ Փայլաթիթեղի մեջ փաթաթել լոլիկն ու սխտորը։ Սմբուկը լվանալ, դանակով սմբուկի երկարությամբ փոքրիկ բացվածք անել։ Սմբուկն ու լոլիկը տեղափոխել 180 աստիճան ջեռոցի մեջ և եփել 20 րոպե։ Պատրաստի սմբուկները 10 րոպե պահել աղաջրի մեջ, ապա մաքրել և կտրատել։
2․Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, և տապակել կտրատած գազարն ու սոխը։ Երբ գազարն ու սոխը պատրաստ լինեն, ավելացնել արգանակը, սմբուկները, լոլիկը և համեմունքները, հասցնել եռման, ապա ավելացնել նախապես տաքացրած սերուցքը։ Բոլորը միասին եփել 5-7 րոպե։ Թողնել, որ զանգվածը մի փոքր հովանա, ապա լցնել բլենդերի մեջ և հարել մինչև համասեռ զանգվածի ստանալը։ Վերջում ավելացնել 1 թեթև ճաշի գդալ քացախ, խառնել և մատուցել։ Մատուցել կտրատած պանրով և չորահացով։
Բարի ախորժակ