Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ
Անի Նալբանդյան · փետրվար 26 2016Դիտումներ 10198
Արագ պատրաստվող թխվածաբլիթները զբաղված տնային տնտեսուհինների փրկությունն են։ Հարմար է և մայրիկների, և բալիկների համար։Իսկ այս բաղադրատոմսը նաև պաս պահող մայրիկների համար է։
Բաղադրությունը`
- 70 գրամ ալյուր
- 60 գրամ կոկոսի քերուկ
- 75 գրամ վարսակի փաթիլներ
- 50 գրամ շաքարավազ
- 1 ճ/գ մեղր
- 1 թ/գ փխրեցուցիչ
- 6 ճ/գ ձեթ
- 2-4 ճ/գ տաք ջուր
Պատրաստման եղանակը`
1․Առանձին ամանի մեջ լցնել չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, վարսակի փաթիլները, կոկոսի քերուկը, շաքարավազը և փխրեցուցիչը։
2․Մեղրը և ձեթը խառնել իրար հետ և ավելացնել չոր բաղադրիչների վրա։ Բոլորը միասին խառնել, ավելացնել տաք ջուրը։
3․Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել։ Գդալի օգնությամբ ձևավորել թխվածքաբլիթները և դնել յուղաթերթի վրա։ Ջեռոցը նախապես տաքացնել 200 աստիճան։ Եփել 15-20 րոպե։ Մատուցել թեյի կամ կաթի հետ։
Բարի ախորժակ