Բաղադրությունը`

  • 1 կգ իշխան
  • 175 գրամ սպիտակ գինի
  • 50 գրամ լիմոն կամ 275 գրամ նռան հատիկներ
  • թարխուն
  • կանաչ սոխ
  • համեմ
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Ձուկը լավ լվանալ, մինչև որ մաքրվի արտաքին լորձից, հետո հեռացնել թեփուկն ու փորոտիքը: Ձուկը համեմել աղով և սև պղպեղով: Ամենաքիչը մեկ ժամ թողնել, որ աղը ներծծվի մսի մեջ:
2.Կաթսայի հատակին խաչաձև դնել փայտիկներ, լցնել սպիտակ գինի: Ձողերի վրա շարել նախապատրաստած և աղ արած իշխանը: Ձկան վրա ցանել խոշոր կտրտած թարխուն, համեմ և կանաչ սոխ: Կաթսան ծածկել և մարմանդ կրակով ձուկը շոգեխաշել 18-20 րոպե:
3.Իշխանը մատուցել տաք: Առանձին մատուցել լիմոն կամ նռան հատիկներ: Ցանկության դեպքում կարելի է նաև մի փոքր կարագ ավելացնել:
Բարի ախորժակ

իշխան սպիտակ գինի կանաչ սոխ թարխուն համեմ Հայկական խոհանոց <<Հայկական Խոհանոց>>1963

Նմանատիպ գրառումներ

Լավաշով իշխան

Հազարով աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Եղինջով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Սպանախով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Հաճարով և սնկով փլավ

Ավելուկով ոսպապուր

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Եղինջապուր

Ղազան խորոված

Ավելուկի աղցան

Թաբուլե

Թարխունով և սխտորով քացախ

Սպանախով ոչխարի միս

Անանուխով չաթնի

Կանաչ սմուզի

Սացեբիլի

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Լահմաջո

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Ընկույզով ավելուկ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Հատիկավոր լոբով և բրինզայով աղցան

Տժվժիկ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Այլազան

Բամիայով ոչխարի միս

Դալ

Ծաղկակաղամբով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով