Բաղադրությունը`

  • 1 կգ իշխան
  • 175 գրամ սպիտակ գինի
  • 50 գրամ լիմոն կամ 275 գրամ նռան հատիկներ
  • թարխուն
  • կանաչ սոխ
  • համեմ
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Ձուկը լավ լվանալ, մինչև որ մաքրվի արտաքին լորձից, հետո հեռացնել թեփուկն ու փորոտիքը: Ձուկը համեմել աղով և սև պղպեղով: Ամենաքիչը մեկ ժամ թողնել, որ աղը ներծծվի մսի մեջ:
2.Կաթսայի հատակին խաչաձև դնել փայտիկներ, լցնել սպիտակ գինի: Ձողերի վրա շարել նախապատրաստած և աղ արած իշխանը: Ձկան վրա ցանել խոշոր կտրտած թարխուն, համեմ և կանաչ սոխ: Կաթսան ծածկել և մարմանդ կրակով ձուկը շոգեխաշել 18-20 րոպե:
3.Իշխանը մատուցել տաք: Առանձին մատուցել լիմոն կամ նռան հատիկներ: Ցանկության դեպքում կարելի է նաև մի փոքր կարագ ավելացնել:
Բարի ախորժակ

իշխան սպիտակ գինի կանաչ սոխ թարխուն համեմ Հայկական խոհանոց <<Հայկական Խոհանոց>>1963

Նմանատիպ գրառումներ

Լավաշով իշխան

Հազարով և գազարով աղցան

Եղինջով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Հում դդմիկով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հազարով աղցան

Սպանախով աղցան

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Տոնական լցոնած հավ

Սացեբիլի

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Առողջ ծաղկակաղամբ

Աղցան կաղամբով և վարունգով

Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով

Դդումով և բրնձով փլավ

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Կանաչ սմուզի

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դալ

Ծաղկակաղամբով աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Լահմաջո

Սպանախով ոչխարի միս

Եղինջապուր

Ավելուկի աղցան

Թաբուլե

Թարխունով և սխտորով քացախ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Անանուխով չաթնի

Հատիկավոր լոբով և բրինզայով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Ընկույզով ավելուկ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Ղազան խորոված