Բաղադրությունը`

  • 2 հատ հավի բուդ
  • 0.5 հատ սոխ
  • 1 հատ կոճապղպեղ
  • 100 գրամ կախասունկ
  • 1 հատ վարունգ
  • ձեթ
  • աղ, սև պղպեղ
  • Սոուսի համար`
    • 100 գրամ քունջութ
    • 1 ճ/գ շաքարավազ
    • 2ճ/գ ձեթ
    • 2 ճ/գ սոյայի սոուս
    • 1 ճ/գ լիմոնի հյութ կամ խնձորի քացախ
    • ջուր
    • չիլի պղպեղ

    Պատրաստման եղանակը`


    1.Սոխը և կոճապղպեղը մաքրել, բաժանել խոշոր կտորների և ավելացնել սառը ջրով կաթսայի մեջ: Նույն կաթսայի մեջ ավելացնել հավի բդիկները: Բդիկները դանակի ծայրով ծակել, որպեսզի արգանակը հեշտությամբ ներթափանցի մսի մեջ: Եփել մինչև հավի միսը պատրաստ լինի: Միսը ջրից հանել, փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և գրտնակով ծեծել այնպես, որ միսը ոսկորից անջատվի: Անջատված մսի կտորները թել-թել անել:
    2.Սունկը լվանալ, կտրատել երկարությամբ և տապակել ձեթի մեջ: Տապակելու ընթացքում համեմել աղով և պղպեղով:
    3.Վարունգը լվանալ և բարակ կտրատել:
    4.Սոուսի համար նախատեսված քունջութը բովել մինչև որ ստանա բաց դարչնագույն երանգ։ Բոված քունջութը և չիլի պղպեղը մանրացնել բլենդերով, հետո քիչ֊-քիչ ավելացնել ձեթը և շարունակել հարել։ Այնուհետև ավելացնել շաքարավազը, լիմոնի հյութը և սոյայի սոուսը ու նորից հարել։ Սոուսը պետք է լինի ոչ յուղային թթվասերի պնդության։ Դրա համար քիչ-քիչ ավելացնել տաք ջուր և հետևել սոուսի խտությանը։
    4.Երբ բոլոր բաղադրիչները առանձին-առանձին պատրաստ լինեն, մատուցվող ափսեների մեջ <հավաքել> ուտեստը։ Ափսեի վրա շարել կտրատած վարունգը, վրան լցնել հավի մսի և սնկի խառնուրդը, ցողել սոուսով, զարդարել վարունգով, քունջութով կամ չիլի պղպեղով։
    Բարի ախորժակ

    հավի բուդ կոճապղպեղ գլուխ սոխ քունջութ կարմիր չիլի պղպեղ վարունգ սոյայի սուս լիմոնի հյութ ձեթ Չինական խոհանոց Արևելյան խոհանոց

    Նմանատիպ գրառումներ

    Կուլչա

    Սամոսա

    Ալու Գոբի

    Կամդի-չա

    Կորեական գազարը մսով

    Կաղամբով և լապշայով աղցան

    Սոխառածով ավելուկի աղցան

    Վարունգով աղցան

    Հաճարով և սնկով փլավ

    Մածունով կանաչ լոբի

    Խորոված լոլիկով սոուս

    Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

    Հազարով և գազարով աղցան

    Կաղամբով և խեցգետնի ձողիկներով աղցան

    Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

    Ընկույզով ավելուկ

    Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

    Կաղամբով և գազարով աղցան

    Նեխուրով ոչխարի միս

    Սոբա

    Ամերիկյան Փանքեյք

    Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

    Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

    Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

    Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

    Բլղուրով և մանդակով փլավ

    Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

    Մսով կոտլետ

    Սերկևիլով ոչխարի միս

    Միջինք (Տապլա)

    Ձվով տապակած շրեշտ

    Լյարդով աղցան

    Սիրամարգի պոչ

    Պասի թխվածքաբլիթ

    Սպանախով աղցան

    Անանուխով չաթնի

    Գլուխ սոխով ալադի

    Ղազան խորոված

    Կարմիր կաղամբով աղցան

    Ջուր Սասսի

    Այծի մսով Կարրի

    Վարունգով սոուս

    Թաթարական Ազու

    Կանաչ սմուզի

    Հունական աղցան

    Բազուկով խավիար

    Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

    Կարմիր աղցան

    Տնային կոնֆետներ

    Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

    Արագ պատրաստվող միս

    Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

    Կանաչ սխտորի մածուկ

    Դանդուռով ամառային աղցան

    Դանդուռով ձվածեղ

    Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

    Սև հաղարջով մաֆին

    Դալ