Բաղադրությունը`

  • 2 հատ հավի բուդ
  • 0.5 հատ սոխ
  • 1 հատ կոճապղպեղ
  • 100 գրամ կախասունկ
  • 1 հատ վարունգ
  • ձեթ
  • աղ, սև պղպեղ
  • Սոուսի համար`
    • 100 գրամ քունջութ
    • 1 ճ/գ շաքարավազ
    • 2ճ/գ ձեթ
    • 2 ճ/գ սոյայի սոուս
    • 1 ճ/գ լիմոնի հյութ կամ խնձորի քացախ
    • ջուր
    • չիլի պղպեղ

    Պատրաստման եղանակը`


    1.Սոխը և կոճապղպեղը մաքրել, բաժանել խոշոր կտորների և ավելացնել սառը ջրով կաթսայի մեջ: Նույն կաթսայի մեջ ավելացնել հավի բդիկները: Բդիկները դանակի ծայրով ծակել, որպեսզի արգանակը հեշտությամբ ներթափանցի մսի մեջ: Եփել մինչև հավի միսը պատրաստ լինի: Միսը ջրից հանել, փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և գրտնակով ծեծել այնպես, որ միսը ոսկորից անջատվի: Անջատված մսի կտորները թել-թել անել:
    2.Սունկը լվանալ, կտրատել երկարությամբ և տապակել ձեթի մեջ: Տապակելու ընթացքում համեմել աղով և պղպեղով:
    3.Վարունգը լվանալ և բարակ կտրատել:
    4.Սոուսի համար նախատեսված քունջութը բովել մինչև որ ստանա բաց դարչնագույն երանգ։ Բոված քունջութը և չիլի պղպեղը մանրացնել բլենդերով, հետո քիչ֊-քիչ ավելացնել ձեթը և շարունակել հարել։ Այնուհետև ավելացնել շաքարավազը, լիմոնի հյութը և սոյայի սոուսը ու նորից հարել։ Սոուսը պետք է լինի ոչ յուղային թթվասերի պնդության։ Դրա համար քիչ-քիչ ավելացնել տաք ջուր և հետևել սոուսի խտությանը։
    4.Երբ բոլոր բաղադրիչները առանձին-առանձին պատրաստ լինեն, մատուցվող ափսեների մեջ <հավաքել> ուտեստը։ Ափսեի վրա շարել կտրատած վարունգը, վրան լցնել հավի մսի և սնկի խառնուրդը, ցողել սոուսով, զարդարել վարունգով, քունջութով կամ չիլի պղպեղով։
    Բարի ախորժակ

    հավի բուդ կոճապղպեղ գլուխ սոխ քունջութ կարմիր չիլի պղպեղ վարունգ սոյայի սուս լիմոնի հյութ ձեթ Չինական խոհանոց Արևելյան խոհանոց

    Նմանատիպ գրառումներ

    Կուլչա

    Սամոսա

    Ալու Գոբի

    Վարունգով աղցան

    Կաղամբով և լապշայով աղցան

    Սոխառածով ավելուկի աղցան

    Կամդի-չա

    Կորեական գազարը մսով

    Ձվով տապակած շրեշտ

    Մսով կոտլետ

    Միջինք (Տապլա)

    Սոբա

    Լյարդով աղցան

    Հաճարով և սնկով փլավ

    Հազարով և գազարով աղցան

    Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

    Կաղամբով և գազարով աղցան

    Նեխուրով ոչխարի միս

    Մածունով կանաչ լոբի

    Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

    Խորոված լոլիկով սոուս

    Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

    Աղցան <<Թարմություն>>

    Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

    Աղցան կաղամբով և վարունգով

    Աղցան Ֆն-Սե

    Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

    Քարաճիկով աղցան

    Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

    Ընկույզով ավելուկ

    Բլղուրով և մանդակով փլավ

    Ամերիկյան Փանքեյք

    Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

    Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

    Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

    Դալ

    Անանուխով չաթնի

    Պասի թխվածքաբլիթ

    Գլուխ սոխով ալադի

    Ղազան խորոված

    Բազուկով խավիար

    Հունական աղցան

    Սպանախով աղցան

    Կարմիր կաղամբով աղցան

    Վարունգով սոուս

    Այծի մսով Կարրի

    Թաթարական Ազու

    Կանաչ սմուզի

    Ջուր Սասսի

    Դանդուռով ամառային աղցան

    Դանդուռով ձվածեղ

    Արագ պատրաստվող միս

    Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

    Տնային կոնֆետներ

    Սերկևիլով ոչխարի միս

    Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

    Սիրամարգի պոչ

    Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

    Սև հաղարջով մաֆին

    Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

    Կանաչ սխտորի մածուկ

    Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

    Կարմիր աղցան

    Կաղամբով և խեցգետնի ձողիկներով աղցան