Բաղադրությունը`

  • 2 հատ հավի բուդ
  • 0.5 հատ սոխ
  • 1 հատ կոճապղպեղ
  • 100 գրամ կախասունկ
  • 1 հատ վարունգ
  • ձեթ
  • աղ, սև պղպեղ
  • Սոուսի համար`
    • 100 գրամ քունջութ
    • 1 ճ/գ շաքարավազ
    • 2ճ/գ ձեթ
    • 2 ճ/գ սոյայի սոուս
    • 1 ճ/գ լիմոնի հյութ կամ խնձորի քացախ
    • ջուր
    • չիլի պղպեղ

    Պատրաստման եղանակը`


    1.Սոխը և կոճապղպեղը մաքրել, բաժանել խոշոր կտորների և ավելացնել սառը ջրով կաթսայի մեջ: Նույն կաթսայի մեջ ավելացնել հավի բդիկները: Բդիկները դանակի ծայրով ծակել, որպեսզի արգանակը հեշտությամբ ներթափանցի մսի մեջ: Եփել մինչև հավի միսը պատրաստ լինի: Միսը ջրից հանել, փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և գրտնակով ծեծել այնպես, որ միսը ոսկորից անջատվի: Անջատված մսի կտորները թել-թել անել:
    2.Սունկը լվանալ, կտրատել երկարությամբ և տապակել ձեթի մեջ: Տապակելու ընթացքում համեմել աղով և պղպեղով:
    3.Վարունգը լվանալ և բարակ կտրատել:
    4.Սոուսի համար նախատեսված քունջութը բովել մինչև որ ստանա բաց դարչնագույն երանգ։ Բոված քունջութը և չիլի պղպեղը մանրացնել բլենդերով, հետո քիչ֊-քիչ ավելացնել ձեթը և շարունակել հարել։ Այնուհետև ավելացնել շաքարավազը, լիմոնի հյութը և սոյայի սոուսը ու նորից հարել։ Սոուսը պետք է լինի ոչ յուղային թթվասերի պնդության։ Դրա համար քիչ-քիչ ավելացնել տաք ջուր և հետևել սոուսի խտությանը։
    4.Երբ բոլոր բաղադրիչները առանձին-առանձին պատրաստ լինեն, մատուցվող ափսեների մեջ <հավաքել> ուտեստը։ Ափսեի վրա շարել կտրատած վարունգը, վրան լցնել հավի մսի և սնկի խառնուրդը, ցողել սոուսով, զարդարել վարունգով, քունջութով կամ չիլի պղպեղով։
    Բարի ախորժակ

    հավի բուդ կոճապղպեղ գլուխ սոխ քունջութ կարմիր չիլի պղպեղ վարունգ սոյայի սուս լիմոնի հյութ ձեթ Չինական խոհանոց Արևելյան խոհանոց

    Նմանատիպ գրառումներ

    Սամոսա

    Կուլչա

    Ալու Գոբի

    Կամդի-չա

    Վարունգով աղցան

    Կաղամբով և լապշայով աղցան

    Սոխառածով ավելուկի աղցան

    Կորեական գազարը մսով

    Խորոված լոլիկով սոուս

    Հաճարով և սնկով փլավ

    Լյարդով աղցան

    Մսով կոտլետ

    Սոբա

    Մածունով կանաչ լոբի

    Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

    Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

    Ընկույզով ավելուկ

    Հազարով և գազարով աղցան

    Կաղամբով և գազարով աղցան

    Նեխուրով ոչխարի միս

    Աղցան կաղամբով և վարունգով

    Միջինք (Տապլա)

    Քարաճիկով աղցան

    Ամերիկյան Փանքեյք

    Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

    Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

    Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

    Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

    Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

    Ձվով տապակած շրեշտ

    Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

    Կաղամբով և խեցգետնի ձողիկներով աղցան

    Բլղուրով և մանդակով փլավ

    Աղցան <<Թարմություն>>

    Արագ պատրաստվող միս

    Անանուխով չաթնի

    Պասի թխվածքաբլիթ

    Գլուխ սոխով ալադի

    Ղազան խորոված

    Հունական աղցան

    Սպանախով աղցան

    Կարմիր կաղամբով աղցան

    Վարունգով սոուս

    Այծի մսով Կարրի

    Թաթարական Ազու

    Կանաչ սմուզի

    Ջուր Սասսի

    Բազուկով խավիար

    Դանդուռով ամառային աղցան

    Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

    Սիրամարգի պոչ

    Տնային կոնֆետներ

    Դալ

    Սերկևիլով ոչխարի միս

    Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

    Կարմիր աղցան

    Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

    Դանդուռով ձվածեղ

    Սև հաղարջով մաֆին

    Կանաչ սխտորի մածուկ

    Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

    Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով