Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ չորացրած ավելուկ
  • 50 գրամ գլուխ սոխ
  • 20 գրամ ձեթ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Չորացրած ավելուկը եփել, քամել, շատ մանր կտրտել։
2․Առանձին ամանում մանր կտրտած սոխով սոխառած անել, դրան ավելացնել ավելուկը, ապա աղ և սև պղպեղ ցանել, խառնել և բոլորը միասին տապակել մի քանի րոպե, այնուհետև լցնել աղցանամանը, թողնել, որ սառի և մատուցել։
Բարի ախորժակ

ավելուկ գլուխ սոխ ձեթ <<Հայկական Խոհանոց>>1963 պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով ավելուկ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավելուկի աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Նեխուրով ոչխարի միս

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Միջինք (Տապլա)

Բազուկով խավիար

Սերկևիլով ոչխարի միս

Հաճարով և սնկով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Սպիտակ գինով իշխան

Սամոսա

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Ղազան խորոված

Հավի միս «Բան-Բան»

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Մածունով կանաչ լոբի

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Լոբով կոլոլակ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Հազարով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Կաթով կարտոֆիլ

Սմբուկով կորեական աղցան

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կաղամբով և գազարով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Լյարդով աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ամերիկյան Փանքեյք

Խորոված լոլիկով սոուս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Կամդի-չա

Թաբուլե

Վարունգով աղցան

Սև հաղարջով մաֆին

Լահմաջո

Եղինջով աղցան

Եղինջապուր

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Պասի թխվածքաբլիթ

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կարմիր լոբով աղցան

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կուլչա

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Լավաշով իշխան

Դալ

Կարմիր աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Դդմիկով սոտե

Այլազան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Բամիայով ոչխարի միս

Տժվժիկ