Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ չորացրած ավելուկ
  • 50 գրամ գլուխ սոխ
  • 20 գրամ ձեթ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Չորացրած ավելուկը եփել, քամել, շատ մանր կտրտել։
2․Առանձին ամանում մանր կտրտած սոխով սոխառած անել, դրան ավելացնել ավելուկը, ապա աղ և սև պղպեղ ցանել, խառնել և բոլորը միասին տապակել մի քանի րոպե, այնուհետև լցնել աղցանամանը, թողնել, որ սառի և մատուցել։
Բարի ախորժակ

ավելուկ գլուխ սոխ ձեթ <<Հայկական Խոհանոց>>1963 պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով ավելուկ

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավելուկի աղցան

Միջինք (Տապլա)

Հաճարով և սնկով փլավ

Նեխուրով ոչխարի միս

Ընկույզով կանաչ լոբի

Սերկևիլով ոչխարի միս

Բազուկով խավիար

Ձվով տապակած շրեշտ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սամոսա

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Հավի միս «Բան-Բան»

Հազարով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Մածունով կանաչ լոբի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Կաթով կարտոֆիլ

Տապակած խառը բանջար

Սմբուկով կորեական աղցան

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կաղամբով և գազարով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Լյարդով աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Խորոված լոլիկով սոուս

Գազարով և նեխուրով աղցան

Դանդուռով ձվածեղ

Կամդի-չա

Թաբուլե

Վարունգով աղցան

Սև հաղարջով մաֆին

Լահմաջո

Եղինջով աղցան

Եղինջապուր

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Պասի թխվածքաբլիթ

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կարմիր լոբով աղցան

Կուլչա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Լավաշով իշխան

Դալ

Կարմիր աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Դդմիկով սոտե

Այլազան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Բամիայով ոչխարի միս

Տժվժիկ