Բաղադրությունը`

  • 100 գրամ չորացրած ավելուկ
  • 50 գրամ գլուխ սոխ
  • 20 գրամ ձեթ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Չորացրած ավելուկը եփել, քամել, շատ մանր կտրտել։
2․Առանձին ամանում մանր կտրտած սոխով սոխառած անել, դրան ավելացնել ավելուկը, ապա աղ և սև պղպեղ ցանել, խառնել և բոլորը միասին տապակել մի քանի րոպե, այնուհետև լցնել աղցանամանը, թողնել, որ սառի և մատուցել։
Բարի ախորժակ

ավելուկ գլուխ սոխ ձեթ <<Հայկական Խոհանոց>>1963 պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով ավելուկ

Ավելուկի աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավելուկով ոսպապուր

Հաճարով և սնկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Նեխուրով ոչխարի միս

Միջինք (Տապլա)

Սերկևիլով ոչխարի միս

Բազուկով խավիար

Սամոսա

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Հավի միս «Բան-Բան»

Կաթով կարտոֆիլ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Մածունով կանաչ լոբի

Տապակած խառը բանջար

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ամերիկյան Փանքեյք

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Տժվժիկ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կորեական աղցան

Լյարդով աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Խորոված լոլիկով սոուս

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կամդի-չա

Եղինջով աղցան

Դանդուռով ձվածեղ

Թաբուլե

Լահմաջո

Վարունգով աղցան

Եղինջապուր

Գլուխ սոխով ալադի

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կուլչա

Սպանախով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով մաֆին

Կանաչ սխտորի մածուկ

Լավաշով իշխան

Դալ

Կարմիր լոբով աղցան

Գազարով և նեխուրով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Բամիայով ոչխարի միս

Սնկի համով սմբուկ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կարմիր աղցան

Դդմիկով սոտե

Այլազան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան