Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 15 գրամ հալած յուղ
  • 80 գրամ կարտոֆիլ
  • 20 գրամ բրինձ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1․Ջուրը եռացնել, մեջը գցել աղ,սոխառած, մաքրած և լվացած խոշոր կտրտած կարտոֆիլ, ընտրած ու լվացած բրինձ և եփել մինչև որ բրինձը պատրաստ լինի։ Մատուցելուց 15 րոպե առաջ ավելացնել ընտրած, լվացած և կտրտած եղինջ և թողնել մինչև եռալը։ Եղինջապուրը ավելի լավ է պատրաստել մսի արգանակով։ Մատուցելիս վրան մաղադանոս ցանել։
Բարի ախորժակ

եղինջ բրինձ մաղադանոս կարտոֆիլ հալած յուղ Հայկական խոհանոց Հայկական խոհանոց 1963

Նմանատիպ գրառումներ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Եղինջով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Այլազան

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Հաճարով և սնկով փլավ

Ավելուկով ոսպապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Ընկույզով կանաչ լոբի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Բաբա Գանուշ

Դդումով և բրնձով փլավ

Սնկով և բլղուրով փլավ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Աղցան կաղամբով և վարունգով

Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով

Եղինջով ապուր

Լոբով կոլոլակ

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Կարտոֆիլով և սպանախով խյուս

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Դանդուռով սպաս

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Պարոն Բանջար Ձվով

Ալու Գոբի

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Հնդկաձավարով ապուր

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Հազարով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Սամոսա

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Սպիտակ գինով իշխան

Ղազան խորոված

Ավելուկի աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Օլիվյե

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Տապակած գազար

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Կարտոֆիլով պիցցա

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Բրնձով մինի տորթեր

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ամանորյա

Դդմիկով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Գյուղական կարտոֆիլ

Հավի մսով և նշով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Ընկույզով ավելուկ

Հազարով և գազարով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Թաթարական սոուս

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Տժվժիկ

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լահմաջո

Թաբուլե

Կամդի-չա

Lյարդով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Այծի միսը գինով եփված

Տապակած հավը լիմոնով

Բամիայով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար