Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 15 գրամ հալած յուղ
  • 80 գրամ կարտոֆիլ
  • 20 գրամ բրինձ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1․Ջուրը եռացնել, մեջը գցել աղ,սոխառած, մաքրած և լվացած խոշոր կտրտած կարտոֆիլ, ընտրած ու լվացած բրինձ և եփել մինչև որ բրինձը պատրաստ լինի։ Մատուցելուց 15 րոպե առաջ ավելացնել ընտրած, լվացած և կտրտած եղինջ և թողնել մինչև եռալը։ Եղինջապուրը ավելի լավ է պատրաստել մսի արգանակով։ Մատուցելիս վրան մաղադանոս ցանել։
Բարի ախորժակ

եղինջ բրինձ մաղադանոս կարտոֆիլ հալած յուղ Հայկական խոհանոց Հայկական խոհանոց 1963

Նմանատիպ գրառումներ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Այլազան

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Եղինջով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Սնկով և բլղուրով փլավ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Ընկույզով կանաչ լոբի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Նեխուրով ոչխարի միս

Դդումով և բրնձով փլավ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Հազարով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Տապակած խառը բանջար

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Հնդկաձավարով ապուր

Ալու Գոբի

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Հաճարով և սնկով փլավ

Տժվժիկ

Ավելուկով ոսպապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Սամոսա

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Սպիտակ գինով իշխան

Օլիվյե

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Ղազան խորոված

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով պիցցա

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ամանորյա

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկի աղցան

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Հավի մսով և նշով աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Թաթարական սոուս

Գյուղական կարտոֆիլ

Տապակած հավը լիմոնով

Բամիայով ոչխարի միս

Lյարդով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դդմիկով կոտլետ

Կամդի-չա

Թաբուլե

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Լահմաջո

Հազարով և գազարով աղցան