Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 15 գրամ հալած յուղ
  • 80 գրամ կարտոֆիլ
  • 20 գրամ բրինձ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1․Ջուրը եռացնել, մեջը գցել աղ,սոխառած, մաքրած և լվացած խոշոր կտրտած կարտոֆիլ, ընտրած ու լվացած բրինձ և եփել մինչև որ բրինձը պատրաստ լինի։ Մատուցելուց 15 րոպե առաջ ավելացնել ընտրած, լվացած և կտրտած եղինջ և թողնել մինչև եռալը։ Եղինջապուրը ավելի լավ է պատրաստել մսի արգանակով։ Մատուցելիս վրան մաղադանոս ցանել։
Բարի ախորժակ

եղինջ բրինձ մաղադանոս կարտոֆիլ հալած յուղ Հայկական խոհանոց Հայկական խոհանոց 1963

Նմանատիպ գրառումներ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Այլազան

Կաթով կարտոֆիլ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Եղինջով աղցան

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Բաբա Գանուշ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Հաճարով և սնկով փլավ

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Աղցան կաղամբով և վարունգով

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Դդումով և բրնձով փլավ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ալու Գոբի

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Հնդկաձավարով ապուր

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Հազարով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Հազարով և գազարով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Սամոսա

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Սպիտակ գինով իշխան

Ղազան խորոված

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Օլիվյե

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Տապակած գազար

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Կարտոֆիլով պիցցա

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Բրնձով մինի տորթեր

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ամանորյա

Ավելուկի աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Հավի մսով և նշով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Գյուղական կարտոֆիլ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Տժվժիկ

Թաթարական սոուս

Ընկույզով ավելուկ

Այծի միսը գինով եփված

Տապակած հավը լիմոնով

Կամդի-չա

Lյարդով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Թաբուլե

Լահմաջո

Բամիայով ոչխարի միս

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով