Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 15 գրամ հալած յուղ
  • 80 գրամ կարտոֆիլ
  • 20 գրամ բրինձ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1․Ջուրը եռացնել, մեջը գցել աղ,սոխառած, մաքրած և լվացած խոշոր կտրտած կարտոֆիլ, ընտրած ու լվացած բրինձ և եփել մինչև որ բրինձը պատրաստ լինի։ Մատուցելուց 15 րոպե առաջ ավելացնել ընտրած, լվացած և կտրտած եղինջ և թողնել մինչև եռալը։ Եղինջապուրը ավելի լավ է պատրաստել մսի արգանակով։ Մատուցելիս վրան մաղադանոս ցանել։
Բարի ախորժակ

եղինջ բրինձ մաղադանոս կարտոֆիլ հալած յուղ Հայկական խոհանոց Հայկական խոհանոց 1963

Նմանատիպ գրառումներ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Այլազան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Եղինջով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Մաղադանոսով կոտլետ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տժվժիկ

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Հազարով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Դերունի

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Սպանախով ձվածեղ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ալու Գոբի

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Հնդկաձավարով ապուր

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Հազարով և գազարով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Գյուղական կարտոֆիլ

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Սամոսա

Սպանախով ոչխարի միս

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով պիցցա

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ամանորյա

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Օլիվյե

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Տապակած հավը լիմոնով

Լավաշով իշխան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Թաթարական սոուս

Հավի մսով և նշով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դդմիկով կոտլետ

Ավելուկի աղցան

Lյարդով կոտլետ

Կամդի-չա

Սնկի համով սմբուկ

Լահմաջո

Թաբուլե

Ընկույզով ավելուկ