Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 15 գրամ հալած յուղ
  • 80 գրամ կարտոֆիլ
  • 20 գրամ բրինձ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1․Ջուրը եռացնել, մեջը գցել աղ,սոխառած, մաքրած և լվացած խոշոր կտրտած կարտոֆիլ, ընտրած ու լվացած բրինձ և եփել մինչև որ բրինձը պատրաստ լինի։ Մատուցելուց 15 րոպե առաջ ավելացնել ընտրած, լվացած և կտրտած եղինջ և թողնել մինչև եռալը։ Եղինջապուրը ավելի լավ է պատրաստել մսի արգանակով։ Մատուցելիս վրան մաղադանոս ցանել։
Բարի ախորժակ

եղինջ բրինձ մաղադանոս կարտոֆիլ հալած յուղ Հայկական խոհանոց Հայկական խոհանոց 1963

Նմանատիպ գրառումներ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Այլազան

Եղինջով աղցան

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կաթով կարտոֆիլ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Նեխուրով ոչխարի միս

Միջինք (Տապլա)

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սպանախով ձվածեղ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Մաղադանոսով կոտլետ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Հաճարով և սնկով փլավ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Կարտոֆիլով և սպանախով խյուս

Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով

Աղցան կաղամբով և վարունգով

Լոբով կոլոլակ

Եղինջով ապուր

Բրնձով պուդինգ (վեգան)

Գունեղ դանդուռ

Դանդուռով սպաս

Պարոն Բանջար Ձվով

Բաբա Գանուշ

Դդումով և բրնձով փլավ

Հնդկաձավարով ապուր

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ալու Գոբի

Դերունի

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սնկով և բլղուրով փլավ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սպիտակ գինով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Սամոսա

Կոլդունի

Ղազան խորոված

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Դդմիկով կոտլետ

Ավելուկի աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Օլիվյե

Կարտոֆիլով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Կարտոֆիլով պիցցա

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ամանորյա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Lյարդով կոտլետ

Ընկույզով ավելուկ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Գյուղական կարտոֆիլ

Հավի մսով և նշով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Տապակած խառը բանջար

Թաթարական սոուս

Հազարով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Լավաշով իշխան

Սնկի համով սմբուկ

Լահմաջո

Թաբուլե

Կամդի-չա

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Բամիայով ոչխարի միս

Սերկևիլով ոչխարի միս

Այծի միսը գինով եփված

Տապակած հավը լիմոնով

Բլղուրով և թարխունով աղցան