Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ եղինջ
  • 25 գրամ գլուխ սոխ
  • 15 գրամ հալած յուղ
  • 80 գրամ կարտոֆիլ
  • 20 գրամ բրինձ
  • մաղադանոս
  • աղ, սև պղպեղ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1․Ջուրը եռացնել, մեջը գցել աղ,սոխառած, մաքրած և լվացած խոշոր կտրտած կարտոֆիլ, ընտրած ու լվացած բրինձ և եփել մինչև որ բրինձը պատրաստ լինի։ Մատուցելուց 15 րոպե առաջ ավելացնել ընտրած, լվացած և կտրտած եղինջ և թողնել մինչև եռալը։ Եղինջապուրը ավելի լավ է պատրաստել մսի արգանակով։ Մատուցելիս վրան մաղադանոս ցանել։
Բարի ախորժակ

եղինջ բրինձ մաղադանոս կարտոֆիլ հալած յուղ Հայկական խոհանոց Հայկական խոհանոց 1963

Նմանատիպ գրառումներ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Այլազան

Կաթով կարտոֆիլ

Եղինջով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով կանաչ լոբի

Նեխուրով ոչխարի միս

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Աղցան կաղամբով և վարունգով

Բաբա Գանուշ

Դդումով և բրնձով փլավ

Սնկով և բլղուրով փլավ

Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով

Կարտոֆիլով և սպանախով խյուս

Եղինջով ապուր

Լոբով կոլոլակ

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Տապակած խառը բանջար

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ալու Գոբի

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Հնդկաձավարով ապուր

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Սպանախով ոչխարի միս

Սամոսա

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Սպիտակ գինով իշխան

Ղազան խորոված

Ավելուկի աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Օլիվյե

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Տապակած գազար

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Կարտոֆիլով պիցցա

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Բրնձով մինի տորթեր

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ամանորյա

Դդմիկով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Գյուղական կարտոֆիլ

Հավի մսով և նշով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Ընկույզով ավելուկ

Հազարով և գազարով աղցան

Հազարով աղցան

Թաթարական սոուս

Տժվժիկ

Լավաշով իշխան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լահմաջո

Թաբուլե

Կամդի-չա

Lյարդով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Այծի միսը գինով եփված

Տապակած հավը լիմոնով

Բամիայով ոչխարի միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)