Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ոչխարի միս
  • 100 գրամ նեխուր
  • 100 գրամ սոխ
  • համեմ
  • հալած յուղ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Պատրաստի ոչխարի միսը կտրտել և յուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը։Սոխարած անել։ Նեխուրը ընտրել, լվանալ և և երկարությամբ մանր կտորներով կտրտել։ Ոչխարի տապակած միսը դնել խոր կաթսայի մեջ, ավելացնել սոխառածը, նեխուրը, աղ, պղպեղ համեմ և վրան այնքան տաքք ջուր լցնել, որ մթերքը ծածկվի։ Կաթսան ամուր փակել և միսը այսպես խաշել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

ոչխարի միս նեխուր գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ղազան խորոված

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Սպանախով ոչխարի միս

Հաճարով և սնկով փլավ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով ոսպապուր

Միջինք (Տապլա)

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Մածունով կանաչ լոբի

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Լյարդով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Աղցան <<Թարմություն>>

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Լոբով կոլոլակ

Պարոն Բանջար Ձվով

Դանդուռով սպաս

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Աջափսանդալի

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Եղինջապուր

Բազուկով խավիար

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Կամդի-չա

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Տժվժիկ

Կանաչ սմուզի

Տապակած խառը բանջար

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով ավելուկ

Լավաշով իշխան

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Այլազան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Ընկույզով կանաչ լոբի