Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ոչխարի միս
  • 100 գրամ նեխուր
  • 100 գրամ սոխ
  • համեմ
  • հալած յուղ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Պատրաստի ոչխարի միսը կտրտել և յուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը։Սոխարած անել։ Նեխուրը ընտրել, լվանալ և և երկարությամբ մանր կտորներով կտրտել։ Ոչխարի տապակած միսը դնել խոր կաթսայի մեջ, ավելացնել սոխառածը, նեխուրը, աղ, պղպեղ համեմ և վրան այնքան տաքք ջուր լցնել, որ մթերքը ծածկվի։ Կաթսան ամուր փակել և միսը այսպես խաշել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

ոչխարի միս նեխուր գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ղազան խորոված

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Բամիայով ոչխարի միս

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սպանախով ոչխարի միս

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով ոսպապուր

Աջափսանդալի

Միջինք (Տապլա)

Մածունով կանաչ լոբի

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Լյարդով աղցան

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Աղցան <<Թարմություն>>

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Կաթով կարտոֆիլ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Տժվժիկ

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Կամդի-չա

Դանդուռով ձվածեղ

Լավաշով իշխան

Ընկույզով ավելուկ

Կանաչ սմուզի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Այլազան

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Տապակած խառը բանջար