Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ոչխարի միս
  • 100 գրամ նեխուր
  • 100 գրամ սոխ
  • համեմ
  • հալած յուղ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Պատրաստի ոչխարի միսը կտրտել և յուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը։Սոխարած անել։ Նեխուրը ընտրել, լվանալ և և երկարությամբ մանր կտորներով կտրտել։ Ոչխարի տապակած միսը դնել խոր կաթսայի մեջ, ավելացնել սոխառածը, նեխուրը, աղ, պղպեղ համեմ և վրան այնքան տաքք ջուր լցնել, որ մթերքը ծածկվի։ Կաթսան ամուր փակել և միսը այսպես խաշել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

ոչխարի միս նեխուր գլուխ սոխ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Բամիայով ոչխարի միս

Ղազան խորոված

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սպանախով ոչխարի միս

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Լյարդով աղցան

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Ընկույզով կանաչ լոբի

Աջափսանդալի

Մածունով կանաչ լոբի

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Միջինք (Տապլա)

Տապակած խառը բանջար

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով ավելուկ

Հավի միս «Բան-Բան»

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Գլուխ սոխով ալադի

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Ավելուկի աղցան

Կամդի-չա

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լավաշով իշխան

Կանաչ սմուզի

Տժվժիկ

Այլազան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Դանդուռով ձվածեղ

Վարունգով աղցան

Լահմաջո

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)