Բաղադրությունը`

  • 350 գրամ հավի լյարդ
  • 1 հատ սմբուկ
  • 1 հատ պղպեղ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 50 գրամ կարագ
  • 1 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • 0.5 թ/գ ծիտրոն
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոխը մաքրել և բաժանել չորս մասի: Սմբուկը լվանալ, չորացնել և բաժանել երկու մասի, վրան աղ ցանել: Պղպեղը լվանալ ու բաժանել երկու մասի, թեթևակի աղ անել:
2.Լյարդի վրա սև պղպեղ ցանել:
3.Բոլոր մթերքները դնել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան թեթևակի ձեթ ցողել: Եփել 180 աստիճանի ջեռոցում 20-25 րոպե: Թողնել մի փոքր հովանա:
4.Հարիչի մեջ լցնել մթերքները, ավելացնել 50 գրամ կարագ, և հարելի մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել ճզմած սխտորը, մանրացրած չորացրած ծիտրոնը, մանր կտրատած մաղադանոսը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղով: Բոլորը միասին եփել ևս 5 րոպե: Հովացնել, լցնել ապակյա տարրայի մեջ և պահել սառնարանում: Մատուցել սև հացի հետ:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Աղը, սև և կարմիր պղպեղը լցնել ըստ ճաշակի:
2.Պաշտետը կարագ շատ է <<սիրում>>, հետևաբար կարող եք ավելի շատ լցնել:

Հավի լյարդ սմբուկ պղպեղ գլուխ սոխ Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Իմամ Բայալդի

Բազուկով խավիար

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Սիրամարգի պոչ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Աջափսանդալի

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Հաճարով և սնկով փլավ

Մածունով կանաչ լոբի

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Նեխուրով ոչխարի միս

Դդմիկով պեննե

Դանդուռով թթու

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Բանջարեղենային միքս

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Բանջարեղենային բլղուր

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Տոնական լցոնած հավ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Լյարդով աղցան

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Մարինացված կանաչ լոբի

Գլուխ սոխով ալադի

Մարինացված բազուկ

Հավի միս «Բան-Բան»

Ղազան խորոված

Մարինացված կարմիր բողկ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Lյարդով տորթ

Խաշած լեզու

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկով տորթ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Ամանորյա

Կամդի-չա

Դանդուռով ձվածեղ

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Այլազան

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Հավով լցոնված սմբուկ

Տապակած դդմիկ

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Մարինացված հում բազուկ

Վարունգով աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>