Բաղադրությունը`

  • 350 գրամ հավի լյարդ
  • 1 հատ սմբուկ
  • 1 հատ պղպեղ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 50 գրամ կարագ
  • 1 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • 0.5 թ/գ ծիտրոն
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոխը մաքրել և բաժանել չորս մասի: Սմբուկը լվանալ, չորացնել և բաժանել երկու մասի, վրան աղ ցանել: Պղպեղը լվանալ ու բաժանել երկու մասի, թեթևակի աղ անել:
2.Լյարդի վրա սև պղպեղ ցանել:
3.Բոլոր մթերքները դնել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան թեթևակի ձեթ ցողել: Եփել 180 աստիճանի ջեռոցում 20-25 րոպե: Թողնել մի փոքր հովանա:
4.Հարիչի մեջ լցնել մթերքները, ավելացնել 50 գրամ կարագ, և հարելի մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել ճզմած սխտորը, մանրացրած չորացրած ծիտրոնը, մանր կտրատած մաղադանոսը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղով: Բոլորը միասին եփել ևս 5 րոպե: Հովացնել, լցնել ապակյա տարրայի մեջ և պահել սառնարանում: Մատուցել սև հացի հետ:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Աղը, սև և կարմիր պղպեղը լցնել ըստ ճաշակի:
2.Պաշտետը կարագ շատ է <<սիրում>>, հետևաբար կարող եք ավելի շատ լցնել:

Հավի լյարդ սմբուկ պղպեղ գլուխ սոխ Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սմբուկով կորեական աղցան

Աջափսանդալի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Սիրամարգի պոչ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Իմամ Բայալդի

Բազուկով խավիար

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Քարաճիկով աղցան

Մարինացված խորոված կարմիր պղպեղ

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Հաճարով և սնկով փլավ

Մածունով կանաչ լոբի

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Բաբա Գանուշ

Դդմիկով պեննե

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Դանդուռով թթու

Հնդկաձավարը սմբուկով

Տոնական լցոնած հավ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Բանջարեղենային բլղուր

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Լյարդով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Մութաբալ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ղազան խորոված

Հավի միս «Բան-Բան»

Գլուխ սոխով ալադի

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Մարինացված կարմիր բողկ

Դանդուռով ձվածեղ

Կամդի-չա

Մարինացված բազուկ

Lյարդով տորթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկով տորթ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Խաշած լեզու

Ամանորյա

Վարունգով աղցան

Մարինացված հում բազուկ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Հավով լցոնված սմբուկ

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դանդուռով աղցան

Տապակած դդմիկ

Նեխուրով ոչխարի միս