Բաղադրությունը`

  • 2 հատ սմբուկ
  • 3 ճ/գ քամած մածուն
  • 2 ճ/գ թահին
  • 1-2 պճեղ սխտոր
  • 0,5 հատ լիմոնի հյութ
  • զեյթունի ձեթ
  • 1/4 գդալ կարմիր պղպեղ
  • դանակի ծայրով քիմիոն
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը խորովել կրակի վրա, մաքրել և դանակով անդադար մանրացնել այնքան, մինչև որ ստացվի գրեթե համասեռ զանգված։ Տեղափոխել աղցանամանի մեջ։
2Ավելացնել քամած մածունը, թահինը, ճզմած սխտորը, լիմոնի հյութը, համեմունքները և աղը։ Բոլորը միասին լավ խառնել, տեղափոխել մատուցվող ափսեի մեջ, գդալով փոսիկներ անել և ավելացնել զեյթունի ձեթը։ Մատուցել լոշիկով կամ պիտա հացով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Սմբուկը կարող եք խորովել նաև ջեռոցում։ Այս դեպքում լավ կլինի ավելացնել ծխեցված կարմիր պղպեղի փոշի, որ ավելի համեղ ստացվի։ Այն կարելի է նաև մանրացնել հարիչով, բայց շատ ավելի համեղ է, երբ սմբուկի կտորները մի փոքր զգացվում են։
2․Թահինի հետ պետք է զգույշ լինել և շատ չավելացնել, որպեսզի դառնահամ չստացվի։ Եթե առաջին անգամ եք պատրաստում, կարող եք ընթացքում փորձել ու ըստ Ձեր նախասիրության ավելացնել։ Նույնը վերաբերվում է նաև սխտորին և քիմիոնին։
3․Մութաբալը կարելի է զարդարել զեյթունի հատիկներով, կարմիր պղպեղի փոշիով, սումախով, քիմիոնով, անանուխի տերևներով կամ էլ նռան հատիկներով։
4․Մութաբալը կարելի է մատուցել լոշիկով, պիտա հացով, իսկ Հայաստանում՝ նաև լավաշով։
5․Բաղադրատոմսի մեջ զեյթունի ձեթը շատ որոշիչ դեր ունի։ Այս պարագայում այն չի կարելի փոխարինել այլ բուսայուղով։

սմբուկ թահին սխտոր քամած մածուն Աղցաններ

Նմանատիպ գրառումներ

Բաբա Գանուշ

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Բազուկով հումուս

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Ոսպով և բազուկով աղցան

Տապակած մանդակ

Բանջարեղենային բլղուր

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Կանաչ լոլիկով աղցան

Լյարդով աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Իմամ Բայալդի

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Հում դդմիկով աղցան

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Կարմիր կաղամբով և սպանախով աղցան

Կոտեմ ու ռուկոլա

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Սպիտակ բողկը խառը կանաչիներով

Դեղին դդմիկով աղցան

Կանաչ լոբով ֆունչոզա

Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով

Աղցան կաղամբով և վարունգով

Դդմիկով և գազարով աղցան

Աջափսանդալի

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Հնդկաձավարը սմբուկով

Աղցան <<Թարմություն>>

Մարինացված խորոված կարմիր պղպեղ

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Քարաճիկով աղցան

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Հազարով աղցան

Թաբուլե

Վարունգով աղցան

Դանդուռով ամառային աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Օլիվյե

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կարմիր աղցան

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Լյարդով և գազարով աղցան

Սպանախով աղցան

Գազարով քաղցր աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Հատիկավոր լոբով և բրինզայով աղցան

Դանդուռով աղցան

Աղցան <<Արքայազն>>

Աղցան <<Թավշյա>>

Խաշած լեզվով աղցան

Դդումով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Գազարով և նեխուրով աղցան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Կաղամբով և խեցգետնի ձողիկներով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Հավի մսով և նշով աղցան

Գունավոր խառնաշփոթ

Սանտա-Մարինա

Հազարով և գազարով աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Բազուկով և սնկով աղցան

Հավով լցոնված սմբուկ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Ֆալաֆել բազուկի տերևներով

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ծաղկակաղամբով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Կարմիր լոբով աղցան

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կարմիր կարտոֆիլով և մարինացված մանգոյով աղցան

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան