Բաղադրությունը`

  • 2 հատ սմբուկ
  • 3 ճ/գ քամած մածուն
  • 2 ճ/գ թահին
  • 1-2 պճեղ սխտոր
  • 0,5 հատ լիմոնի հյութ
  • զեյթունի ձեթ
  • 1/4 գդալ կարմիր պղպեղ
  • դանակի ծայրով քիմիոն
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը խորովել կրակի վրա, մաքրել և դանակով անդադար մանրացնել այնքան, մինչև որ ստացվի գրեթե համասեռ զանգված։ Տեղափոխել աղցանամանի մեջ։
2Ավելացնել քամած մածունը, թահինը, ճզմած սխտորը, լիմոնի հյութը, համեմունքները և աղը։ Բոլորը միասին լավ խառնել, տեղափոխել մատուցվող ափսեի մեջ, գդալով փոսիկներ անել և ավելացնել զեյթունի ձեթը։ Մատուցել լոշիկով կամ պիտա հացով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Սմբուկը կարող եք խորովել նաև ջեռոցում։ Այս դեպքում լավ կլինի ավելացնել ծխեցված կարմիր պղպեղի փոշի, որ ավելի համեղ ստացվի։ Այն կարելի է նաև մանրացնել հարիչով, բայց շատ ավելի համեղ է, երբ սմբուկի կտորները մի փոքր զգացվում են։
2․Թահինի հետ պետք է զգույշ լինել և շատ չավելացնել, որպեսզի դառնահամ չստացվի։ Եթե առաջին անգամ եք պատրաստում, կարող եք ընթացքում փորձել ու ըստ Ձեր նախասիրության ավելացնել։ Նույնը վերաբերվում է նաև սխտորին և քիմիոնին։
3․Մութաբալը կարելի է զարդարել զեյթունի հատիկներով, կարմիր պղպեղի փոշիով, սումախով, քիմիոնով, անանուխի տերևներով կամ էլ նռան հատիկներով։
4․Մութաբալը կարելի է մատուցել լոշիկով, պիտա հացով, իսկ Հայաստանում՝ նաև լավաշով։
5․Բաղադրատոմսի մեջ զեյթունի ձեթը շատ որոշիչ դեր ունի։ Այս պարագայում այն չի կարելի փոխարինել այլ բուսայուղով։

սմբուկ թահին սխտոր քամած մածուն Աղցաններ

Նմանատիպ գրառումներ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Սմբուկով կորեական աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Իմամ Բայալդի

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կաղամբով և խեցգետնի ձողիկներով աղցան

Հավի մսով և նշով աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Բազուկով և սնկով աղցան

Հազարով աղցան

Աջափսանդալի

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Հում դդմիկով աղցան

Քարաճիկով աղցան

Հնդկաձավարը սմբուկով

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Դդմիկով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային բլղուր

Տապակած մանդակ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Գունավոր խառնաշփոթ

Կարմիր կաղամբով և խնձորով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Ոսպով և բազուկով աղցան

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Լյարդով աղցան

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Սպանախով աղցան

Դդումով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Օլիվյե

Թաբուլե

Դանդուռով ամառային աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Գազարով և նեխուրով աղցան

Խաշած լեզվով աղցան

Աղցան <<Արքայազն>>

Հավով լցոնված սմբուկ

Կատալոնական աղցան

Դանդուռով աղցան

Հատիկավոր լոբով և բրինզայով աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գազարով քաղցր աղցան

Վարունգով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կարմիր կարտոֆիլով և մարինացված մանգոյով աղցան

Ծաղկակաղամբով աղցան

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Ֆալաֆել բազուկի տերևներով

Հում դանդուռով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Սիրամարգի պոչ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Կարմիր աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Դանդուռով աղցան

Այլազան

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Սանտա-Մարինա